Smarvės kontrolė: greitai nepavyks

Miestas, Svarbu

Po antradienį vykusio uostamiesčio mero ir Klaipėdos universiteto Vandens transporto ir oro taršos laboratorijos vadovo Pauliaus Rapalio susitikimo paaiškėjo, kad, nepaisant noro ir geranoriškumo, greitai pradėti aiškintis, kas gi smardina pietinę miesto dalį, nepavyks.

Klaipėdos universiteto mokslininkai nesivadovautų specialiai „ištreniruotomis” nosimis, o atliktų chromatografinius tyrimus.

„Kvapų matavimui pirmiausia reikia suformuoti metodiką, visą eiliškumą, reikia papildyti įrangą tam tikrais elementais, nes su esama komplektacija neturime galimybės matuoti kvapų. Bet apjungus kitą įrangą, papildžius tam tikrais elementais, esant metodologijai, tokios galimybės atsiranda”, – po susitikimo sakė P. Rapalis.

Pasak jo, preliminariai ties metodika reikės dirbti dvi-tris savaites. Lygiagrečiai būtų sprendžiami įrangos klausimai.

„Įranga gali matyti eilę medžiagų, tačiau su kvapais yra problema, kad jų ten yra labai mažas kiekis. Dėl to yra sudėtingiau, dėl to dažniau naudojami treniruotų, mokytų žmonių uostymas ir ribų vertinimas. O mes čia kalbėtume apie chromatografiją, dujų, medžiagų vertinimą. O tada jau vyktų vertinimas, kokių medžiagų kombinacija galėjo sukelti vienokį ar kitokį kvapą”, – aiškino mokslininkas.

„Tenka konstatuoti, kad noras vos ne rytoj arba tą patį vakarą matuoti nėra taip lengvai įgyvendinamas. Kaštai nėra labai milžiniški, bet procedūros vis tiek neišvengiamos ir mums, ir universitetui. Lengvina situaciją tai, kad turime bendradarbiavimo sutartį. Paprašiau, kad būtų aiški sąmata. Taktinius žingsnius jau matau”, – savo ruožtu sakė meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak mero, jis siūlė, kad matavimai būtų atlikti nelaukiant, kol pradės kas smirdėti, kad „turėtume visų potencialių kvapų donorų mėginius”.

„O tai jau būtų faktinė, įrodomoji medžiaga, su kuria kontroliuojančios institucijos, tikiuosi, jau žinos, kaip elgtis”, – sakė V. Grubliauskas.

3 Comments

  1. Nesvarbu

    Koks lis meras nieko nedaro tik liezuviu mala o senien jau vakaras 22.40 smarve jau atejo iki musu linkiu kad ji imestu i sudu duobe ir savaite palaikytu gal tada uosle ir protas pasitaisytu ir suprastu kad jis nuodija klaipedos zmones savo abeji gumu ir nieko neveikimu

    Reply
  2. ...

    KA??? kokie dar prietaisai??? savo nosi atsivezkit vakare i pietine dali ir vaziuokit is paskos smarves iki jo epicentro. nosis neapgaus. tai kainuos tiek, kiek kainuos virsvalandziai ir kuras.

    Reply
  3. Apgailėtina

    Oj Grubliauskai Grubliauskai, tu turėjai 10 metų viską sutvarkyt, dabar suskubai kažką daryt? Nes rinkimai ir vėl norėsi į merus? O jeineišdegs į Europarlamentą? Ar tu rimtai trenktas? Gal tu geriau daugiau niekur neik, nes visiškai nieko nesugebi, tavo populizmas ir pezalai užkniso juodai! Tu labiausiai nuvylęs miesto meras pas visą istoriją.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This