Vaikus apvaginėjusiam vyrui – švelni bausmė

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėja Adolfina Simaitienė praėjusią savaitę baudžiamojoje byloje priėmė sprendimą, kuris stebina mažamečius vaikus turinčius teisininkus.

Jau teistam Vaidui Šiuriui už tai, kad jis per dvi dienas tris kartus pavogė iš keturių mažamečių telefonus, buvo skirta tik lygtinė laisvės atėmimo bausmė.

Kaltinimą šioje byloje palaikiusi prokurorė Rita Ušinskienė teigė, kad sprendimą, ar skųsti tokį verdiktą, priims aukštesnysis prokuroras, tačiau jos pačios nuomone, yra visos aplinkybės skirti būtent tokią bausmę.

Uki_71 (pixabay.com) nuotr.

Darbavosi dvi dienas iš eilės

Bylos duomenimis, V. Šiurys gegužės 13 d. vakare trims paaugliams leidžiant laiką prie mokyklos Debreceno gatvėje priėjo prie jų ir prisistatė mokyklos apsaugos darbuotoju. Vyras paklausė, ar ne jie išdaužė mokyklos langus bei paėmęs vieno berniuko telefoną neva paskambinti draugui, liepęs laukti prie mokyklos, išėjo. Nesulaukę minėto vyro, berniukai suprato, kad juo apgavo.

Gegužės 14-ąją autobusų stotelėje priėjęs prie aštuonmečio vyras paprašė parodyti kuprinėje esančius daiktus, o pastarajam parodžius, jis iš kuprinės išėmė mobilųjį telefoną, piniginėje buvusius kelis eurus ir pasišalino.

Tos pačios dienos vakarą V. Šiurys priėjo prie dviejų devynmečių mergaičių tuo metu buvusių prie sūpynių vieno Taikos pr. namo kieme ir, prisistatęs policijos pareigūnu, paprašė parodyti mobiliuosius telefonus. Mergaitėms įvykdžius tariamo pareigūno prašymus, vyras juos paėmė ir, liepęs jo laukti, išėjo.

V. Šiurys prisipažino padaręs šiuos nusikaltimus bei nurodė, kad pavogtus telefonus priduodavo į lombardą, o pinigus išleisdavo savo reikmėms. Teisme jis tikino, kad dėl to, ką padarė, labai gailisi.

Bausmė papiktino

V. Šiuriui dar šių metų gegužės 23 dieną, jau po minėtųjų vagysčių, Klaipėdos apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu už vagystę ir sukčiavimą buvo skirta 10 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant dirbti ar užsiregistruoti Darbo biržoje, gydytis nuo narkomanijos. Taip pat jam buvo uždrausta turėti, naudoti, įgyti, saugoti pačiam ar perduoti saugoti kitiems asmenims narkotines ar psichotropines medžiagas.

Nepaisant šių aplinkybių, bylą dėl minėtųjų trijų vagysčių nagrinėjusi teisėja A. Simaitienė nusprendė, kad „bausmės tikslai bus pasiekti kaltinamajam paskyrus laisvės atėmimo bausmes, mažesnes už straipsnio sankcijoje numatytą bausmės vidurkį”.

Tad V. Šiuriui ji skyrė skyrė vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant pusantrų metų. Taip pat jis buvo įpareigotas per visą bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų, šešis mėnesius po nuosprendžio įsiteisėjimo dienos nuo 20 val. vakaro iki  val. ryto neišeiti iš namų, jeigu tai nesusiję su darbu arba mokymusi.

Iki tol nuo gegužės 15 dienos suimtas buvęs V. Šiurys buvo paleistas teismo salėje.

Apie šį sprendimą sužinojusi viena teisėtvarkos sistemoje dirbanti moteris „Atvirai Klaipėdai” sakė negalinti suprasti tokio verdikto.

„Juk ne vieną vaiką apvogė. Jei nebūtų suimtas, ir toliau būtų tęsęs tokias veiklas. Ir jau teistas už vagystę, tad argi pasitaisys gavęs lygtinę bausmę?” – stebėjosi moteris.

Teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui. Byloje kaltinimą palaikiusi prokurorė Rita Ušinskienė teigė, kad sprendimą, ar skųsti tokį verdiktą, priims aukštesnysis prokuroras.

„Mano nuomone, yra labai aiškūs motyvai, kodėl skirta tokia bausmė, yra skirta eilė apribojimų, įpareigojimas gydytis nuo narkomanijos”, – sakė prokurorė.

Šią bylą teismui buvo perdavusi prokurorė Viktorija Žemaitaitienė. Ji „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad V. Šiuriui buvo prašyta skirti realią laisvės atėmimo bausmę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šilutės rajone - itin įžūli vagystė

Šilutės policija informavo, jog ketvirtadienio rytą gavo pranešimą, kad trečiadienio popietę Šyšgirių kaimo pievoje buvo pastebėta, jog nuversta ir apgadinta ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

Senolė neteko stambios sumos

Kretingos policija pranešė, jog penktadienį sulaukė 87-erių moters pareiškimo, kad iš jo namų Latvelių kaime dingo 10 400 eurų. Pradėtas ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Regionas

Apvogė namą Kūlupėnuose

Šeimininkai, vėlų vakarą grįžę namo, pastebėjo, jog yra apvogti. Ketvirtadienį, apie 22.30 val., Kretingos rajone, Kūlupėnuose, grįžus namo pastebėta, jog ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This