Kūrybiškumas – aukso grynuolis šiandienos verslui

Verslas

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas rugsėjo 26-27 d. tapo susitikimo platforma kūrybinių industrijų, verslo ir mokslo atstovams. Renginio dalyviai iš Lietuvos, Vokietijos, Švedijos bei Lenkijos drauge ieškojo inovatyvių sprendimų.

Net 90% startuolių žlunga, 95% naujų produktų neprigyja, 99% sukuriamų mobiliųjų programėlių – tik kūrėjų laiko ir pinigų švaistymas – kūrybinių mokymų „Design thinking for innovation“ moderatoriai Trevoras Vaugh ir Martinas Ryanas, atstovavę Airijos Maynooth universitetui bei kompanijai „Actionable“, pateikė rimtai susimąstyti verčiančios statistikos. Ekspertai ragino įsigilinti, kur glūdi išties sėkmingų projektų galia bei kaip ją išlaisvinti savo įmonėse.

Organizatorių nuotr.

Tarptautinio projekto „Kūrybinių ir tradicinių įmonių bendradarbiavimas“ (CTCC) rėmuose organizuotuose mokymuose uostamiesčiui atstovavo Pilies dirbtuvių rezidentai, įmonės, Klaipėdos universiteto mokslininkai, svečiai iš kitų organizacijų. Dalyviai pasiskirstė į mišrias grupes, kurios buvo sudarytos iš skirtingų sferų specialistų ir neapsiribojo vienos šalies geografija. Pasitelkę kūrybinio mąstymo metodą „design thinking“, dalyviai dvi dienas sprendė įvairias užduotis, ieškojo inovatyvių sprendimų, o taip pat turėjo juos patikrinti bei įvertinti.

Organizatorių nuotr.

Startuoliui „Pliustrys“ atstovavusios Vitos Grigaliūnienės nuomone, kol kas kūrybinės industrijos ir tradiciniai verslai dažniausiai funkcionuoja tarsi atskiri pasauliai, kurių trajektorijos beveik nesusikerta.

„Dėl šios priežasties vien jau pati galimybė susėsti prie bendro stalo, diskutuoti ir geriau pažinti vieni kitus yra išties vertinga. Tik tokiu būdu gali atsirasti tam tikri sąlyčio taškai, tik taip įmanoma vieni kitus praturtinti naujomis idėjomis ir įžvalgomis“, – samprotavo klaipėdietė.

Živilė Mačienė iš „Klaipėdos naftos atkreipė dėmesį, jog tokio pobūdžio renginiuose prasminga sudalyvauti ne vien skirtingų sferų specialistams, bet ir svarbiausius sprendimus verslo ar kitose organizacijose priimantiems vadovams. „Kontaktas su kūrybinių industrijų atstovais neabejotinai padeda peržengti įprastinio mąstymo rėmus, įvertinti situaciją nauju rakursu“,  – sakė ji.

Organizatorių nuotr.

Ž. Mačienės nuomone, tradicinėms įmonėms būtų itin įdomūs kūrybiškų idėjų galintys pasiūlyti IT sferos startuoliai.

„Intensyvėjančių skaitmenizacijos procesų kontekste daugelis ieško inovatyvių sprendimų – mūsų įmonei jie labai aktualūs“, – sakė „Klaipėdos naftos“ dokumentų kontrolės vadovė.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This