Rusų aljanso pareiškimas

Politikų tribūna

Tamara Lochankina, partijos "Rusų aljansas" pirmininkė
2018-09-27

Komentarų: 4

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje periodiškai pasirodo publikacijos su tendencingais pasisakymais apie tai, kad politinė partija Rusų aljansas užsiima antivalstybine veikla. Tai daro žalą partijos reputacijai ir iššaukia mūsų rinkėjų susirūpinimą.

Tamara Lochankina šį pareiškimą perskaitė iš Klaipėdiečių tribūnos prieš ketvirtadienio miesto Tarybos posėdį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Todėl partijos Rusų aljansas vadovybė kreipėsi į Valstybės saugumo departamento direktorių Darių Jauniškį su prašymu paaiškinti ,ar politinė partija Rusų aljansas įvertinta Valstybės saugumo departamento kaip nepatikima ir kelianti grėsmę valstybės saugumui partija.

Mes gavome Valstybės saugumo departamento (VSD) atsakymą, pasirašytą direktoriaus pavaduotojo Vaidoto Mažeikos, kuriame nurodyta, kad VSD kiekvienais metais viešai skelbia neįslaptintas veiklos ataskaitas ir kartu su Antruoju operatyvinių tarnybų departamentu prie Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos skelbia grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimus, parengtus, remiantis turima žvalgybos informacija.

Paminėtame vertinime yra pateikiamas abiejų žvalgybos institucijų konsoliduotas neįslaptintas grėsmių ir rizikos veiksnių Lietuvos nacionaliniams saugumui vertinimas. Tokiu būdu metinė VSD ataskaita yra vienintelis šaltinis, kuriuo remiantis galima daryti išvadas apie fizinių ir juridinių asmenų antivalstybinę veiklą. Juridine prasme visi kiti šaltiniai yra niekiniai.

Ta aplinkybė, kad per penkių metų laikotarpį politinė partija Rusų aljansas niekada nebuvo įtraukta į VSD ataskaitas, kaip partija, kelianti grėsmę Lietuvos saugumui, suteikia mums teisę teigti, kad prieš politinę partiją Rusų aljansas tikslingai vykdoma šmeižto kampanija, nukreipta norint diskredituoti partiją.

Šiuo metu partijos Rusų aljansas vadovybė neturi tikslo niekam teikti teisminio ieškinio, tačiau ateityje, jei išliks panaši tendencija, be abejonės, ginsime savo garbę ir orumą teisme.

Mes esame taikūs žmonės, dirbame miesto bei miestiečių labui. Mūsų tikslas padaryti viską, kad visi gyventume draugiškoje atmosferoje ir kad visuomenėje nebūtų susipriešinimo, nes žmonių gerbūvis kuriamas visų gyventojų pastangomis.

4 Comments

  1. Jevgenij

    Ar jūs žinote, kad yra Klaipėdos m. savivaldybėje 2 partijos – Lietuvos rusų sąjunga ir Politinė partija Rusų Aljansas. Jūsų minimas V. Titov yra kaip tik Lietuvos rusų sąjungos narys. Arūnai prieš rašydamas apie Aljansą – pasidomėkite.

    Reply
    • Arūnas Marčauskas

      Puikiai tai žinau. Taip pat puikiai žinau, kad abi šios organizacijos niaujasi tarpusavyje dėl radikaliosios elektorato dalies. Apie tai ir rašau 🙂

  2. Irena

    Kad labai paprasta išeitis: jei nevykdysit antivalstybinės veiklos, o būsit orūs ir garbingi, tai ir nereikės gintis. Visi dori Lietuvos piliečiai tik džiaugsis jūsų veikla.

    Reply
  3. Arūnas Marčauskas

    Šiandien, prieš prasidedant Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžiui, partijos „Rusų aljansas“ pirmininkė Tamara Lochankina paviešino pareiškimą, kuriame yra atvirai grasinama teismais tiems, kurie šią partiją kaltins prieš Lietuvą nukreipta antivalstybine veikla.

    Ponia Tamara Lochankina, maniau, manau ir kolei kas neturiu pagrindo manyti kitaip: jūsų vadovaujamos partijos „Rusų aljansas“ veikla (kaip ir paskiri nariai) tikrai nestiprina Lietuvos valstybingumo, o dažniau jam net kenkia.

    Beje, šį partijos „Rusų aljansas“ pareiškimą laikau sąmoninga provokacija ir demaršu, nukreiptu į destrukcijos Klaipėdoje (o ir Lietuvoje) kūrimą, artėjančių rinkimų akistatoje siekiant pritraukti prie savęs kuo daugiau radikaliųjų penktakolonininkų bei Viačeslavo Titovo šalininkų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Didvyrio sugrįžimas: procesas Vilniuje iš tiesų juda

Vyriausybės kanceliarija „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad uostamiesčio vicemero Arvydo Cesiulio praėjusią savaitę paskelbta žinia apie centrinės valdžios sprendimą dėl 1923-ųjų ...
2023-03-07
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusų aljansas rinkimuose nebedalyvaus

Politinė partija Rusų aljansas kitų metų kovą vyksiančiuose merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose savo kandidatų Klaipėdos mieste nekels. Partijos vadovė Tamara Lochankina, ...
2022-11-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Karas Ukrainoje: vieni rusakalbiai politikai tyli, kiti vadina eiliniu įvykiu, treti - smerkia (papildyta)

Pastaruoju metu dėl Ukrainoje tebesitęsiančio karo, ypač po visą pasaulį sukrėtusių vaizdų iš Bučos, tiek visuomenėje, tiek socialiniuose tinkluose jaučiamas ...
2022-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This