Neringoje – kino vakarai, kūrybiniai susitikimai ir iššūkiai

Regionas

Neringoje rugsėjį rengiami išskirtiniais vadinami renginiai bei susitikimai.

Į trumpametražių filmų vakarus artėjančias dvi savaites kviečia šiuo metu Neringoje vykstančios Europos studentų filmų dirbtuvės „Vasaros Media Studija“. Dvidešimtmetį skaičiuojantis festivalis kviečia išvysti per visą savo gyvavimo istoriją sukurtus filmus, kuriuose svarbius vaidmenis atliko ne tik Kuršių nerijos gamta, patys studentai, bet ir vietos gyventojai.

Iki rugsėjo 13-osios filmų peržiūros vyks Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centro koncertų salėje ar lauko estradoje (kiekvieną dieną 20 val), o rugsėjo 14-ąją bus galima išvysti šiais metais sukurtus filmus.

Kūrybinio įkvėpimo jau daugiau nei keturis dešimtmečius Neringoje semiasi šalies fotografai, šią savaitę susitinkantys Nidoje vykstančiame seminare (rugsėjo 4-9 dienomis), kuris pripildys ir gyvenvietes viešąsias erdves – vyks projekcinių vakarai, parodų pristatymai, kūrybiniai susitikimai.

Pirmąją rugsėjo savaitę prasideda ir tarptautinė kūrybinė tapybos laboratorija (rugsėjo 4-14 dienomis), tęsianti ekspresionistines „Brücke“ kartos tradicijas, kurios prieš šimtmetį šį kraštą garsino kaip tapytojų rojų. Tapytojo Sauliaus Kruopio organizuojamas pleneras šiais metais kūrybinį tiltą tiesa tarp Neringos ir Ukrainos, o kūrėjus savo žvilgsnius kviečia nukreipti į Nidos prieplauką.

Artėjantį savaitgalį į Neringą sugrįš tradicinis Architekto Algimanto Zavišos labdaros ir paramos fondo organizuojamas renginys „Zavišinės“ (rugsėjo 7-8 dienomis), paskelbsiantis konkurso „Geriausias 2017 metų rekreacinės architektūrinio kūrinys“ nominantą, kviesiantis į architekto Leonardo Vaičio kūrybos parodą ir knygos pristatymą.

Rugsėjo 7-8 dienomis taip pat vyks LR buriavimo čempionatas, kelis šimtus dalyvių į Neringą sukviesiančios orientavimosi sporto varžybos „Neringos taurė“, vietos teniso entuziastų organizuojamas lauko teniso turnyras „Rudens taurė“. Neringos muziejai organizuos mokslinę konferenciją Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui atminti.

Rugsėjo 8-oji skambės baigiamaisiais XX kamerinės muzikos festivalio ,,,Kuršių nerija 2018“ akordais. Aštuntoji festivalio programa pristatys Lietuvos, Latvijos ir Estijos kompozitorių muziką (19 val. Nidos evangelikų liuteronų bažnyčia (Pamario g. 43).

Rugsėjo 14-15 dienomis vyks šalies intelektualus diskusijai subursiantis Nidos forumas „Europos migrena“.

Rugsėjo 20-ąją bus pagerbtas prancūzų karių, prisidėjusių prie Kuršių nerijos kraštovaizdžio formavimo, atminimas – Prancūzų ambasados Lietuvoje iniciatyva bus atidengtas memorialinis suoliukas-skulptūrinė kompozicija. Istoriniai šaltiniai liudija, kad 1916-aisiais Mirties slėnyje buvo prancūzų karo belaisvių stovykla. Prancūzai kasdien atžygiuodavo į Purvynę ir nukasdavo kopą – taip darė vietą statyboms. Meninį suoliuką su įrašu planuojama statyti greta tako, vedančio link Saulės laikrodžio. Priešais siūlomą vietą atsiskleidžia Mirties slėnio panorama.

Ypatingai gausu renginių sąrašu išsiskirs rugsėjo 22-oji. Planuojama, kad šią dieną į Neringą užsuks Švyturių ralio dalyviai, Preiloje vyks šeimų sporto šventė, o Kuršių nerijos pajūrį nusagstys šimtai renginio „Coastline Trek’18: Klaipėda with Gjensidige“ žygeivių, kuriems organizatoriai paruošė penkias skirtingo ilgio trasas. Šią dieną suliepsnos ir visą vasarą Juodkrantės Gintaro įlanką puošusios nendrinės skulptūros, o įspūdingą reginį
lydės muzikinė mitologinė drama „Dūšelė“ (A. Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“).

Neringos turizmo paslaugų teikėjai jau ruošiasi rugsėjo 27-ajai – Pasaulinei turizmo dienai, o rugsėjo 29-ąją Nida priklausys tarptautinio Nidos pusės maratono bėgimo dalyviams. Rugsėjo 29-ąją koncertinę programą pristatys Klaipėdos choras ,,Aukuras“ (vadovas A. Vildžiūnas) bei Rokas ir Sonata Zubovai (18 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras ,,Agila“ (Taikos g. 4).

Informacija apie artimiausius renginius Neringoje galima rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This