Mūsų bendros šventės atgarsiai

Mums rašo

Jelena Osipkova, KVLC klubo „Draugystė“ mokytoja
2018-09-16

Komentarų: 0

Prabėgo antroji mokslo metų savaitė. Moksleivių, jų tėvų ir mokytojų gyvenimas vėl priklauso nuo pamokų ir papildomų užsiėmimų tvarkaraščių. Priprantame prie kasdienybės…

Ir toje kasdienybėje norisi prisiminti puikią šių mokslo metų pradžios šventę viename sėkmingiausiai uostamiestyje dirbančių Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro (KVLC) klube „Draugystė“. Šventę, kuri atvėrė duris į 10-tuosius KVLC gyvavimo metus! Priminti ir atgaivinti mumyse pozityvumą, apie kurio svarbą dabar tiek daug kalbama.

Kaip sukurti šventę? Kaip paversti švente visus mokslo metus? Kas skatina tėvelius jau 10-us metus atvesti savo vaikučius į KVLC klubų būrelius? Kodėl vaikai ir jaunimas taip noriai skuba į KVLC? Dešimt mūsų neformaliojo švietimo mokyklos gyvavimo metų yra puikus įrodymas, jog įstaigos kolektyvas žino kažkokią ypatingą paslaptį! Taigi, pakelkime šiek tiek paslapties šydą.

Organizatorių nuotr.

Visiems gerai žinomas posakis, kad teatras prasideda nuo rūbinės. Klube „Draugystė“ rūbinė taip pat yra, bet šventinis renginys, nors ir būdamas teatro mažasis brolis, prasidėjo ne nuo jos. Nuo ko? Nuo patalpų tuščiomis sienomis, kurias reikėjo papuošti, pripildant erdvę teigiamomis emocijomis ir energija. Nuo kūrybingos klubo mokytojų komandos minčių lietaus: Ką? Kaip? Kur? Kada?

Šventės pagrindiniai vertintojai – vaikai, todėl renginiu pirmiausia reikėjo sudominti juos. Antra, šventės proga – mokslo metų pradžia. Norėjosi paskatinti vaikus apie kažką gražaus susimąstyti, o galbūt kažko ir išmokti.

Atsakymu tapo sprendimas pasiūlyti vaikams tapti ne žiūrovais, o dalyviais šioje šventėje ir patiems pažinti save. Šis tikslas – leisti vaikams atrasti juos supantį pasaulį per kuo įvairesnias veiklas – yra vienas iš pagrindinių KVLC veiklos principų. Todėl mes siūlome gausybę užsiėmimų (anglų kalba, dailė, gitara, grafinis dizainas, keramika, robotika, šachmatai, šokis, teatras, vokalas) skirtingo amžiaus vaikams ir jaunimui nuo 3 iki 19 metų. Taip pat klube veikia atviros vaikų erdvės, kur vaikai gali turiningai praleisti laisvalaikį.

Per šventinį renginį klube „Draugystė“ įvairovės taip pat netrūko. Pas mokytoją Vaidą Zacharevičienę, kuri žadino vaikų vaizduotę ir piešė mažiesiems renginio svečiams ant veidukų gyvūnėlius ir pasakiškas būtybes, stovėjo ilgiausia eilė. Mokytojo Egidijaus Vaškelevičiaus surengtoje viktorinoje kiekvienas galėjo arba laimėti prizus už savo žinias, arba išmokti kažką naudingo iš keliančių rankas žinovų.

Buvo renginyje ir veiklų, skirtų judruoliams. Per interaktyvią šokių pamokėlę, vaikai smagiai pajudėjo kartodami nuotaikingus dainininkų judesius ir dainelių žodžius.

Šventės rengėjai turėjo dar vieną tikslą, kuris buvo jiems svarbus nuo pat pirmų bendravimo akimirkų – tai ugdyti mažuosiuose bendruomenės nariuose pagarbą aplinkiniams žmonėms ir vieningos bendruomenės jausmą. Pavyzdį, siekiant šio tikslo, savo veiksmais parodė ir KVLC vadovai – direktorė Jolanta Budrienė ir direktorės pavaduotojas ugdymui Andreanas Chariutinas. Jie surado laiko atvykti į klubo šventę, kurioje direktorė tarė padrąsinančius žodžius sėkmingiems mokslo metams bei pristatė vaikams klubo „Draugystė“ mokytojus.

Organizatorių nuotr.

Šio svarbaus tikslo įgyvendinimui buvo skirta ir mokytojos Emilijos Raukienės inicijuota veikla pavadinta „Delniukų medžiu“. Per ją kiekvienas iš vaikų galėjo ne tik prisidėti prie įvairiaspalvio Lietuvos 100-čiui skirto klubo „Draugystė“ medžio kūrimo, bet ir pasidalinti šio medžio lapeliuose savo mintimis bei linkėjimais klubo bendruomenei. Ir paskaitę vieni kitų sukurtus žodžius vaikai galėjo pajausti, kaip ši šilumos banga grįžta ir jiems.

Na, o kokias mintis siunčia vaikams KVLC „Draugystė“ klubo mokytojai? Vokalo mokytoja Olga Kamarauskienė linkėjo kūrybinio džiaugsmo, kantrybės ir noro sužinoti kažką naujo bei veikti siekiant naujų žinių ir tikslų. Nebijoti iššūkių ir nenuleisti rankų. Jei kažkas nepavyko iš karto, kūrybiškai, visiems kartu, ieškoti kitokių kelių lavinti savo stipriąsias puses.

„Pasak žymaus režisieriaus Konstantino Stanislavskio, sėkmingame aktoriniame darbe yra 99 procentai darbo ir tik vienas procentas talento”, – teigė teatro mokytoja Birutė Mažonienė. – Būdami skirtingų dalykų mokytojais, galime drąsiai teigti, kad tai yra tiesa ne tik besimokantiems aktorinio meno.“

Štai tokie yra mūsų bendros šventės atgarsiai… Šių mokslo metų šventinis renginys pasibaigė, bet tai buvo tik pirmasis žingsnis kelyje į meno ir mokslo pažinimą. Esame pasirengę vesti vaikus šiuo džiaugsmo, pažinimo ir pasitikėjimo keliu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Klaipėdoje vėl atidaryta „Besmegenių alėja“

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubas „Draugystė“ organizavo jau tradicija tapusią Klaipėdos miesto švietimo įstaigų ekologinę akciją „Besmegenių alėja“ ir sausio 27 ...
2022-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This