Turgaus atidarymo šventė – spalio 12-ąją

Svarbu, Verslas

Trečiadienį baigiamus antrojo etapo rekonstrukcijos darbus miesto merui Vytautui Grubliauskui aprodęs Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas informavo, kad atsinaujinusio turgaus atidarymo šventė numatoma spalio 12-ąją. Jos metu vyks ir tradicinė Derliaus šventė, ir speciali mugė.

Antrojo turgaus rekonstrukcijos metu įrengta dar apie 30 naujų darbo vietų – nuo 6 iki 100 kv. m ploto. Keletas jų – su vandentiekio ir kanalizacijos įvadais, tad čia bus galima teikti maitinimo, grožio procedūrų ar kitas paslaugas. Taip pat įrengtas naujas tualetas, kuriuo prekybininkai galės naudotis nemokamai, stoginė, sujungusi mėsos ir daržovių paviljonus. Greta jau esančių 6 vaizdo kamerų bus pastatytos kelios, kad butų stebima visa turgaus teritorija.

Keletas iš šių naujų prekybos vietų jau yra išnuomota ar rezervuota. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak V. Karmanovo, jau vedamos derybos su dviem verslininkais, kurie pageidauja teikti maitinimo paslaugas, kurios dabar čia yra neišvystytos.

Visa rekonstrukcija, anot direktoriaus, atsiėjo 1,9 mln. eurų. Iš šios sumos pasiskolinta apie 900 tūkst. eurų. Įgyvendinimo eigoje projektas pabrango apie 200 tūkst. eurų, nes atsirado nenumatytomis vadinamų aplinkybių – paaiškėjo, kad po turgaus teritorija yra nutiestos niekur nepažymėtos miesto komunikacijos, teko ardyti ne vieną, o tris asfalto sluoksnius, reikėjo panaikinti prekybininkams nepalankų teritorijos nuolydį ir kita.

Turgaus vadovo teigimu, projektuotojas vilnietis jau pripažįsta ir vieną savo klaidą – neįvertinus vyraujančių vakarų vėjų lauko prekybos paviljonai buvo palikti neapsaugoti nuo lietaus. Tad iki pavasario planuojama angas tarp stoginių uždengti organiniu stiklu.

Čia prekiaujančius žmones nuo lietaus pučiant vakarų vėjui ketinama apsaugoti iki pavasario. Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Karmanovas sakė jau paprašęs Savivaldybės administracijos pailginti Naujojo turgaus stotelę, kad joje atsirastų galutinis į sodus vežančių autobusų sustojimas. To esą jau seniai pageidauja senjorai, nes būtent čia anksčiau ir būdavo tokia stotelė. Taip pat V. Karmanovas paprašė mero, kad būtų atnaujintas ir pro turgų einantis pėsčiųjų takas, kartu įrengiant ir dviračiams skirtą juostą, nes dabar tokie darbai šalimais vyksta priešinga kryptimi – centro link.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This