GoDebut sugrįžta į Klaipėdą

Kultūra

Greta Rimeikaitė
2018-09-18

Komentarų: 0

Rugsėjo 26 – 30 dienomis jau trečius metus iš eilės Klaipėdoje bei Nidoje vyks Europos kino festivalis „GoDebut 2018“. Renginio metu bus demonstruojami įvairaus žanro filmai iš 24 Europos valstybių, vyks kūrybinės dirbtuvės, bus galima pabendrauti su debiutuojančiais kino kūrėjais iš visos Europos. Festivalis vyks Kultūros fabrike bei Švyturio alaus darykloje.

Organizatorių nuotr.

GoDebut Europos kino festivalio direktorius Kęstutis Meškys priminė, kad pradžioje tai buvo tik Baltijos šalių kino festivalis, tačiau šiemet jis tapo visos Europos kino pradininkų renginiu.

Sulaukta apie 700 filmų iš 47 valstybių, tačiau galimybė dalyvauti šiame festivalyje buvo suteikta tik penkiasdešimčiai kino juostų.

Specialiai šiam renginiui buvo suformuotos dvi komisijos – tarptautinė ir publikos.

Filmų, kurie bus išrinkti geriausiais, lauks prizai – auksinės ir sidabrinės Anikės statulėlės.

Kadangi į pagrindinę renginio programą pateko tik vienas Lietuvos kūrėjų filmas, buvo suformuota atskira lietuvių programa, kurioje miestiečiai gaus progą peržvelgti 10 lietuviškų filmų, tarp kurių – ir klaipėdiečių kūryba. Visgi didžiausias dėmesys bus skirtas ne tautiečiams.

„Šiais metais nusprendėme ypatingai pagerbti prancūzų kiną, nes ši šalis ir yra kino lopšys. Su Prancūzijos ambasados pagalba skyrėme didelį dėmesį jų filmams. Prancūziškų filmų programą pristatys tikras prancūzas, kuris yra garbės konsulas Lietuvoje. Bus ne tik demonstruojami prancūzų filmai, bet ir pasakojama apie jų maisto kultūrą“, – pasakojo K. Meškys. Tarp kitko, prancūzų programa bus nemokama.

Svarbiausias šio festivalio bruožas – galimybė pabendrauti su režisieriais, nes festivalio metu bus rengiamos diskusijos, žiūrovai galės užduoti jiems rūpimus klausimus. Renginio metu dirbs 15 savanorių, kurie prireikus padės susišnekėti anglų kalba.

Aktorė Virginija Kochanskytė, kuri yra šio festivalio ambasadorė, ragina visus peržiūrėti tuos filmus, kurie pretenduoja į apdovanojimus.

„Tai yra didžiulė dovana Klaipėdai, miestiečiai tiesiog negali praleisti tokios progos pamatyti kiekvieno kūrėjo individualumą, mintis, reiškiamas ekrane. Šis kino festivalis yra puikus įrodymas, jog Klaipėda – ne tik Jūros šventės ar Džiazo festivalių miestas“, – sakė ji.

Su festivalio programas galite susipažinti jo „Facebook” paskyroje.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Arvydas Juozaitis pristatys dvi savo knygas

Vasario 27 d., antradienį, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g.8) įvyks pirmasis „Klaipėdos knyga 2023“ ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Tarpukario Klaipėdos krašto kinas - ne tik su Holivudo žvaigždėmis iš Kretingalės ir Šilutės

Žinomas uostamiesčio sinefilas, vienas iš Klaipėdos populiaraus kino bičiulių klubo „8 ½ “ įkūrėjų, kultūrininkas, žurnalistas Kęstutis Meškys ir vėl ...
2023-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This