Užsiliepsnojo Šimtmečio laužai

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Šeštadienio vakarą I Melnragės ir Girulių paplūdimiuose užsiliepsnojo Šimtmečio laužai – Klaipėda taip įsijungė į akciją „Senovinė ugnies naktis“. Susirinkusiuosius prie šių laužų linksmino folkloro kolektyvai, choras.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Panorusių pasigrožėti neįprastu renginiu pajūryje netrūko – Melnragėje mašinos buvo statomos net ir neleistinose vietose, o Girulių aikštelė buvo pilnutėle, tad žmonės iki laužo keliavo ir iš Neįgaliųjų paplūdimio.

Akcijos „Senovinė ugnies naktis“ metu paskutinį rugpjūčio šeštadienį uždegami simboliniai Baltijos jūros pakrantės šalių laužai, kurie simbolizuoja draugystę, vienybę ir Baltijos jūros šalių bendrą istoriją, kultūrinį paveldą.

Ši iniciatyva gimė 1992 m. Suomijoje. Vėliau ji buvo pradėta švęsti daugelyje Baltijos jūros pakrantės šalių – prie projekto prisijungė Estija, Latvija, Švedija, Lenkija. Simboliniai laužai uždegami net ir tose šalyse, kurios neturi Baltijos jūros pakrantės. Šventės metu vyksta įvairūs kultūriniai renginiai – vyksta poezijos, folkloro, tradicinių šokių vakarai, kuriuose aktyviai dalyvauja vietos bendruomenės ir svečiai.

Šiemetiniai laužai Lietuvos pakrantėje skiriami šalies valstybingumo atkūrimo šimtmečio sėkmės istorijos herojams, kurie išsaugojo ir toliau sėkmingai brandino valstybingumo tradicijas, kovojo už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. Šimtmečio laužai taip pat simbolizuoja ir padėką Baltijos jūros šalims, kurios prisidėjo išsaugant ir atkuriant Lietuvos valstybę, integruojantis į euroatlantinę bendriją.

Buvo skelbiama, kad visoje Lietuvos pakrantės teritorijoje degs 25 laužai.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/xFlQc4-4Qkw” align=”center” title=”Šimtmečio laužas Giruliuose”][vc_gallery interval=”5″ images=”45734,45735,45736,45737,45738,45739,45740,45741,45742,45743,45744,45745,45746,45747,45748,45749,45750,45751,45752,45753″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This