Rekonstrukcijos projektui – nemažai pastabų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės užsakymu jau projektuojama apie 400 m ilgio Šilutės plento atkarpos tarp Paryžiaus Komunos gatvės ir geležinkelio pervažos rekonstrukcija.

Jos metu plentas būtų praplatintas iki šešių eismo juostų, dar abiejose pusėse būtų įrengtą po papildomą juostą, skirtą dešiniesiems posūkiams, autobusų sustojimams, pagreitėjimui. Taip pat ties Kauno gatve numatoma įrengti trišalę šviesoforinę sankryžą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šį projektą pristačiusiam UAB „Plentprojekto” projektų vadovui Aivarui Vilkeliui Savivaldybės Saugaus eismo komisija nepagailėjo pastabų ir pasiūlymų.

Tarp numatomų rekonstrukcijos sprendinių yra ir planas panaikinti dabartinę šviesoforinę perėją, galimybę apsisukti ties Paryžiaus Komunos g. Priešpriešines eismo juostas skirs žaliojoje juostoje įrengta tvorelė.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika projektuotojus ragino atkreipti dėmesį ir į geležinkelio pervažą – važiuojant traukiniui sankryža dėl mašinų eilių taptų neišvažiuojama. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovo Rimanto Jono Pilipavičiaus duomenimis, traukinys čia važiuoja 16-18 kartų per mėnesį įvairiu paros metu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Vilkelis sakė pasikonsultuosiantis su šviesoforų specialistais, ar būtų įmanoma sinchronizuoti pervažos ir sankryžos šviesoforų darbą.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, autobusų stotelės projektuojamos neįprastai – prieš sankryžą.

„Be kalbų turi būti įvažos autobusams. Gimnazistai dažnai vėluojasi į mokyklą ir mėgsta pabėgioti net ir per šviesoforą. Srautas ten labai didelis. Reikia ir rimto kairinio posūkio iš Kauno gatvės, kad autobusai galėtų ten važiuoti”, – teigė G. Neniškis.

„Plentprojektas” taip pat sulaukė siūlymo dėl saugumo naikinti kurią nors rytinėje plento pusėje visai netoli viena nuo kitos esančią įvažą į privačius sklypus, nes jos gali būti atsiradusios „pagal paprotinę teisę”.

Patobulinti sprendimai turėtų būti pristatyti kitam Saugaus eismo komisijos posėdžiui. Patys darbai, pasak Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, jei visos procedūros vyks sklandžiai, gali būti pradėti kai bus užbaigta Tilžės gatvės ir Sendvario žiedo rekonstrukcija.

Beje, svarstant šį klausimą vicemeras Artūras Šulcas  užsiminė, kad ruošiamame naujame miesto bendrajame plane nebeliks planų tiesti Kauno gatvės tęsinį iki Palangos plento, nes dėl to reikėtų išpirkti daug privačios nuosavybės. Be to, anot A. Vilkelio, rekonstruoti dabartinę Kauno gatvę iki keturių eismo juostų nebūtų galima dėl netoli nuo jos stovinčių daugiabučių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This