Naujas sporto kompleksas: koncesijos link

Miestas, Svarbu

Klaipėdos Savivaldybės administracija prašys politikų, kad jie leistų pradėti ieškoti koncesininko, kuris savo lėšomis buvusioje II vandenvietėje, Paryžiaus komunos gatvėje, pastatytų ir 23 metus eksploatuotų didžiulį sporto kompleksą, kurį jau siūlyta pavadinti sporto aikštelių baze (SAB).

Preliminariai skaičiuojama, kad į tokį objektą verslas turėtų investuoti apie 11,6 mln. eurų. Savivaldybė savo ruožtu įsipareigotų kasmet nusipirkti paslaugų už  821 tūkst. eurų. Taip iš viso per 23 metus investuotojui būtų sumokėta 18,88 mln. eurų. Pasibaigus sutarčiai objektas pereitų Savivaldybės nuosavybėn.

Savivaldybės administracijos užsakymu UAB „Peritus sprendimai“ parengė investicijų projektą. Jo metu atlikta finansinė rodiklių analizė parodė, jog tokį objektą tikslinga pastatyti ir eksploatuoti koncesijos būdu.

Numatoma, kad sporto komplekse būtų įrengtos dvi rankinio, salės futbolo, teniso, tinklinio, badmintono, krepšinio transformuojamos erdvės; dvi ledo ritulio, dailiojo čiuožimo, greitojo čiuožimo aikštes; penkios skvošo aikštelės; dvi akmenslydžio aikštės bei komercinės ir administracinės patalpos.

Apskaičiuota, kad tokio centro statybai reikėtų dalies buvusios II vandenvietės sklypo – apie 3 ha, kuriuose dabar yra 7 jau nebenaudojami pastatai ir sodas. Klaipėdos savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo“ jau inicijavo sklypo padalijimo procesą. Teigiama, kad jau sprendžiamas ir minėtųjų pastatų išpirkimo klausimas. Jie turės būti nugriauti. Tačiau kartu atkreipiamas dėmesys, jog, pavyzdžiui, aeracijų pastate yra likusios gelžbetonio konstrukcijos, kurios siekia apie 5 metrų gylį.

Minėtajame investiciniame projekte rašoma, kad vienintelis panašus sporto kompleksas pagal kultivuojamų sporto šakų skaičių ir turinį yra Elektrėnų savivaldybės sporto centras. Tiesa, jame dar yra ir baseinas. O vienintelis Lietuvoje privataus kapitalo investicijų analogas galėtų būti DELFI sporto centras Vilniuje.

Kartu pabrėžiama, kad dabar Klaipėdoje nėra objekto, kur už priimtiną kainą galima būtų organizuoti dviejų trijų dienų sporto renginius 4-20 komandų. Teigiama, kad „Švyturio” arena yra labai brangi ir nelabai nepritaikyta ant ledo vykstantiems renginiams – pateikiamas pavyzdys, kad paruošti ledą trijų dienų renginiui reikėjo penkių dienų. O toks 3 dienų renginys kartu su arenos nuoma ir paruošiamaisiais tik ledo aikštelės darbais kainavo 55 331 Eur. Be to, akcentuojama, kad ši arena negali priimti daugiau kaip keturių komandų – nėra reikiamo skaičiaus rūbinių bei tam pritaikytos infrastruktūros.

Klaipėdos savivaldybė vien šio projekto dokumentacijos rengimui jau išleido apie 39,5 tūkst. eurų. Visus tris konkursus jiems rengti laimėjo ta pati UAB „Peritus sprendimai”.

Minėtasis sprendimo projektas buvo teikiamas svarstyti miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetui, tačiau jo nariai nusprendė atidėti šio klausimo svarstymą, nes esą dar nebuvo spėję įsigilinti į nemažos apimties medžiagą. Lygiai taip pat nusprendė ir šį klausimą trečiadienį turėjęs svarstyti Finansų ir ekonomikos komitetas.

„Suinteresuotumas iš privataus verslo tikrai yra. Klausimus pateikė bent du verslo atstovai”, – Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu tikino Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Pasak jo, preliminariai svarstoma, kad Savivaldybė už savo skiriamą sumą galėtų įsigyti apie 140 valandų naudotis tuo objektu.

„Konkurso dalyviai varžytųsi ir mokama suma dar galėtų sumažėti”, – teigė E. Simokaitis.

Šis komitetas sprendimo projektui pritarė vienbalsiai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This