Palangoje atnaujins šilumos trasas

Regionas

Penktadienį pasirašyta sutartis, kuria remiantis per pusantrų metų Palangoje bus atnaujinta per 4 kilometrai miesto šilumos trasų. Planuojama investicija – apie 2 mln. eurų, dalis šios sumos yra finansuojama ES lėšomis.

Sutartis sudaryta tarp „Palangos šilumos tinklų“ ir „Plungės lagūnos“. Palangos savivaldybės nuotr.

Sutartis sudaryta tarp UAB „Palangos šilumos tinklai“ ir UAB „Plungės lagūna“. Rangovas įsipareigojo iki 2020 m. balandžio modernizuoti 12 proc. visų mieste eksploatuojamų šilumos tinklų ir apjungti tiekimo sistemas.

„Bendrovė „Palangos šilumos tinklai“ eksploatuoja 32 kilometrus šilumos tiekimo trasų, šiuo metu iš jų yra rekonstruota tik 20 procentų. Įgyvendinus šį projektą, šis skaičius pakils iki 32 proc.“, – pranešime cituojama „Palangos šilumos tinklų“ direktorė Giedrė Juršėnė.

Iš viso per pusantrų metų bus modernizuota 4,2 kilometro miesto šilumos trasų, sumontuotų dar 1968-1993 metais. Modernizavus trasas bus panaikintas ir vienintelis Palangoje dar likęs grupinis šilumos punktas – boilerinė, iš kurios šiuo metu dar tiekiama šiluma ir karštas vanduo keturvamzde sistema daliai vartotojų.

Nutiesus 320 metrų naujų pramoniniu būdu izoliuotų šilumos tiekimo tinklų bus panaikintos ir dvi Palangos centre, senamiestyje, esančios dujinės katilinės, o šilumos trasos bus prijungtos prie Palangos rajoninės katilinės tinklų. Tai leis sumažinti dujų suvartojimą šilumos gamyboje ir padidinti biokuro katilų galios išnaudojimą.

Pasak G. Juršėnės, paklojus naujus, gamykloje pramoniniu būdu izoliuotus vamzdynus, ženkliai  padidės šilumos tiekimo patikimumas bei kokybė.

„Atnaujinus vamzdynus sumažės galimų avarinių situacijų tikimybė, be to, modernūs šilumos tiekimo vamzdynai leis išlaikyti kokybinius termofikacinio vandens parametrus ir vartotojams patiekti kokybišką, nustatytų parametrų šilumą“, – pabrėžė G. Juršėnė.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus atkreipė dėmesį, jog atnaujinti šilumos trasas jau buvo būtina.

„Prieš keletą metų iš privačios bendrovės į miesto rankas perėmę šilumos ūkį įsitikinome, jog jis – itin prastos būklės. Tai matė ir miesto gyventojai – trasos buvo nesandarios, dalyje miesto vietų virš šilumos trasų net žiemą žaliuodavo žolė, o patiriami nuostoliai atsiliepdavo ir šilumos kainai. Modernizuojant trasas vamzdžiai bus apšiltinti, izoliuoti, ir tai leis sumažinti šilumos nuostolius. Dėl sumažėjusių šilumos nuostolių, mažesnių tinklo aptarnavimo ir remonto sąnaudų sumažės reikalingas pagaminti šilumos kiekis ir bendros šilumos gamybos bei tiekimo sąnaudos”, – sakė meras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Darbėniškiai ketina inicijuoti seniūnijos prijungimą prie Palangos

Metanolio gamyklos statyboms Kretingos rajone, prie Darbėnų miestelio, nepritariantys gyventojai ketina inicijuoti Darbėnų seniūnijos prijungimą prie Palangos savivaldybės. Tai antradienį ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Palangoje pradėjo remontuoti polikliniką

Palangoje pirmadienį prasidėjo miesto poliklinikos atnaujinimo darbai. Juos užbaigti planuojama kitų metų pavasarį. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas

Palangos koncertų salėje - Stasį Povilaitį menanti paroda

Palangos koncertų salė visuomenei atveria unikalią ekspoziciją – ketvirtadienio popietę čia atidaryta Lietuvos estrados legendai Stasiui Povilaičiui skirta paroda. Neįpareigojančioje ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This