„Dragūnas” Lietuvos čempionatą pradėjo pergale

Sportas

Klaipėdos „Dragūnas“ trečiadienio vakarą pradėjo naująjį Lietuvos rankinio lygos (LRL) sezoną. Rungtynėse namuose rezultatu 39:23 (18:12) Klaipėdos ekipa nugalėjo Panevėžio „Grifo“ komandą.

rkdragunas.lt nuotr.

Čempionų titulą ginantys „Dragūno“ rankininkai po pertraukos vėl stipriausioje šalies rankinio lygoje debiutavusiems panevėžiečiams nepaliko vilčių. Komandai jau padėjo po traumos į aikštelę sugrįžęs dragūnietis Lukas Simėnas.

„Dragūno“ žaidimui vadovavęs Gintaras Cibulskis sakė, kad rezultatas tikrai nėra įspūdingas.

„Rezultatas atrodo neblogas, bet kol kas žaidime nerandame savęs ir iki tikrojo „Dragūno“ žaidimo yra labai toli. Teks šlifuoti trūkumus per treniruotes. Galima sakyti, kad šiandienos rungtynės buvo tarsi treniruotė prieš šeštadienį laukiančias Baltijos rankinio lygos rungtynes. Šiandien bandėme įvairius derinius, kuriuos planuojame panaudoti šeštadienį. Daug kas nepavyko, bet dar turime keletą dienų, bandysime tobulinti žaidimą“, – komentavo G. Cibulskis.

Panevėžio komandos treneris Mindaugas Vėta akcentavo, kad visa komanda yra moksleiviai, daugeliui jų tai yra debiutas aukščiausioje lygoje, todėl jie nusipelno pagyrimo už kovą ir priešinimąsi čempionams.

„Rezultatas iki keturiasdešimtos minutės mane tenkino, bet jaunimas jėgomis neprilygsta „Dragūnui“, todėl galutinis rezultatas ne toks, kokio tikėjausi. Suprantu, kad mes neįveiksime nei „Šviesos“, nei „Dragūno“, mūsų varžovai labiau bus antros turnyrinės lentelės pusės komandos. Komandai trūksta susižaidimo, nes aukščiausia lyga ir pirma lyga skiriasi kaip diena ir naktis. Tempas, greitis yra visai kitokie – net po įmesto įvarčio nespėjame grįžti į gynybą ir gauname įvartį po greitos atakos. To mums dar reikia išmokti, mes dar tokie lėtapėdžiai vėžliai. Tačiau mane džiugina jaunimo kovingumas. Jie daro klaidų, trūksta patirties, bet keturiasdešimtą minutę nuo „Dragūno“, nuo čempionų, atsilikome tik keturiais įvarčiais. Šaunu“, – savo auklėtinių žaidimą komentavo M. Vėta.

Klaipėdos rankinio klubas šį šeštadienį pradės Baltijos rankinio lygos (BHL) sezoną. Klaipėdos komandos laukia rungtynės su itin pajėgiomis komandomis. Šioje grupėje – visi praėjusio sezono finalo ketverto dalyviai ir už jo borto likusios ekipos. „Dragūnui“ teks grumtis su suomiais „Cocks“, ukrainiečiais „ZTR“, estais „Serviti“, baltarusiais „SKA“ ir estais „Kehra/Horizon Pulp&Paper“.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas pabrėžė, kad kiekvienas iškovotas taškas bus itin vertingas, todėl teks stengtis iš visų jėgų.

Pirmąsias BHL rungtynes dragūniečiai žais šį šeštadienį, rugsėjo 29 d., 14 val., su „Kehra/Horizon Pulp&Paper“. Dvikova vyks „Dragūno“ namų aikštelėje – Taikos pr. 61A.

Pirmąsias savo sezono rungtynes BHL jau sužaidusi estų komanda patyrė pralaimėjimą praėjusio sezono čempionams „Cocks“. Suomiai HC „Kehra“ nugalėjo rezultatu 40:23 (21:14).

STATISTIKA

Klaipėdos „Dragūnas“: Laurynas Simonavičius ir Gabrielius Virbauskas – po 7 įvarčius, Alain Romeo Eyebe II – 6, Karolis Bliuvas – 5, Deividas Virbauskas – 4, Karolis Stropus – 3, Lukas Juškėnas ir Modestas Vaitekūnas – po 2, Arvydas Bučius, Mykolas Lapiniauskas ir Lukas Simėnas – po 1 įvartį.

Panevėžio „Grifas“: Mindaugas Impolis – 5 įvarčiai, Justas Totūraitis, Marius Gvergždys, Erikas Vilkoicis – po 4, Gytis Naudžiūnas, Vladas Tomkevičius, Ignas Storukas – po 2 įvarčius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

Sportas

Tarptautinio rankinio turnyro trofėjus iškeliavo į Estiją

Rugpjūčio 18-20 dienomis Klaipėdoje vyko jau 23-iasis tarptautinis rankinio turnyras pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti. Turnyre šiais metais dalyvavo 6 ...
2023-08-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ liko be supertaurės

Šeštadienį Vilniuje vyko Lietuvos rankinio federacijos (LRF) Supertaurės rungtynės. Lietuvos čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai susitiko su LRF taurės laimėtoju Klaipėdos ...
2022-09-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This