„Neptūnas” iškovojo antrą pergalę

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas“ išvykoje 88:69 (22:17, 24:16, 22:21, 20:15) trečiadienio vakarą patiesė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ bei iškovojo antrąją pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

Simas Galdikas dukart pataikė iš po krepšio, Tomas Delininkaitis pridėjo tritaškį, o 7-0 spurtavęs „Neptūnas“ įgijo 7 taškų persvarą (20-13). Antrajame ketvirtyje klaipėdiečiai sudavė rimtą smūgį varžovams – Osvaldas Olisevičius pelnė dvitaškį, vėliau pridėjo dar 8 taškus, o 19:3 atkarpą laimėjęs „Neptūnas“ nuo varžovų atitolo per 16 taškų atstumą (38:22).

Svečių pranašumas buvo pasiekęs 21 tašką, tačiau Kazio Maksyvčio auklėtinių klaidomis pasinaudojusios „Pieno žvaigždės“ prieš ilgąją atliko spurtą 8:0 bei deficitą ištirpdė iki 13 taškų (46:33). Galingai trečiąjį kėlinį pradėję pasvaliečiai buvo priartėję per 5 taškus, tačiau įsiaudrinusius „Pieno žvaigždžių“ sirgalius atvėsino du tolimus metimus įsmeigęs Gytis Masiulis.

„Neptūnas“ ketvirtajame kėlinyje taškais atsakydavo į bet kokį Pasvalio ekipos bandymą priartėti.

Uostamiesčio ekipos rezultatyviausiu krepšininku antrąjį mačą paeiliui buvo O. Olisevičius. Pirmajame susitikime su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa surinkęs 17 taškų, šios dienos susitikime į buvusios komandos krepšį puolėjas įmetė 18 taškų (5/8 dvt., 2/5 trit., 2/4 baud.), atkovojo 4 kamuolius bei surinko 17 naudingumo balų.

Tiek pat taškų pelnė ir G. Masiulis (2/3 dvit., 3/4 trit., 5/6 baud.), atkovojo 10 kamuolių bei surinko 28 naudingumo balus.

„Neptūno“ krepšininkai vėl puikiai atakavo iš toli. Pirmajame mače į „Nevėžio“ krepšį įsūdę 12 tolimų metimų iš 23 (52 proc.), šįkart K. Maksvyčio kariauna varžovams atseikėjo 11 iš 20 (55 proc.).

„Džiaugiamės iškovoję pergalę, juk tai buvo pirmos rungtynės išvykoje. Mums, kaip treneriams, neatrodo, kad žaidėme gerai. Žaidimas buvo banguotas, tačiau tai patys ir sukėlėme naudodami didelę rotaciją. Norėjome išlaikyti tempą, bet tai mus išmušė iš vėžių. Labai prastai kovojome dėl atšokusių kamuolių puolime, ypatingai pirmoje susitikimo pusėje. Daug klydome – tas šiek tiek neramina. Iš kitos pusės – su tiek žaidimo ir taktinių klaidų sugebėjome iškovoti pergalę didele persvara, tad turime didelį rezervą. Reikia pasidžiaugti pergale”, – „Neptūno” strategą Kazį Maksvytį cituoja bcneptunas.lt.

Kitas rungtynes „Neptūnas” žais šį sekmadienį namie su Panevėžio „Lietkabeliu”.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Osvaldas Olisevičius 18 ir Gytis Masiulis (10 atk. kam., 28 naud. bal.) – po 18, Jerai Grantas (7 atk. kam.) ir Tomas Delininkaitis – po 10.

„Pieno žvaigždės“: Emmanuelis Omogbo 24 (10 atk. kam., 35 naud. bal.), Ivargs Žvigurs 12.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This