„Švyturių ralio” nugalėtojus išrinko burtai

Regionas

Šeštadienį Smiltynėje vykusiame 6-ajame „Švyturių ralyje” nugalėtojais tapo klaipėdiečiai, nors nugalėtojų komandą teko rinkti burtų keliu.

Organizatoriai praneša, kad pirmąkart ralis vyko ne žemyninėje šalies dalyje, bet Kuršių nerijos pusiasalyje, dėl to pirmąkart buvo ribojamas ralio dalyvių skaičius – dalyvavo pirmieji suskubę užsiregistruoti 80 ekipažų.

Įvairaus amžiaus šeimų nariai, draugai, kolegos azarto susidoroti su išradingomis praktinėmis užduotimis neprarado nei lyjant, nei pučiant gūsingam vėjui. Komandos atvyko iš visos šalies: Klaipėdos, aplinkinių miestų ir miestelių, taip pat – Vilniaus, Kauno, Telšių, net – iš Biržų ir Vilkaviškio. Teigiama, jog daliai ralio dalyvių šis renginys yra puiki rudeninė tradicija.

Organizatorių nuotr.

Specialų prizą už lojalumą pelnė jaunavedžių pora, kuri nusprendė paankstinti savo vestuvių datą, kad galėtų dalyvauti „Švyturių ralyje“.

Renginio organizatoriai VšĮ „Klaipėdos šventės“ bei Nidos kultūros ir informacijos centras „Agila“ parengė legendą, vadinamąją kelio knygą, kurią sudarė  57 užduotys. Viena jų – minėtame centre aplankyti XXIV a. tarptautinio tapybos plenero „Nidos ekspresija“ dalyvių parodą, surasti nurodytos autorės paveikslus, sužinoti, iš kokios šalies ji kilusi.

„Žmonėms patinka žaisti. Per tuos žaidimus jie sužino daug naujo, –  pranešime cituojama „Agilos“ direktorė Edita Lubickaitė. – Įprastą šeštadienį tiek lankytojų, kiek jų ekspozicija sulaukė per „Švyturių ralį“, nebūtume  sulaukę“. Ji džiaugėsi, kad kai kurie renginio dalyviai į parodą grįžo dar kartą, neskubėdami ją apžiūrėjo. Atsirado ir rimtai susidomėjusių eksponuojamais darbais.

Šio pažintinio – edukacinio projekto dalyviai aplankė Neringos miesteliuose esančius lankytinus objektus, atliko smagias praktines užduotis – taip tapo gražia preliudija į artėjančią Tarptautinę turizmo dieną.

Kol buvo skaičiuojami ralio rezultatai, muzikinį foną kūrė pianistas Marijus Sūdžius ir vokalistė Edita Bodrovaitė, pamario krašto dainas atliko folkloro ansamblis „Giedružė“ (vad. Audronė Buržinskienė).

Mažaisiais ralio dalyviais rūpinosi vaikų švenčių kūrėjų komanda „Linksmas lagaminas“. Gardžiais žuvienės ir blynų kvapais viliojo lauko virtuvė. Svečiai nepajėgė suvalgyti įspūdingo kiekio cepelinų – jų buvo pagaminta net 1200!

Pirmąkart „Švyturių ralio“ istorijoje net trys komandos (visos – iš Klaipėdos) surinko po vienodą balų skaičių, todėl pirmosios vietos nugalėtojas buvo išrinktas burtų keliu.

Sėkmė nusišypsojo Tado Bundulo komandai „Pelėdos“, jiems ir atiteko pagrindinis kompanijos „Inchape Motors“ įsteigtas prizas – savaitgalis su vairavimo džiaugsmą suteikiančiu automobiliu „Mazda CX-5“, kuris laimėtojams bus perduotas su  sklidinu kuro baku.

Visiems nugalėtojams, daugybės nominacijų (už šmaikščius šūkius, komandų pavadinimus, originalią aprangą bei automobilio papuošimą) laimėtojams įteiktos padėkos, renginio rėmėjų dovanos – kvietimai apsilankyti Klaipėdos baseine, Dinozaurų parke Radailiuose, „Simuliatorių akademijoje“, taip pat -„Autoaibės“ kuponai, „Vilniaus duonos“ gardėsiai bei renginio partnerio – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos – įsteigtos dovanos.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

„Tek saulužė ant maračių“ kviečia švęsti vidurvasarį

Birželio 22–25 d. Neringa kviečia leistis į legendomis apipintą, paparčio žiedo paieškų ir Joninių nakties magijos kupiną tarptautinį folkloro festivalį ...
2023-06-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas, Svarbu

„Žiobrinės“ Neringoje – vasaros sezono šauklys?

Šį savaitgalį Neringa savo svečius sukvietė į tradicinę žvejų šventę – „Žiobrines“. Ant laužo kepamos žuvys suviliojo poilsiautojos iš visos ...
2023-04-29
Skaityti daugiau

Regionas

Sugrįžta „Stintapūkis“

Po dvejų metų pertraukos žiemos vėjai į Kuršių neriją atpučia ilgai lauktą „Stintapūkį“. Vasario 17–19 d. Neringoje organizuojama tradicinė gardžios ...
2023-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This