Aptarė universiteto ir miesto bendradarbiavimo perspektyvas

Švietimas

Greta Rimeikaitė
2018-09-26

Komentarų: 0

Trečiadienį laikinai Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas einantis Artūras Razbadauskas pokalbiui pakvietė miesto savivaldybės administracijos ir jos kontroliuojamų įmonių vadovus. Buvo diskutuota apie Klaipėdos universiteto ir įmonių bendradarbiavimą bei ateities vizijas.

A. Razbadauskas susirinkusiems pabrėžė, jog net 60 procentų KU biudžeto yra surenkama iš mokslinių projektų. Prie to prisideda ir itin modernus Jūrų tyrimų institutas. Tačiau to neužtenka visiems studentų poreikiams patenkinti. Anot laikinojo KU vadovo, šiuo metu yra bandoma surasti lėšų socialinėms studentų veikloms gaivinti: sporto, infrastruktūros, kultūros sferoms. Ypač pastaroji smarkiai nukentėjo po Menų fakulteto perdavimo Lietuvos meno akademijai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasidžiaugė, kad pagaliau miestas ir universitetas nori ir gali dirbti kartu. Anot jo, savivaldybė su universitetu turi daug sąlyčio taškų bei yra pasirašę bendradarbiavimo sutartį: studentams skiria stipendijas bei vertina aktualius jų darbus.

„Esame pasidarę bendradarbiavimo planą tarp miesto ir universiteto, kalbamės apie botanikos sodą, universitetui reikalingus pastatus, apie meno bibliotekos steigimą. Taip pat visada su džiaugsmu priimame praktikai studentus, kurie studijuoja viešąjį administravimą“, – teigė S. Budinas.

Bendrovės AB „Klaipėdos vanduo“ Vandens departamento vadovas Aidas Birgėla taip pat sakė, jog jų įmonė ryšį su universitetu palaiko per studentus – nemažai jų bendrovėje atlieka praktiką.

„Per pastaruosius metus pastebėjau, jog labai pasikeitė studentų požiūris į praktiką. Anksčiau studentams užtekdavo tik parašo, o dabar jie nori žinių, domisi viskuo, visur lenda. Nemaža dalis mūsų darbuotojų yra baigę Klaipėdos universitetą“, – sakė A. Birgėla.

Jis taip pat pristatė projektą, prie kurio šiuo metu dirba kartu su studentais – vandens monitoringą. Jo nuomone, elektroniniai prietaisai negali gerai ištirti, ar vanduo yra tinkamas gyventojams, o štai gyvi organizmai – bioorganizmai – gali.

„Šią sistemą pradėjome kurti po truputį ir jau greitai įvairių moliuskų pagalba galėsime stebėti, kiek geras yra mūsų vanduo mieste“, – su pasididžiavimu kalbėjo Aidas Birgėla.

Rektoriaus patarėja Elida Mantulova susitikimą užbaigė prašydama nepamiršti, dėl ko šiandien čia visi buvo pakviesti.

„Universitetas naudoja pakankamai inovatyvius produktus, įmonės taip pat, tik trūksta bendradarbiavimo. Labai norisi, kad šie susitikimai paskatintų įmones dalintis žiniomis bei įranga su mūsų studentais. Išnaudokime abipusį potencialą ir tokiu būdu kelkime miesto reputaciją“, – ragino E. Mantulova.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This