Iškirsti šabakštynus trukdo dujotiekis?

Miestas, Svarbu

Benamių bei stikliuko mėgėjų nugulta vieta šalia vadinamojo mažojo Žardės tvenkinuko, apaugusio nepraeinamais šabakštynais, šaukiasi šeimininko rankos. Šiltuoju metų laiku aplinkinių gatvių gyventojams dėl neretai iki paryčių čia trunkančių linksmybių bei girtų konfliktų ne kartą yra tekę kviestis policiją.

Žaliojoje zonoje tarp Statybininkų pr. ir Smiltelės g. ši nedidelė sala yra tapusi tikra piktžaizde.

Šalia dviračių tako esantis šabakštynas nepuošia pietinės miesto dalies žaliosios zonos. Palmiros Mart nuotr.

Todėl Klaipėdos savivaldybės administracija nusprendė imtis ir šios vietos sutvarkymo darbų. Tačiau paaiškėjo, jog norint tai padaryti, gali kilti sunkumų.

Pirmadienį savivaldybėje vykusio vadinamojo aprašo pristatyme dalyvausi Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog šalia senojo užžėlusio tvenkinuko eina magistralinis dujotiekis, todėl prieš imantis bet kokių darbų pirmiausia teks gauti dujininkų leidimą. Gali paaiškėti, jog toje vietoje apskritai nebus galimi jokie darbai.

„Šabakštynus ir krūmus, manau, vis tiek teks iškirsti, bet kol negausime iš dujininkų atsakymo, daugiau kol kas nieko komentuoti negalėčiau”, –  sakė valdininkė. Jos teigimu, Aplinkos apsaugos ministerija tokiems mažiems vandens telkiniams tvarkyti jokių specialių reikalavimų nekelia, lieka tik sulaukti dujininkų verdikto.

„Panaši situacija buvo su Pietinės g. tvenkinuku, kur irgi rinkdavosi asocialūs žmonės, o dabar ten yra jauki žmonių susibūrimo vieta”, –  sakė I. Šakalienė, kol kas nesiimanti prognozuoti, kiek miesto biudžetui šie darbai galėtų kainuoti.

Pasak valdininkės, šiam sprendimui dar turės pritarti Strateginio planavimo grupė, „tačiau šios vietos sutvarkymas yra viena iš sudėtinių visos šios teritorijos sutvarkymo dalių”.

Vicemeras Artūras Šulcas mums buvo minėjęs, kad norint iškuopti visą šį šabakštyną gali tekti pakloti apie 200 000 eurų.

Palmiros Mart nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This