Įtariamieji plėšimu nustebino ir pareigūnus

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos pareigūnai pateikė daugiau informacijos apie rugpjūčio 24 d. sulaikytus 7 organizuotos grupės narius, kuriems pareikšti įtarimai dėl šią vasarą įvykdytų nusikaltimų: neteisėto laisvės atėmimo, vagystės įsibraunant į patalpas, banko kortelės pagrobimo, jo panaudojimo, didelės vertės plėšimo, sukčiavimų, netikrų pinigų laikymo ir realizavimo ir kt.

Anot policijos pranešimo, net ir visko mačiusius pareigūnus stebino šios grupės narių taikomi metodai, būdai, o nusikaltimų įžūlumas priminė 90-uosius.

Tą patį senyvo amžiaus klaipėdietį jie sugebėjo pagrobti, išsivežti į mišką net dukart per pastarąjį mėnesį, prieš tai tyčia partrenkę jį automobiliu ir taip „susipažinę“.

Pirmąjį kartą prisistačius pareigūnais, panaudojus antrankius, grasinus ginklu, atėmus raktus ir laikant jėga buvo apvogtas jo butas, iš kur pagrobta mokėjimo kortelė su PIN kodu,  iš sąskaitos paimti pinigai. Antrąjį kartą apgaule įviliojus į automobilį žmogus buvo smaugiamas, jam suleistos neaiškios kilmės medžiagos ir taip, atėmus galimybę priešintis, išvežtas į mišką, kur paliktas likimo valiai. O nusikaltėliai nuvyko į jo namus, kuriuos atsirakinę su prieš tai atimtu raktu pagrobė per 30 000 eurų grynaisiais, kelis butelius įvairių rūšių alkoholinių gėrimų ir kt. daiktus.

Be viso to grupės nariai yra įtariami netikrų 100 eurų nominalo vertės kupiūrų realizavimu Klaipėdos apskrityje. Šiuo metu jau nustatyti keli konkretūs atvejai, kai už interneto svetainėje parduodamus kompiuterius buvo atsiskaitoma netikrais pinigais ir tik vėliau, pardavėjui bandant jais atsiskaityti kitur ar įnešant į bankomatus, paaiškėdavo, kad pinigai netikri. Būta ir kitų atvejų.

Anot pranešimo, rugpjūčio 24 d. pareigūnai atliko beveik 20 kratų įtariamųjų namuose ir automobiliuose, taikė daugybę kitų „procesinės prievartos priemonių”.

Nustatyta, kad galimai už pagrobtus pinigus įtariamieji per vieną vakarą spėjo įsigyti net du automobilius: „BMW 730“ už 4 400 eurų ir „Mercedes Benz“ už 7 000 eurų. Kratų metu rasta daugiau nei 14 000 eurų grynųjų pinigų, švirkštas su neaiškios kilmės medžiaga, 7 buteliai alkoholio, kiti pagrobti daiktai, iš civilinės apyvartos išimti daiktai, taip pat galimai netikri pinigai –100 ir 50 eurų vertės nominalo kupiūros.

Buvo nustatyti 8 organizuotos grupės nariai, iš jų septyniems teismas skyrė suėmimus nuo 10 dienų iki 3 mėnesių. Paskutinio nario tapatybė nustatyta, jis ieškomas.

Iš 7 suimtų įtariamųjų (visi 1989-1999 m. gimę klaipėdiečiai) dauguma – nedirbantys, 4 iš jų Lietuvoje ir užsienyje teisti už vagystes, plėšimus, įvairius kūno sužalojimus, neteisėtą disponavimą narkotinėmis/psichotropinėmis medžiagomis, viešosios tvarkos pažeidimus, išžaginimą, sukčiavimus. Tarp jų yra ir viena mergina.

Nustatyta, kad vienas iš įtariamųjų rugpjūčio 25 d. planavo išvykti į užsienį, tačiau nespėjo, nes buvo sulaikytas policijos pareigūnų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=IzRH-NNbB6A” align=”center”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Girtuoklis taranavo policijos automobilį

Klaipėdos policija pranešė, kad trečiadienio vakarą, apie 19.15 val., į Melnragėje, Smilgų gatvėje su įjungtais švyturėliais stovėjusį policijos tarnybinį automobilį ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nepilnametis sužalojo policininką

Šeštadienio vakarą, apie 19.15 val., Klaipėdoje, Kauno gatvėje, policijos pareigūnams laipinant iš tarnybinio automobilio laikinojo sulaikymo kameros neblaivų (0,58 prom.) ...
2023-12-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This