Kodėl su pažeidimais privalo kovoti pats gyventojas?

Mums rašo

Renata Senavaitienė, Klaipėdos savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybos pirmininkė
2018-09-07

Komentarų: 6

Miesto gyventojų sveikatos priežiūros, ekologiniais klausimais valdžia labai gražiai imituoja viešojo intereso gynimo darbą. Iš tikrųjų yra sukurta metodika, kaip gražiai nieko nedaryti, arba daryti tą patį per tą patį.

Mano nuomone, Klaipėdos išrinktieji netinkamai atstovauja visuomenei, neįtakoja savivaldybės institucijų ir nepajėgia (o gal nenori) susitvarkyti su darančia ką nori Savivaldybės administracija, mieste esančių įmonių saviveikla ar nuodijančiu gyventojus didžiuoju uosto verslu.

Pietinio rajono bėda – baisios naktinės smarvės, yra viena iš pasekmių, kaip neatsiklausus miesto visuomenės į šią teritoriją buvo sukišta nemažai sveikatai kenkiančių ir galimai pavojingų miestui įmonių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Viena iš pagrindinių bėdų yra ta, kad žmonėms trūksta išankstinės informacijos, kas kur ir kaip bus daroma, kas statoma. Jie neinformuojami, nors svarbios informacijos gavimą Lietuvos piliečiams garantuoja LR Konstitucija. Pasakoma trumpai – ,,viskas yra internete”. Bet ne gyventojas turi ieškoti žinių internete, o svarbios miestui žinios privalo jį surasti. Kaip tą padaryti, turi sugalvoti miesto valdžia.

Pietinio rajono bėda – baisios naktinės smarvės yra viena iš pasekmių, kaip neatsiklausus miesto visuomenės į šią teritoriją buvo sukišta nemažai sveikatai kenkiančių ir galimai pavojingų miestui įmonių.

Nors raginama aktyviau įsitraukti į kovą su aplinkosaugos pažeidėjais, bet leiskite paklausti, KODĖL SU PAŽEIDIMAIS PRIVALO KOVOTI PATS GYVENTOJAS, BET NE ATITINKAMOS INSTITUCIJOS? Kam tada jos egzistuoja? Ar mažai signalų iš visuomenės gauta per 10 metų? Kaip priversti reaguoti, jeigu visi apsimeta, kad yra „ne prie ko”?

Noriu informuoti, kad Klaipėda turi Bendruomenės sveikatos tarybą, kurios ,,pagrindinis uždavinys yra formuoti ir koordinuoti visuomenės sveikatos politiką savivaldybės teritorijoje, siekiant įgyvendinti sveiko miesto principus”. Ir kuri skiria labai mažą dėmesį miesto taršos, smarvių problemai bei ekologijos naikinimui Klaipėdoje.

Skelbiu sąrašą žmonių, kurie yra šioje taryboje. Tarp jų yra ligoninių vadovų, žurnalistų, mokyklos direktorių, miesto tarybos narių ir t.t. Žmonių, kurie tikrai galėtų konkrečiai daug daugiau nuveikti mūsų visų sveikatos labui: Janina Asadauskienė, Saulius Liekis, Artūras Razbadauskas, Jonas Sąlyga, Birutė Bartašiūtė, Jūratė Grubliauskienė, Liudvikas Albertas Mileška, Rimantas Jonas Pilipavičius, Aleksandras Slatvickis, Jolanta Beniušytė, Danguolė Drungilienė, Žavinta Kančiauskienė, Renata Ložienė, Audronė Meiraitė.

6 Comments

  1. Petras

    Straipsnio pavadinimas teisingas. Mes gi tam ir mokam mokesčius, kad už juos būtų tvarkomi dalykai, kurie sunkiai įmanomi vienam ar keliems žmonėms. T. y. valstybės institucijos turi ginti viešą interesą, nes privačiam verslui dažniausiai svarbiausia išleisti mažiau, uždirbti daugiau.

    Reply
  2. Renata S.

    Tarybos sąraše ,,praslydo”apmaudi klaida : ne ,,Jūratė Grubliaukienė”, o Jūratė Grubliauskienė. Atsiprašau.:)

    Reply
  3. Iš tiesų

    vienas dalykas kai į aukščiausias institucijas kreipiasi ir peticijas rašo triukšmaujantys, nepatenkinti gyventojai, o visai kas kita kai autoritetą turintys klaipėdiečiai. Šiuo atveju – Bendruomenės sveikatos taryba. Nemanau kad jie kreipėsi į ministeriją ar vyriausybę..Ir žiniasklaida turėtų daugiau skelbti apie tokių tarybų darbą. Nei ,,Klaipėdos” dienraštyje, nei ,,Vakarų eksprese” niekad neteko užtikti info apie jų darbą. Tai kam jas kurti?

    Reply
  4. Lietuva

    Bliat, kur rugpjucio ataskaita? Suduva.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Gerbiama Lietuva, įtariu, kad Jūs nekantriai laukiate „Atviros Klaipėdos” rugpjūčio ataskaitos. Atsiprašau, kad šį mėnesį užsitęsė jos pateikimas – tiesiog pastarąją savaitę teko dirbti vienam ir niekaip nespėju, nes norisi dar ir pamiegoti. Bet skubu patenkinti Jūsų nekantrumą, ir jei nepadariau klaidų (dar nesutikrinta), tai rugpjūtį gavome 1559,08 Eur paramos (259,08 iš fizinių asmenų), o išleidome 2330,3 Eur. Tikiuosi per savaitgalį parengti detalią ataskaitą. Ačiū, kad skaitote ir domitės.

    • Tomas

      Manau Martynas išvis neturėtų atsakyti idiotams.
      Scarbu neleisti nuo pat pradžių durniams užlipt abt galvos.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis Paliatyvus vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This