Universitete – tyrėjų naktis

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) praneša, kad šį penktadienį, rugsėjo 28-ąją, prisijungs prie daugelyje Lietuvos vietų organizuojamų daugiau nei 150 nemokamų renginių, leisiančių kitaip pažvelgti į mus supančią aplinką, interaktyviai pažinti augalų, mikroorganizmų, kvapų, technologijų pasaulį, pamatyti ir patirti nematomus dalykus, kurie kasdien yra šalia.

Viena iš pažintinių paskaitų, į kurią kviečia KU Jūros tyrimų institutas – „Šikšnosparnių garsų beieškant“. Jos metu, jei tik oro sąlygos leis, bus galima pasiklausyti šikšnosparnių skleidžiamų garsų, kartu su mokslininkais naudojant specialius detektorius nustatyti jų rūšį.

Dalyvių laukia trumpa pažintinė paskaita apie šikšnosparnių biologiją, įvairovę, paplitimą, skleidžiamus garsus.

Į šią paskaitą būtina registracija telefonu Nr. 8 603 68766 arba el. paštu: komunikacija@apc.ku.lt  Renginys vyks Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institute, Herkaus Manto 84, Klaipėda, 123 kabinete, nuo 18.30 iki 21 val.

Net trys „Tyrėjų nakties“ renginiai vyks ir Klaipėdos universiteto Botanikos sode. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultetas kviečia dalyvauti  ir paskaitoje „Uosto inžinerijos ir navigacinių sąlygų tyrimai“. Dalyviams bus pristatytas modernus „SimFlex4 Navigator“ simuliatorius bei navigacinė įranga, kuriais naudojantis dalyviai galės susipažinti su laivo judėjimo, uosto įrenginių bei infrastruktūros  parametrais. Bus galima išbandyti savo jėgas valdant laivą įvairiomis hidrometeorologinėmis sąlygomis ir taip susipažinti su laivų valdymo sistemomis, laivų savybėmis.

Į šį renginį taip pat būtina registracija tel. 8 46 398680, el. paštu: dekanatas.jtgmf@ku.lt. Renginio laikas – 12- 13.30 val. , vieta Bijūnų g. 17, Klaipėda, Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultetas, 246 auditorija.

Kviečia vyresniųjų klasių moksleivius

Vyresnių klasių moksleiviams siūloma dalyvauti paskaitoje „Pažinti save – kelias į sveikatą“. Jos metu bus galima diskutuoti aktualiais mitybos klausimais, sužinoti apie kūno sudėties analizės, jėgos, psichomotorinės reakcijos, stuburo paslankumo matavimus, išgirsti vertingų patarimų.

Registracija į šį renginį vyksta tel. 8 600 83359 arba el. paštu: roma.urboniene1@gmail.com. Renginio vieta Klaipėdos mokslo ir technologijų parke, Verslo inkubatoriuje, Universiteto al. 19, Klaipėda, 1 kineziterapijos kabinete nuo 17 iki 22 val.

Net trys „Tyrėjų nakties“ renginiai vyks ir Klaipėdos universiteto Botanikos sode. Vienas jų – paroda „Augalų sėklos ir jų kelionės“. Botanikos sode kolekcijos yra kaupiamos 3 pagrindiniuose skyriuose: dendrologiniame, vaistinių ir prieskoninių bei gėlininkystės. Kiekvienas skyrius turi išskirtinių augalų, kurie brandina įdomias ir išskirtines sėklas. Parodos tikslas supažindinti su atskirų grupių (medžių, žolinių, vijoklinių augalų) ar skirtingose ekosistemose (miške, vandenyje, pievoje, darže) augančių augalų sėklomis.

Šioje Botanikos sodo parodoje bus galima apsilankyti visą dieną, nuo 9 iki 17 val.

Renginio „Kas yra kas ekosistemoje?“ metu bus supažindinama su ekosistemos teorija ir žaidžiamas didaktinis žaidimas apie pokyčius ekosistemoje. Tikslas – pademonstruoti ekosistemos tvarumo svarbą ir supažindinti su veiksniais, kurie gali įtakoti jos (ne)stabilumą.

Organizatoriai įspėjai, kad renginio metu būtina tinkama apranga, o veiklos pritaikytos vyresniam mokykliniam amžiui. Planuojami du renginiai: vieno pradžia: 11 val., kito – 13 val.

Botanikos sode bus galima dalyvauti ir eksperimente „Tapyba ir dažymas natūraliais dažais“.

Augalai savyje kaupia ne tik maistingas, vaistingas medžiagas, bet ir natūralius organinius dažiklius. Dažniausiai tokie dažikliai yra naudojami audinių dažymui. Tačiau šiuos dažus galime panaudoti ir tapyboje. Renginio metu iš įvairių augalų ir jų dalių  išgavus dažus bus tapomi paveikslai. Kad procesas būtų visiškai natūralus, teptukai taip pat bus gaminami iš natūralių priemonių. Be to, tradiciškai, bus demonstruojami įvairių audinių – šilko, odos, vilnos ir medvilnės – dažymai.

Planuojami trys šio ciklo renginiai: 10, 12 ir 14 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This