Rajonas: tvarkomos mokyklos, įrenginėjami parkingai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Česlovas Banevičius pasakoja apie šiuo metu rajone atliekamus statybų, projektavimo, remonto darbus bei įgyvendinamus projektus.

Jo teigimu, viena iš aktualiausių Gargždų problemų – automobilių stovėjimo aikštelių trūkumas.

2019 m, pavasarį bus pradėti koplyčios-mauzoliejaus, esančio Priekulės seniūnijoje, restauravimo ir pritaikymo kultūros reikmėms darbai. Rajono savivaldybės nuotr.

„Anksčiau, projektuojant ir statant namus bei įrengiant automobilių stovėjimo aikšteles prie jų, nebuvo pagalvota, kad kiekviena šeima turės po automobilį, o kai kurios ir du ar daugiau. Todėl ir susiduriame su problema, kai gyventojai, grįžę po darbo dienos, neturi kur pastatyti automobilio. Šią problemą sprendžiame, todėl jau yra suprojektuotos 4 automobilių stovėjimo aikštelės Gargžduose”,  –  rajono savivaldybės pranešime cituojamas Č. Banevičius.

Automobilių stovėjimo aikštelės bus  įrengtos prie „Vaivorykštės“ gimnazijos šalia Vingio ir J. Janonio gatvių, prie daugiabučių J. Janonio g. Nr. 13, 15, 17 ir Klaipėdos g. 34. Iš viso jose bus 142 vietos automobiliams. Dabar perkama aikštelių projekto ekspertizė, po kurios bus perkami rangos darbai.

Remontuoja mokyklas

Pasak valdininko, Klaipėdos rajono savivaldybė pasirašė beveik 58 tūkst. eurų vertės sutartį su UAB „Toplita“, kurios darbuotojai jau remontuoja Gargždų muzikos mokyklos Veiviržėnų skyrių.

„Siekiame, kad Veiviržėnuose vaikai galėtų muzikuoti tvarkingose, jaukiose, kūrybiškumą skatinančiose patalpose, todėl čia atliekamas vidaus patalpų remontas, kuris sukurs patrauklią ir higienos normas atitinkančią vaikų mokymo ir saviraiškos erdvę. Atnaujinama lubų ir sienų danga, keičiama grindų danga, vidaus patalpų durys, elektros tinklai, bus įrengta apsauginė ir gaisrinė signalizacija bei atitinkamas apšvietimas. Tačiau vien tik suremontuotų patalpų tam, kad vyktų sklandus neformalaus ugdymo procesas, nepakanka. Bus įsigyjami nauji muzikos instrumentai, kompiuterinė technika bei baldai, skirti mokymo ir mokymosi reikmėms: rūbų ir dokumentų spintos kabinetuose, stalai, kėdės, mokykliniai suolai, langų žaliuzės, 3 akordeonai, trimitas, 2 kanklės, kompiuteris su priedais”,  – sako Č. Banevičius.

Be to, artimiausiu metu turėtų prasidėti ir Gargždų muzikos mokyklos pastato remonto darbai. Šiuo metu vertinami konkurse dalyvavę rangovai. Numatyta pakeisti muzikos mokyklos stogo dangą, įrengti nuovažą, kuri padėtų nevaržomai judėjimo negalią turintiems vaikams ar jų tėveliams pateikti į muzikos mokyklos pastatą. Taip pat bus įrengiama rūbinė, kur rūbus galės pasikabinti muzikos mokyklos auklėtinių koncertų lankytojai. Bus atnaujintas ir Gargždų muzikos mokyklos pastato fasadas, kuris yra aptrupėjęs ir nepuošia miesto centro.

Liko pabaigti kelias smulkmenas ir įkurtuves artimiausiu metu bus galima švęsti Gobergiškės mokykloje, kurios remontas kainavo per 466 tūkst. eurų. Dovilų etninės kultūros centro remonto darbai taip pat baigiami, atidaryti juos planuojama jau spalio mėnesį. Jų remontas kainavo apie 283 tūkst. eurų.

Taip pat rajono gyventojai laukia I. Simonaitytės memorialinio muziejaus, esančio Priekulėje, remonto darbų pabaigos. Dar vasarą uždarytame muziejuje darbininkai atlieka išorės ir vidaus paveldo remonto ir apdailos darbus, kapitalinį pastato remontą, tvarko ir dalį aplinkos, lauko inžinerinių tinklų. Atlikus pastato remonto darbus bus išsaugotos kultūros paveldo objekto savybės, unikalūs muziejaus eksponatai, o modernizuotos patalpos pritrauks ir daugiau lankytojų, atsiras galimybė vykdyti kultūrines, edukacines veiklas, organizuoti susitikimus. Darbus planuojama baigti per artimiausius mėnesius, jų vertė maždaug 124,5 tūkst. eurų.

O Gargždų gyventojai turėjo pastebėti jau besibaigiančius miesto centre esančio skvero atnaujinimo darbus. Artimiausiu metu skveras bus atvertas gargždiškiams ir miesto svečiams.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajono biudžete - daugiau lėšų aplinkosaugai

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad šių metų biudžete numatytas didesnis finansavimas aplinkos apsaugai. 2022-aisiais šiai sričiai skiriama 3 milijonais eurų ...
2022-02-02
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Klaipėdos rajone – kova dėl sosto: nesutariama dėl savivaldybės direktoriaus

Klaipėdos rajono valdžioje jau ilgiau nei mėnesį tęsiasi įnirtingi politikų mūšiai dėl valdžios. Ir nors Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ...
2021-05-19
Skaityti daugiau

Regionas

Valdančioji dauguma keičiasi ir Klaipėdos rajone

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija pasirašė ...
2021-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This