Kazys Maksvytis: „Mūsų tikslai yra kuo aukščiausi”

Sportas

Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis teigia neatmetantis galimybės, kad klubas įsigys dar vieną žaidėją, tačiau prieš priimant sprendimą strategas nori pamatyti dabartinės sudėties pajėgumą.

„Manau, kad laikysime panašią kryptį, kokia buvo praėjusį sezoną”, – apie galimą ekipos žaidimo stilių sakė Kazys Maksvytis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Klubo vadovai nusprendė sezoną pradėti su kuklesniu biudžetu nei praėjusį. Vis dėlto, jei sezono eigoje matysime, kad mums reikia papildymo, neatmetame galimybės kažkurią poziciją sustiprinti. Komandos darbas ir rezultatai rodys, ar mums reikia papildymo. Jokių paslapčių tame nėra – jei matysime, kad jaunimas patempia, o veteranai žaidžia gerai, tuomet korekcijų nedarysime. Jei matysime, kad kažkurioje vietoje reikia pasitempti, tuomet kreipsimės į klubo vadovus. Pagal turimus resursus, manau, kad susikomplektavome gana neblogai“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ duodamas interviu sakė „Neptūno“ vairininkas Kazys Maksvytis.

Ar komplektacijos darbai vyko pagal planą?

Jei viskas vyktų pagal planą, tai būtume norėję išsaugoti Renaldą Seibutį ir Edgarą Želionį. Vyko derybos ir su Deividu Gailiumi, tačiau negalėjome pasiūlyti tokių gerų sąlygų, kaip Izmiro „Pinar Karšiyaka“. Mes su Deividu palaikome gerus santykius, negali žinoti, galbūt ateityje jis sugrįš į Klaipėdą.

Nepavykus susitarti su šiais žaidėjais teko imtis kito plano. Turime komandą tokią, kokią turime. Paskutinius pirkinius derinome prie esamų žaidėjų, o iš numatytų variantų, manau, kad išsirinkome geriausius.

Ar didžiausias iššūkis buvo pakeisti išvykusius lyderius R. Seibutį ir E. Želionį?

Turbūt, kad taip, nors negalime sakyti, kad reikėjo formuoti visiškai naują komandą. Ekipoje liko tokie senbuviai, kaip S. Galdikas, T. Delininkaitis ar L. Kisielius. Turime jaunimo, kuris pernai gal nedavė didelio indelio, bet šiemet tikimės sulaukti rimtesnės pagalbos. Norėsime juos rimčiau mesti į kovą.

Prie šių komandoje likusių žaidėjų reikėjo kviesti naujokus, kurie pakeistų išvykusius lyderius. Sunkiojo krašto pozicijoje duodame šansą dviem lietuviams. Kažkurioje pozicijoje išleidome daugiau, kažkurioje rizikavome. Žiūrėsime, kaip seksis.

Kokį įspūdį palieka ketvirtoje pozicijoje žaisiantys Gytis Masiulis ir Osvaldas Olisevičius?

O. Olisevičius gali žaisti trečioje ir ketvirtoje pozicijose. Mes jį labiau matome, kaip sunkiojo krašto puolėją. Osvaldas turi gana minkštą metimą, gali žaisti veidu į krepšį, gali sužaisti apačioje prieš parankų varžovą. Per pastaruosius metus jis įgavo patirties. Norime iš jo dar didesnio pasitikėjimo savimi ir atletiškumo. Atletiškumas jam leistų varžytis elitiniame krepšinyje.

G. Masiulis yra vienas perspektyviausių savo kartos krepšininkų, iš kurio tikimės didelės pagalbos. Apie įspūdį kalbėti sunku, nes vyksta tik fizinio pasirengimo treniruotės, o dėl darbo skųstis tikrai negalime.

Kol kas sportavome be legionierių ir atrodome gana jauna komanda. Šiuo metu yra trys senbuviai ir jaunimas. Atrodome jauni ir energingi, tačiau atvykus trim legionieriams šis veidas kažkiek keisis. Jie pridės mums atletiškumo ir proto. Bandome spėlioti, kas pakeis ką, mes turime viziją ir tikimės, kad viskas bus gerai.

