Klaipėdos universitete plėtojama alternatyvioji medicina

Švietimas

Penktadienį Klaipėdos universitete (KU) lankėsi sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis ir Sveikatos apsaugos ministerijos Netradicinės medicinos inciatyvų koordinavimo skyriaus vedėja Jūratė Martinonienė.

Anot KU pranešimo, vizito metu buvo aptartas Papildomos ir alternatyvios medicinos sveikatos priežiūros įstatymas, kuris esą yra reikalingas vystant netradicinės ir alternatyvios medicinos veiklas.

Klaipėdos universiteto Botanikos sodas apima 9 hektarų plotą, kuriame auga apie 4 tūkstančiai augalų, iš kurių apie 600 augalų yra vaistiniai augalai

KU Reabilitacijos katedros vedėja prof. dr. Daiva Mockevičienė ministerijos atstovams pristatė KU vykdomą unikalią Papildomosios ir alternatyviosios medicinos magistrantūros studijų programą. Anot jos, susidomėjimas šia sritimi kasmet auga. Šiemet į šią studijų programą įstojo 12 studentų.

KU atstovai pristatė ir kitas alternatyvios ir papildomos medicinos galimybes bei veiklas, kurias vykdo KU mokslininkai. Šiuo metu yra kuriama gyvūnų terapijos metodika.

„Klaipėdos universiteto mokslininkai glaudžiai bendradarbiauja ir dirba Delfinų terapijos centre“, – pasakojo prof. dr. D. Mockevičienė.

O KU Botanikos sode vyksta fitoterapijos – medicinos atšakos, besiremiančios įvairių augalų panaudojimu gydymo tikslams, moksliniai tyrimai.

„Botanikos sodas apima 9 hektarų plotą, kuriame auga apie 4 tūkstančiai augalų, iš kurių apie 600 augalų yra vaistiniai. Tai itin plati sritis, kuriai būtinas reglamentavimas“, – kalbėjo KU Botanikos sodo direktorė prof. dr. Asta Klimienė.

Kita, perspektyvi ir unikali sritis – balneoterapija – gydymas mineraliniu ir geoterminiu vandeniu, kurio Klaipėdos regionas turi itin daug. Šiuo metu KU mokslininkai atlieka tyrimus, siekiant pritaikyti geoterminį vandenį sveikatinimui.

„Verslas jau dabar yra susidomėjęs ir nori investuoti į šį unikalų gamtos resursų panaudojimą“, – teigia Andrius Sutnikas, Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovas.

„Papildomoji ir alternatyvioji medicina gali būti svariu priedu prie klasikinės medicinos, tačiau tam reikia aiškaus reglamentavimo, kuris užtikrintų kokybę. O ypač, kai turime tokius unikalius žemės resursus, kalbu apie geoterminį vandenį, kuris gali stipriai prisidėti prie sveikatinimo reabilitacijos srityje“, – kalbėjo gydytoja doc. dr. Lolita Rapolienė.

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis savo ruožtu kalbėjo, jog įstatymo projektas yra paruoštas ir tikimasi, kad greitu metu ministras jį pasirašys.

„Nepaprastai dėkoju Klaipėdos universiteto mokslininkams, kurie prisideda prie papildomos ir alternatyviosios medicinos vystymo. Tačiau įstatymo nepakaks, dar reikės jūsų pagalbos, aiškinant visuomenei šios srities reikšmę ir svarbą”, – teigė jis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This