„Inauguruota” molo skulptūra

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Antradienio popietę ant šiaurinio molo pristatyta bendrovės „Arijus” dovana uostamiesčiui –  skulptūra „Pasivaikščiojimas su žuvimi“, kuri iki galutinio rezultato keitė ir formą, ir potencialią stovėjimo vietą.

Skulptorių Sergejaus Plotnikovo, Svajūno Jurkaus, kalvio Gražvydo Černiausko ir architekto Vytauto Paulionio kūrinys yra unikalus ir tuo, kad yra nukaldintas iš daug 4 mm storio cinkuoto plieno lakštų bei padengtas oksidu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

UAB „Arijus” generalinis direktorius Arijus Ramonas kalbėdamas prisiminė ir tai, kad jo amžiną atilsį tėvelis beveik tris dešimtmečius darbavosi žvejybos laivyne, o visa klaipėdietiška patirtis esą ir lėmė būtent tokios jūrinės idėjos realizavimą.

Pristatant skulptūrą dalyvavęs Melnragėje gyvenantis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, skulptūrą pavadinęs miesto vizitine kortele, žadėjo gan dažnai ateiti čia ir paglostyti žuvelę, kad jis padėtų išsipildyti planams ir norams.

Tuo metu kalvis G. Černiauskas atkreipė dėmesį, kad į porą savaičių jau stovinčios žuvies burną kai kurie žmonės jau deda monetas.

O projekto architektas Vytautas Paulionis juokaudamas sakė, kad kai nurauna stogą, tai pasivaikščioti galima ir su žuvimi.

Pristatymo metu buvo prisimina ir dienraščio „Vakarų ekspresas” humoro skiltyje „Bulvaras” paskelbtas pokštas, kad skulptūros vyriškis yra „kaip iš akies luptas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus”, kurio  vizitine kortele yra tapusi jo skrybėlė, o žiemą jis dėvi ilgą paltą. Nors kūrinio autoriai juokaudami ir neigė tokius sutapimus, tačiau sutiko, jog tai jau yra nebloga legenda.

„Skulptūra yra skirtas visiems žmonės, kurie myli jūrą, veržiasi prie jūros, susilieja, nori būti čia, jiems patinka ta stichija. O ta žuvytė gal kaip susidraugavimas, susiliejimas su jūra, gamta. Norėjosi padaryti skulptūrą iš metalo, nes pagalvojome, kad organiškai čia, ant molo, daug betono, tai tiks metalas ir dėl saugumo, ir dėl organikos. Darbas buvo tikrai sudėtingas, dirbome su kalviu, kiekvieną lakštą reikėjo lankstyti, kad įgautų realistinę formą. Buvo daug variantų, kur bandėme ją pastatyti, keitėsi ir pati skulptūra, nes ir pati vieta padiktavo. Ji dabar atsirado savo vietoje”, – sakė S. Plotnikovas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”46681,46682,46683,46684,46685,46686,46687,46688,46689,46690″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This