Kaip Klaipėdai tapti Baltijos regiono žvaigžde?

Verslas

Spalio 4 d. kitą savaitę Klaipėdos verslo ir politikos atstovai, kviestiniai svečiai bei pranešėjai iš užsienio rinksis į piliavietėje vyksiantį metų regiono verslo forumą „Vakarų Galia 2018: Kaip Klaipėdai tapti Baltijos regiono žvaigžde?” Jo metu bus diskutuojama apie miesto plėtros viziją 4-osios pramonės revoliucijos ir demografinių iššūkių sąlygomis.

Pusdienį truksiančioje konferencijoje pranešimus skaitys 8 pranešėjai – kartu su ekonomistais, rinkodaros, kitų sričių ekspertais bus siekiama surasti ilgalaikius, veiksmingus sprendimus, pakreipsiančius regioną pažangos keliu. IQ žurnalo ir „Klaipėda ID” organizuojamo forumo temos svyruos nuo Lietuvos bei Klaipėdos ekonominės situacijos besikeičiančios užsienio politikos klausimais iki tarptautinių vietovių pozicionavimo pritraukiant investicijas, jūrinės ekonomikos tendencijų bei miesto urbanistinių sprendimų.

Pirmuosius IQ forumo pranešimus skaitys Lietuvos banko Ekonomikos ir finansinio stabilumo tarnybos vadovas Gediminas Šimkus ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ekonomikos valdysenos pareigūnas Marius Vaščega.

Apie Klaipėdos uosto kelią į Lietuvos ekonomikos proveržį kalbės Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, o Klaipėdos universiteto plėtrą bei prioritetus 4.0 pramonės revoliucijos kontekste aptars doc. dr. Rita Vaičekauskaitė.

Į forumą Klaipėdoje atvyksta ir tarptautiniai pranešėjai. Tomas O. Kleppestø, „Shipping & Offshore Network“ vadovas, dalinsis Norvegijos patirtimi apie naujausias tendencijas ir galimybes vandenynų pramonėje, jūros vėjo energiją. Norvegijos architektų kompanijos „NIELSTORP+Architects MNAL“ partneris ir architektas Øyvindas Nesleinas pasidalins patirtimi projektuojant verslo, visuomeninės ir gyvenamosios paskirties objektus didmiesčiuose bei pristatys galimo „mega objekto“ statybos konceptą pajūrio mieste.

Ekspertas iš „New York Times Branding studio” Nicholas Robinson kalbės apie vietovės pozicionavimą tarptautinėje arenoje – ekspertas pristatys kitų miestų ekonominių stiprybių prekinio ženklinimo sėkmės istorijas bei viešųjų kampanijų pridėtinę vertę pritraukiant investicijas bei pateiks siūlymus, kaip Klaipėda galėtų save pristatyti tarptautinėje erdvėje. O Lenkijos turizmo ir šeimų įtraukimo asociacijos valdybos pirmininkas, „Holiday Park Kownaty“ generalinis direktorius Danielis Heinstas analizuos, su kokiais iššūkiais susiduriama, kai miestas ar šalis stato „mega objektą” bei kaip tokie projektai gerina viso regiono įvaizdį.

Bendroje diskusijoje apie svarbiausi projektus strategijos „Klaipėda 2030“ tikslams pasiekti dalyvaus Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, A. Vaitkus, „Klaipėda ID“ vadovas Simas Simanauskas, R. Vaičekauskaitė ir Klaipėdos pramonininkų asociacijos vykdančioji direktorė Jolanta Girdvainė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Piliavietės grįžimas miestui: istorija jau siekia pusšimtį metų

Vienas iš ryškiausių sovietmečio urbanistinių Klaipėdos pokyčių – miesto gimimo vieta, kurioje iki XVIII a. pabaigos stovėjo pilis, tapo uždara ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This