Mokys ugdyti socialiai sąmoningą moksleivį

Švietimas

Trečiadienį Klaipėdoje vyks nemokamos kūrybinės dirbtuvės „Kaip ugdyti socialiai sąmoningą moksleivį?“ Mokymuose kviečiami dalyvauti visi ekonomikos, etikos ir pilietinio ugdymo mokytojai  ir visi, kuriems įdomūs inovatyvūs ugdymo metodai.

Kūrybinių dirbtuvių metu LLRI Švietimo centro specialistės mokytojams pristato integruoto ugdymo programą „Pilietis per 31 valandą“.

Pasak kūrybinių dirbtuvių idėjos autorės, Lietuvos laisvosios rinkos instituto Švietimo centro vadovės Marijos Vyšniauskaitės, renginio metu bus kalbama apie įdomias ir integruotas etikos, ekonomikos ir pilietinio ugdymo pamokas, paauglių vaidmenį visuomenėje.

„Šiandienos šešiolikmečiai yra ateities valstybių vadovai, darbdaviai, mokytojai. Nuostatos, vertybės ir socialinis elgesys, kurie susiformuoja šiuo laikotarpiu, didele dalimi išlieka ir suaugus. Jei norime gyventi kritiškai mąstančių, laisvų ir savarankiškų piliečių visuomenėje – pamatus padėti būtina jau mokykloje. Tam puikiai tinka integruotos pamokos, kurios į socialinius reiškinius leidžia pažvelgti ne vienpusiškai, bet iš esmės“, – pranešime cituojama M. Vyšniauskaitė.

Anot jos, dažniausiai į paauglius nežiūrima kaip į rimtus visuomenės dalyvius. Manoma, kad jie apatiški tam, kas vyksta aplinkui, kad jie susikoncentravę tik į savo asmenines problemas. Iš tiesų taip nėra – paauglystėje visuomenės aktualijos tampa asmeniškai svarbios. Esminis ginklas informacijos ir nuomonių įvairovės kontekste – kritinis, savarankiškas mąstymas. Teigiama, kad skatinti tokį mąstymą apie socialines problemas reikia mokyklose, ypač vyresnėse klasėse.

Kūrybinių dirbtuvių metu LLRI Švietimo centro specialistės mokytojams pristatys integruoto ugdymo programą „Pilietis per 31 valandą“. Tai vienerių mokslo metų integruoto ugdymo medžiaga 9-12 klasėms, padedanti ekonomikos, etikos ir pilietinio ugdymo mokytojams dirbti kartu.

„Tikimės, kad mūsų parengta programa padės mokytojams pažadinti mokinių smalsumą, paskatins norą domėtis aktualijomis, mąstyti drąsiai ir kritiškai nagrinėti problemas, ugdyti jaunuolių socialinį sąmoningumą. Toks ir yra šios programos tikslas – padėti mokiniams suprasti visuomenėje vykstančius procesus, jų santykį, poveikį sau, kitiems ir pasauliui“, – sako kūrybinių dirbtuvių lektorė, LLRI Švietimo centro specialistė Monika Besevičiūtė.

Kūrybinės dirbtuvės vyks Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre, Baltijos pr. 51,

Renginio programą rasite čia .

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Pradinių klasių mokytojai gilinosi į gamtos mokslų ir visuomeninio ugdymo turinio naujoves

Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro pradinio ugdymo programos mokytojų metodinės tarybos ir Prano Mašioto progimnazijos mokytojų iniciatyva Klaipėdos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Kviečia į Viešųjų pirkimų tarnybos organizuojamus mokymus tiekėjams

Skatindama ūkio subjektų dalyvavimą viešuosiuose pirkimuose, o taip pat siekdama didinti konkurencingumą, Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) tęsia praėjusiais metais pradėtą ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gitanas Nausėda: „Uostas turi grąžinti miestiečiams tai, kas priklauso“

Prezidentas Gitanas Nausėda, kurio antradieninį vizitą Klaipėdoje vainikavo susitikimas su uostamiesčio senjorais Bendruomenės namuose, tikina, kad tai nėra jo rinkimės ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This