Kūrybingiems moksleiviams – galimybė apsilankyti „Independence”

Uostas ir jūra

AB „Klaipėdos nafta“ (KN) praneša, kad nors pašaliniams žmonėms patekti į Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivą-saugyklą „Independence“ beveik neįmanoma, tokia unikali proga bus suteikta grupelei Lietuvos mokinių: KN 11–12 klasių mokiniams skelbia konkursą, kurio pagrindinis prizas bus ekskursija į „Independence“, kur kartu su jais vyks ir populiarus vlogeris Paul de Miko.

Norėdami laimėti šį prizą mokiniai turi suburti komandą iki 7 žmonių ir sukurti vlogą arba filmuką tema „Independence: kodėl man svarbi energetinė laisvė?“

„Kviesdami moksleivius dalyvauti šiame konkurse, viena vertus, siekiame didinti jų susidomėjimą ir žinias apie SGD terminalo veiklą ir jo reikšmę. Kita vertus, mums labai įdomu sužinoti ir pačių moksleivių požiūrį – ką jiems reiškia energetinė Lietuvos nepriklausomybė, kaip ją jaučia savo ir savo šeimų kasdieniame gyvenime“, – pranešime cituojamas KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

Pasak M. Jusiaus, tema – gana rimta, tad, kad jaunuoliai nenuobodžiautų, konkursui buvo pasirinkta vaizdo ir animuotų filmukų bei tarp jaunimo dabar populiarių vlogų forma.

„Dabar filmuoti gali visi – tereikia paimti į ranką telefoną. Tikimės, kad moksleiviai kurdami filmukus smagiai leis laiką“, – teigia KN vadovas, kuris bus vienas iš vertinimo komisijos narių ir su kuriuo moksleiviai galės pabendrauti per ekskursiją.

Ekskursijoje nugalėjusi komanda taip pat sutiks kitą komisijos narį – populiarų vlogerį Paul de Miko. Iš jo konkurso nugalėtojai galės išgirsti ir naudingų patarimų, praversiančių kuriant vlogus ir filmukus ateityje.

Vienu patarimu – kaip juos kurti, kad patrauktų ir išlaikytų žiūrovų dėmesį – Paul de Miko pasidalijo jau prieš konkursą.

„Galėčiau daug kalbėti, kokius vaizdo ir garso elementus naudoju, kad žiūrovą išlaikyčiau „prilipusį“ prie ekrano kaip įmanoma ilgiau. Už to slypi atskiras mokslas. Tačiau paprasčiausias patarimas moksleiviams, norintiems kurti vlogus ar filmukus, – kurkite sau. Pagrindinis jūsų tikslas turėtų būti sukurti tokį vaizdinį turinį, kurį patys paskui galėsite žiūrėti ir, svarbiausia, kuriuo galėsite ne kartą mėgautis taip it mėgautumėtės svetimo video kūrėjo turiniu“, – sako Paul de Miko.

Konkursas vyksta rugsėjo 10 – spalio 1 d. Nugalėtojai bus paskelbti spalio 5 d. „Klaipėdos naftos“ svetainėje www.kn.lt. Čia skelbiamos ir detalios konkurso taisyklės.

INFORMACIJA

SGD terminalas veiklą pradėjo 2014 m. gruodį. Tai – vienas svarbiausių Lietuvos energetinį saugumą užtikrinančių objektų, kuris atvėrė galimybę gamtines dujas importuoti iš viso pasaulio rinkos kainomis, o tai leido dujų kainas galutiniams vartotojams sumažinti ketvirtadaliu  palyginti su 2014 m., kai vienintelis dujų tiekėjas buvo Rusijos koncernas „Gazprom“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pirmą kartą atlikta konteinerinio laivo bunkeravimo operacija

CMA CGM priklausantis konteinerinis laivas „Containerships Aurora“, prišvartuotas prie Klaipėdos konteinerių terminalo (KKT) krantinės balandžio 9 d. buvo sėkmingai pripildytas ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This