Regatos nelaimė: keturi tyrimai

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Dėl Stepono Kudzevičiaus regatos metu įvykusių incidentų, kurių vienas baigėsi merginos žūtimi ir dviejų buriuotojų dingimu, institucijos pradėjo tris tyrimus.  Du iš jų atlieka policija, o vieną atliks Lietuvos transporto saugos administracija. Savo tyrimą atliks ir patys buriuotojai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak policijos atstovų, vienas ikiteisminis tyrimas atliekamas jachtos „Defiance” įgulos narės Olesios Orlovos mirties (dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidus teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles) ir dėl dingusių be žinios šios jachtos kapitono Oleg Zelenin ir jo sūnaus Dmitrij Zelenin, irgi plaukusio šiuo laivu.

Tuo metu Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) pradėjo iki trijų mėnesių ar net ilgiau galintį trukti tyrimą, kurio esminis tikslas pateikti rekomendacijas, kaip stiprinti saugą.

Pasak LTSA Laivybos priežiūros skyriaus vedėjo Lino Kasparavičiaus, paskirto vadovauti tyrimų grupei,  jau atliekama jachtų apžiūra. Ar bus vertinami tik jų įgulų, ar ir regatos rengėjų veiksmai priklausys nuo tyrimo metu paaiškėsiančių detalių.

LTSA atstovo teigimu, teisės aktais numato pirminį trijų mėnesių terminą tokiam tyrimui atlikti, bet jis gali būti pratęstas. Grupei priklauso šios institucijos atstovai, tačiau esant reikalui ji gali bendradarbiauti ir su teisėsaugos institucijomis.

Tuo metu Lietuvos buriuotojų sąjunga, siekdama „įvertinti ir apibendrinti regatos organizavimo aspektus ir dalyvių pasirengimą buriuoti sudėtingomis meteoriologinėmis sąlygomis”, pasitvirtino laikinąją komisiją nelaimingiems įvykiams tirti.

Į komisiją buvo pakviesti ir sutiko dalyvauti vandenynų burinės jachtos vado kvalifikaciją turintys buriuotojai Rokas Ruslanas Arbušis, Kastytis Bartusevičius, Raimundas Daubaras, Ričardas Ramanauskas, Raimondas Šiugždinis, Andrius Varnas, Valdemaras Vizbaras ir komisijai pirmininkausiantis Raimondas Norkus.

„Komisijai pavesta detaliai ir objektyviai įvertinti nelaimingų įvykių aplinkybes, priežastis ir pateikti Lietuvos buriuotojų sąjungos tarybai nelaimingų įvykių vertinimo išvadas bei rekomendacijas dėl regatų saugumo priemonių gerinimo. Taip pat apibendrinti ir pateikti Lietuvos buriuotojų sąjungos tarybai ir buriuotojų bendruomenei siūlymus dėl skaudžių įvykių ateityje prevencijos”, – rašoma pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Transporto saugos administracija nepagrįstai nuskriaudė „Gargždų geležinkelį“

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinėjo bylą dėl Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) sprendimo, kuriuo nuspręsta UAB ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This