Svarbiame transporto mazge – trombas

Svarbu, Transportas

Lietaus nuotekų tinklus Sendvario žiede vėluojantys nutiesti statybininkai kiša kiaulę ne tik kelininkams, rekonstruojantiems Tilžės gatvę ir vietoje žiedo turintiems įrengti šviesoforinę sankryžą, bet ir vairuotojams.

Transportininkų duomenimis, iš Sendvario žiedo į Tilžės gatvės atkarpą prie „Lidl” piko metu paprastai pravažiuoja apie pusantro tūkstančio transporto priemonių per valandą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės Saugaus eismo komisija antradienį buvo priversta sukti galvas, kaip iš visų blogybių išsirinkti mažiausią. Tad dabar bus bandoma suderinti dviejų rangovų darbus taip, kad 150 m ilgio Tilžės gatvės atkarpa ties „Lidl” parduotuve būtų uždaryta vieną kartą ir ilgesniam laikotarpiui, o ne kelis kartus.

Pasak Tilžės gatvės atkarpą rekonstruojančios UAB „Žemkasa” darbų vadovo Gedimino Ramanausko, naujus nuotekų tinklus šioje vietoje AB „Klaipėdos vanduo” užsakymu tiesianti bendrovė „Hidrostatyba” kelininkus į žiedą turėjo įsileisti jau rugpjūčio 19 d.

„Bankrutavo vienas subrangovas, žadėjo baigti iki rugsėjo, bet dabar dar tikriausiai tik pusė darbų žiede padaryta”, – aiškino Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Vicemeras Artūras Šulcas posėdžio metu išreiškė pageidavimą, kad rugsėjį nebūtų jokių eismo ribojimų, nes tada pradeda blaškytis tėvai, vežantys vaikus į mokyklas, nauji studentai. Tačiau G. Ramanauskas akcentavo, kad nukėlus eismo uždarymą į spalį prasidės lietūs ir esą nebus galima vykdyti.

„Ten yra numatyta daug žemės darbų, kiltų problemų ir dėl gatvių taršos”, – akcentavo jis.

Svarstant šį klausimą buvo prisiminta aplinkybė, kad „Hidrostatyba” negalės užbaigti darbų irgi neuždarius eismo, tad buvo pasiūlyta geriau atlikti vieną skausmingą operaciją, o ne kankinti keletą kartų. Tad Savivaldybės administracija prie vieno stalo sodins abu skirtingų objektų rangovus.

Kad vairuotojų laukia tikrai rimtas iššūkis, patvirtino ir VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis – jo duomenimis, iš žiedo į Tilžės gatvės atkarpą prie „Lidl” piko metu paprastai pravažiuoja apie pusantro tūkstančio transporto priemonių per valandą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika irgi prognozavo didelius sunkumus, nes šalia yra ir Sendvario progimnazija, tad siūlė pagalvoti apie galimybę laikinai leisti eismą Tiltų gatve, tačiau A. Šulcas akcentavo, kad šiuo metu „yra pažeistas” Biržos tiltas.

Pagal siūlomą eismo schemą uždarius eismą, transportas būtų nukreipiamas Komunarų gatve iki Paryžiaus Komunos gatvės, o iš jos jau automobilių srautas turėtų skirstytis arba į Šilutės plentą, arba į Taikos prospektą. O „Lidl” tokiu atveju laikinai netektų vieno įvažiavimo į automobilių stovėjimo aikštelę.

Sprendimo komisija dar nepriėmė, nes lauk rezultatų, kaip susiderins darbus „Žemkasa” ir „Hidrostatyba”, taip pat papildomų duomenų dėl siūlomos aplinkkelio eismo schemos.

2 Comments

  1. kl

    kokius interesus Šulcas gina? kas gyvena toje atkarpėlėje, kurią taip saugo? kas geriau- keleto žmonių ramybė ar viso miesto?

    Reply
  2. G

    O kada bus prieita prie atsakomybių? Sutartį pasirašė rangovas ir čia jo atsakomybė dėl subrangovo neveiksnumo. Ar jeigu kliurką padaro subrangovas, tai visų rankos švarios lieka?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro rekonstrukcija per keturias minutes

Nors statybininkai ir nesugebėjo iki šiol gauti visų valstybinės komisijos parašų, šio šeštadienio vakarą po 150 eurų kainavusius bilietus įsigiję ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This