Penkiolikai šeimų – nemokami delfinų terapijos užsiėmimai

Miestas

Šią vasarą „Premia KPC“ kartu su „Maxima“ surengė akciją „Tau ledai, o jiems delfinų pagalba“, kurios metu buvo surinktos paramos lėšos, padėsiančios net penkiolikai šeimų, auginančių specialius poreikius turinčius vaikus. Akcijos dėka šiems vaikams nemokamai suteikti delfinų terapijos užsiėmimai.

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre rengiami individualūs ir grupiniai bendravimo su delfinais užsiėmimai, skirti žmonėms su fizine, protine negalia, sergantiems neurologinėmis ligomis, patyrusiems psichoemocines traumas. Teigiama, kad ši programa gerina savijautą, pažinimo ir socializacijos įgūdžius. Tačiau bendravimo su delfinais užsiėmimai nėra gydymo alternatyva, ji negali pakeisti tradicinės medicinos paslaugų.

Neringos ir Vidmanto Girdvainių archyvo nuotr.

„Tėvai, pasakodami apie savo vaikų potyrius ir pokyčius jų gyvenime, dažniausiai mini tai, jog jų atžalos tampa aktyvesnės, daro didesnę pažangą mokymo įstaigose, noriau bendrauja su savo bendraamžiais ar net daugiau kalba”, – rašoma Lietuvos jūrų muziejaus pranešime.

Šeima auginanti mergaitę, kurios raida yra stipriai sutrikusi, ji turi elgesio ir komunikacijos problemų, jau išbandė AB „Premia KPC“ įsteigtą Delfinų terapijos dovaną ir padėkos laiške mielai dalinosi savo patirtimis. Jie teigė pastebėję, jog po delfinų terapijos autizmu sergančios dukrytės gyvenime įvyko tikras lūžis – sparčiai pradėjo gerėti motorika bei koordinacija.

„Negalėjome atsidžiaugti, matydami šokinėjantį, gerokai koordinuočiau bėgiojantį vaiką, nors ir lėtai, tačiau jau savarankiškai važiuojantį balansiniu dviračiu ir paspirtuku, minantį dviračio su šoniniais ratukais pedalus. Anksčiau tai atrodė tiesiog neįmanomi dalykai mūsų atžalėlei, apie kuriuos tyliai svajodavome, stebėdami kitus išdykaujančius vaikus“, – pasakoja tėveliai.

Šie pasiekimai įvyko vos per mėnesį po delfinų terapijos, o, anot tėvų, mergaitė pradėjo reikšti poreikį bendrauti, pagerėjo akių kontaktas ir emocinė būsena. Dalyvavimas delfinų terapijos projekte šiai šeimai paliko malonų, neišdildomą prisiminimą visam gyvenimui.

„Buvome sužavėti puikia delfinų terapijos organizacija, profesionaliu ir rūpestingu kolektyvu bei dėmesiu visai šeimai. Kiekvienas delfinų terapijos užsiėmimas buvo tarsi tobulas perlas, išpuoselėtas nuoširdžios komandos, kuri lavino mūsų vaiką, spinduliuodama švelnumu, draugiškumu ir tyru noru padėti“, – įspūdžius pasakojo tėvai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas

Atidarys parodą, skirtą narytės NATO 20-mečiui

Balandžio 5-ąją, penktadienį, 16 val., šalia laivo-muziejaus M52 ,,Sūduvis“ Lietuvos jūrų muziejus atidarys lauko parodą ,,NATO jūroje saugo“, skirtą Lietuvos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This