Uostamiesčio gimnazijose bus steigiamos Klaipėdos universiteto klasės

Švietimas

Greta Rimeikaitė
2018-09-13

Komentarų: 0

Ketvirtadienį Klaipėdos universitete (KU) vykusio susitikimo metu aptarta galimybė uostamiesčio gimnazijose įsteigti universitetines klases. Manoma, kad tai padėtų ugdyti talentus ir rengti specialistus regionu.

Universitetinių klasių steigimas numatytas Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijoje iki 2030 metų. Jose turėtų galimybę mokytis ne tik klaipėdiečiai, bet ir visos Lietuvos moksleiviai.

Anot laikinai KU rektoriaus pareigas einančio prof. dr. Artūro Razbadausko, šiandien pagrindinis tikslas – didinti jaunų žmonių, pasirinkusių Klaipėdą, kaip savo studijų miestą, skaičių.

„Vakarų regionas yra išskirtinis, tačiau tai nėra pakankamai akcentuojama. Reikia pradėti skatinti vaikus rinktis Klaipėdos universitetą jau nuo mokyklos ar net darželio”, – sakė jis.

Universitetinių klasių gimnazistai kartu su dėstytojais galėtų dalyvauti įvairiuose tyrimuose, mokslinėje veikloje, projektuose. Tai padėtų moksleiviams atskleisti savo stipriąsias savybes, talentus bei padėtų apsispręsti renkantis studijų programą ateityje.

Be to, moksleiviams, baigusiems universitetines klases būtų palankesnis įstojimas į aukštąsias mokyklas, suteikus papildomus stojamuosius balus, kurie, anot prof. dr. A. Razbadausko, kasmet vis auga.

Klaipėdos „Žemynos“ gimnazijos direktorės Ritos Podoliankienės teigimu, svarbiausia, ką dabar dėstytojai bei mokytojai gali padaryti, tai į kiekvieną vaiką būtų žiūriam kaip į unikalų – netalpinti jo į rėmus, o atrasti individualumą ir jį ugdyti.

„Mūsų gimnazija jau turi laboratoriją, vaikai atlieka įvairius eksperimentus, mokosi filosofijos, lotynų kalbos, retorikos meno. Rengiame daug konkursų, vaidinimų, stengiamės, kad kiekvienas mokykloje atrastų tai, kas jam patinka. Tikslas turėtų būti ne formuoti studentų segmentą, o kiekviename atrasti talentą“, – sakė ji.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This