Ar Kyle‘ui Weaveriui numatytas lyderio vaidmuo?

Taip, mes jam esame numatę vieno iš lyderių vaidmenį. Kyle‘as gali žaisti lengvojo krašto puolėjo ar atakuojančio gynėjo pozicijose, moka žaisti nugara į krepšį, yra atletiškas, gerai įvaldęs žaidimą du prieš du bei gana gerai ginasi.

Daugiausiai laiko jis praleis lengvojo puolėjo pozicijoje, bet esant reikalui ar norėdami turėti aukštesnį penketą, stumsime jį į antrąją poziciją. Dabar yra visokių minčių, bet dabar sunku kažką pasakyti, kol nepradėjome dirbti aikštelėje.

Kyle‘as yra patyręs žaidėjas, o prieš pasirašant sutartį mes atlikome savo darbą. Kalbėjomės su krepšininko buvusiais treneriais, buvusiu jo komandos draugu Martynu Mažeika, kurio nuomonę labai gerbiu. Jis negailėjo gerų žodžių apie K. Weaverį, sakė, kad tai geras žmogus ir geras krepšininkas. Mes padarėme analizę ir tikimės, kad viskas bus gerai.

Kiek didelis tarpsezonio laimėjimas buvo susigrąžinti sirgalių pamėgtą Jerai Grantą?

Manau, kad J. Grantas su S. Galdiku sudarys stiprią poziciją po krepšiu, o mes šioje vietoje nenusileisime niekam. J. Grantas neseniai baigė sezoną Venesueloje, tad tikimės, kad atvyks būdamas gerame ritme. Mes jį šiek tiek atstatysime ir eisime į priekį.

Kaip vertinate įžaidėjų grandį?

Jei Paulius Dambrausko nepersekios traumos, iš jo tikiuosi tikrai nemažai. Rinkdamiesi kitą įžaidėją turėjome nemažai pasirinkimų, bet galiausiai rinkomės tarp Lorenzo Williamso ir Brandono Fieldso. Nusprendėme, kad B. Fieldsas pernelyg panašus į Paulių Dambrauską, tad pasirinkimo labiau kuriantį žaidėją, kuris žinotų, kaip žaisti lemiamus momentus ar maitintų komandos draugus perdavimais. Nors B. Fieldsas yra geras krepšininkas, ką jis įrodė ir pernai atstovaudamas mūsų komandai, tačiau nusprendėme rinktis Lorenzo.

Prieš dvejus metus, kuomet treniravau „Lietkabelį“, L. Williamsas žaidė tikrai gerai. Domėjomės jo sveikata ir manome, kad jis yra sveikas ir pasiruošęs demonstruoti gerą krepšinį. Žinoma, krepšininkui atvykus jam padarysime nuodugnią medicininę patikrą.

Turint šešis naujokus, ar žaidimo stilius keisis nuo praėjusio sezono?

Kažkiek keisis – gynybą reikės pritaikyti prie esamų žaidėjų, šiek tiek reikės keisti ir puolimą. Vis dėlto, manau, kad laikysime panašią kryptį, kokia buvo praėjusį sezoną.

Kaip manote, kiek toli gali žengti ši „Neptūno“ ekipa?

Manau, kad pagaliau turime stabilią administraciją, ko ilgą laiką nebuvo. Turime ir stabilų trenerių štabą, kuris bus toks pat antrą sezoną paeiliui. Turime konkurencingus žaidėjus, nors nesame superžvaigždės, bet, manau, prieš mus bet kuriai komandai bus sunku iškovoti pergalę. Lengvai taškų nedalinsime, tikiu, kad kiekviename mače kovosime dėl pergalės.

Visi kalba apie ketvertukus ar trejetukus – žinoma, niekas neįsivaizduoja „Neptūno“ penktoje ar aštuntoje vietoje. Mūsų tikslai yra kuo aukščiausi, tačiau nesinori apie juos kalbėti garsiai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Sportas

Ąžuolo Tubelio klaida vos nekainavo „Neptūnui“ pergalės

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pirmadienio vakarą Klaipėdoje susigrūmė du į šeštąją vietą nusitaikę klubai – „Neptūnas“ rezultatu 91:89 (21:21, 15:20, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This