Klaipėdoje – „Tau bet kokios sutemos šviesios“

Kultūra

„Džiaugiuosi, kad vis dar yra dalykų, kurie man nutinka pirmą kartą!“, – sako Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vaclovas Augustinas, išleidęs pirmąją autorinę plokštelę „Tau bet kokios sutemos šviesios“.

Visas pirmasis leidinio tiražas jau parduotas, o keliuose šalies miestuose įvykę albumo pristatymai sulaukė didelio susidomėjimo. Ši programa ir papildomo tiražo plokštelės pagaliau pasieks ir Klaipėdą – rugsėjo 20 dieną, 18.30 valandą Klaipėdos koncertų salėje koncertuos Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir jo meno vadovas, dirigentas Vaclovas Augustinas.

V. Augustinas šiam chorui vadovauja nuo 1992 metų. Jis yra populiarus choro muzikos kūrėjas bei aranžuotojas, kurio įvairiuose tarptautiniuose konkursuose premijas pelniusias kompozicijas noriai į savo repertuarą įtraukia įvairūs chorai bei muzikos leidyklos. V. Augustinas vadovauja ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kompozicijos katedrai. Šį žmogų pažįsta ne tik akademinės muzikos bendruomenė, bet ir roko grupių „Saulės laikrodis“ ir „Antis“ gerbėjai.

Beveik 30 metų gyvuojantis choras „Jauna muzika“ – vienas profesionaliausių Lietuvos chorų, daugelio konkursų laureatas, žinomas kaip aktyvus šiuolaikinės muzikos atlikėjas. Choras dalyvauja dideliuose festivaliuose, bendradarbiauja su garsiais batutos meistrais ir pasaulinio lygio kolektyvais. „Jauna muzika“ ne tik aktyviai koncertuoja, bet ir inicijuoja reikšmingus projektus: rengia choro muzikos interpretavimo ir dirigavimo kursus bei jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkursą „Vox juventutis“.

„Maloniai stebina jo paprastumas ir žemiškumas, nuoširdžiai ir profesionaliai kiekvienam ir visiems bendrai dirbant savo darbą“, – taip apie chorą „Jauna muzika“ atsiliepia Gražina Montvidaitė.

Vaclovas Augustinas nuoširdžiai džiaugiasi leidinio „Tau bet kokios sutemos šviesios“ sėkme, kurią įrodo tiek išpirktas pirmasis tiražas, anšlaginiai pristatymo koncertai, žiniasklaidos dėmesys, tiek ir faktas, kad žmonės ėmė klausytis chorinės muzikos net vairuodami.

„Šios plokštelės muzika – ypatinga, nes tai yra mano muzika, estetinių nuostatų komplektas, manuoju būdu išgyventas santykis su įvairiais dalykais. Esu tikras, kad niekas pasaulio nemato mano akimis, o muzikos negirdi mano ausimis“, – apie savo kompaktinę plokštelę pasakoja V. Augustinas.

„Rugsėjo 20-osios koncerto publika gali tikėtis ypatingo renginio. Dalyvavę iki šiol vykusiuose pristatymuose teigia, kad iš vakaro struktūros buvo galima perskaityti kompozitoriaus kūrybinės raidos, choro evoliucijos istoriją. Erdvinis kūrinių atlikimas, improvizacijos, atviri renginio vedėjos, muzikologės Rasos Murauskaitės pokalbiai su kompozitoriumi – visa tai ir dar daugiau sukurs išties turiningą vakarą”, – rašoma Klaipėdos koncertų salės pranešime.

„Profesorius savo kūryboje praplečia religinės muzikos ribas, pateikia tai kaip filosofinį žmogaus išgyvenimų dienoraštį, o viską vainikuoja jo talentas parašyti muziką, lepinančią ne tik diplomuotus muzikos gurmanus, bet ir tuos, kuriems menas nėra svarbiausias prioritetas“, – taip apie Vaclovą Augustiną atsiliepia jo buvusi studentė Monika Sokaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Verslas toliau judina požeminio parkingo po Lietuvininkų aikšte idėją

Praėjus pusmečiui po pagarsintos idėjos, kad po Lietuvininkų aikšte reikėtų įrengti 75 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, verslo iniciatyva pradedami rengti ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This