KRATC pirkimai – kol kas įslaptinti

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės kontroliuojama UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC), skirtingai nei kitos analogiškos kitų apskričių savivaldybių įmonės, iki šiol beveik nesiteikė viešinti savo sutarčių su tiekėjais. To padaryti nepadėjo net Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) raginimas.

Apie tokią situaciją, pasirodo, nežino nei bendrovės valdybos nariai, nei Stebėtojų tarybos pirmininkas. O patys bendrovės atstovai aiškina, kad iki šiol esą nebuvo griežto reikalavimo viešinti sutartis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

VPT administruojamame interneto portale, skirtame viešinti viešųjų pirkimų procedūrų metu sudarytas sutartis, nuo 2015 m. KRATC iš viso yra paviešinusi tik 12 tokių dokumentų kopijų. Čia nėra informacijos nė apie vieną bendrovės 2016 m. sudarytą sutartį, o iš pernykščių paviešintos tik dvi – sudarytos Klaipėdos savivaldybės užsakymu vykdomiems požeminių konteinerių įrengimo darbams atlikti. Nė vienos šių metų KRATC sutarties čia taip pat nėra.

Tuo metu analogiškos likusių devynių apskričių savivaldybių bendrovės iki šiol čia yra paviešinusios beveik 1800 sutarčių.

VPT  viešųjų ryšių patarėja Sigita Zumerytė-Arlauskienė „Atvirą Klaipėdą” informavo, kad ši institucija šių metų birželio viduryje kreipėsi į daugiau nei 800 perkančiųjų organizacijų dėl nepaviešintų sutarčių. Tarp tokių adresatų buvo ir KRATC.

„Iš šios perkančiosios organizacijos gavome pasiaiškinimą ir įsipareigojimą paviešinti sudarytas sutartis iki 2018 m. liepos 1o-os dienos. Atsižvelgiant į tai, kad sutartys vis dar nepaviešintos, VPT imiis veiksmų, kad perkančioji organizacija įvykdytų įstatymu numatytą prievolę viešinti sudarytas viešųjų pirkimų sutartis”, – informavo VPT atstovė.

Pasak jos, esant tokiai situacijai VPT gali skirti įspėjimą arba kreiptis į teismą dėl nuobaudos taikymo.

KRATC vadovas Šarūnas Reikalas „Atvirai Klaipėdai” sakė negalintis pakomentuoti, kodėl susiklostė tokia situacija ir patikino, kad į klausimus per atstovą žiniasklaidai Arūną Liubinavičių atsakys bendrovės Viešųjų pirkimų ir projektų administravimo skyrius. Jo viršininkas Tomas Mataitis A. Liubinavičiaus atsiųstame atsakyme teigė, kad sutartys nebuvo viešinamos, nes „anksčiau nebuvo griežto reikalavimo viešinti visas sutartis”.

O įsipareigojimą VPT iki liepos 10 d. paviešinti visas sutartis esą nebuvo įvykdytas dėl to, kad už šį darbą atsakingas darbuotojas dėl ligos 5 savaites nedirbo.

„Dabar sutartys pradėtos kelti”, – tikino T. Mataitis.

KRATC valdybą sudaro jos pirmininku esantis Š. Reikalas, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas ir Klaipėdos universiteto Rekreacijos ir turizmo katedros profesorius Ramūnas Povilanskas. Jiedu abu pripažino, kad apie VPT reikalavimą ir jų nepaisymą nebuvo informuoti. Abu taip pat žadėjo jau artimiausio valdybos posėdžio metu iškelti šį klausimą ir pasidomėti situacija.

Analogiškai kalbėjo ir KRATC Stebėtojų tarybos pirmininkas, miesto Tarybos narys liberalas Vidmantas Plečkaitis, kuriam tokia situacija irgi buvo naujiena.

Be V. Plečkaičio KRATC valdyboje dar yra Klaipėdos vicemerė liberalė Judita Simonavičiūtė, miesto Tarybos narės liberalė Jurgita Choromanskytė ir socialdemokratė Lilija Petraitienė bei Neringos savivaldybės administracijos Biudžeto skyriaus vedėja Janina Kobozeva.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia į Viešųjų pirkimų tarnybos organizuojamus mokymus tiekėjams

Skatindama ūkio subjektų dalyvavimą viešuosiuose pirkimuose, o taip pat siekdama didinti konkurencingumą, Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) tęsia praėjusiais metais pradėtą ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This