Vėjo padariniai: lūžo medžiai, nukentėjo automobiliai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]”Atviros Klaipėdos” skaitytojas Andrius pasidalino nuotraukomis, kuriose užfiksavo, kokių eibių įvairiose miesto vietose pridarė naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį siautėjęs stiprus vėjas.

Pirminiais  duomenimis, Klaipėdoje nuo audros nukentėjo per 40 medžių, vienas Jūrininkų prospekto šviesoforas bei keturi automobiliai. Tuo metu Klaipėdos jūrų uostas pranešė atnaujinantis darbą. Ketvirtadienį vėl darbą pradėjo ir Senosios perkėlos keltai.

Vėjas „pažaidė” ir su senamiesčio šachmatais, ir su biotualetu, ir su Dangės plaukiojančiu pontonu. Nepamiršo jis ir Pilies tilto užkardo. Kaip ir įprasta tokiais atvejais, kentėjo ir medžiai, ir statybinės tvoros.

Priešpiet Klaipėdos jūrų uosto atstovai pranešė, kad, pamažu rimstant vėjui, pradedami įvedinėti ir išvedinėti nedideli laivai.

Šį rytą po audringos nakties leidimo įplaukti į uostą laukė trylika laivų, išplaukti – trys. Rytą vėjo greitis Klaipėdoje siekė 16-18 m/s.  Prognozuojama, kad pavakarę jis gali vėl sustiprėti iki 21 m/s.

Pasak uosto kapitono Eduardo Ringio, laukiama, kol sumažės bangavimas, kad galima būtų pradėti dirbti ir su didesniais laivais.

Ketvirtadienio pavakarę pranešta, kad į uostą įplaukė dujovežis „Arctic Princess”. Anksčiau šis laivas į uostą negalėjo įplaukti dėl stipraus vėjo.

Naktį vėjo greitis uoste buvo 25 m/s, gūsiuose jis buvo įsisiautėjęs iki 28 m/s. Jokių incidentų uoste neužfiksuota.

Ketvirtadienio vakare (17–22 val.) pajūryje vėl stiprės pietvakarių vėjas, kuris gūsiuose sieks 15–18 m/s. Naktį į penktadienį pietvakarių, pereinančio į vakarų, šiaurės vakarų, vėjo gūsiai pajūryje gali sustiprėti iki 21–23 m/s.

Rugsėjo 28-os dieną vėjas rims – pavojingi, 15–18 m/s, vėjo gūsiai numatomi tik vietomis, daugiausia pajūryje.

Uosto direkcija penktadienį ryte pranešė, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį siautusi audra Klaipėdos uoste praėjo gana ramiai – incidentų neužfiksuota. Naktį vėjo greitis buvo apie 20 m/s. Didžiausias greitis gūsiuose fiksuotas paryčiais (gūsiai iki 25 m/s.). Nuo vidurnakčio buvo ribota laivyba, penktadienio rytą ji po truputį atnaujinama. Leidimo ryte išplaukti laukė 3, įplaukti – 8 laivai.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”49748,49749,49750,49751,49752,49753,49754,49755,49756,49757,49758,49759,49760,49761″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Perspėja dėl stipraus vėjo

Sekmadienio vakarą Priešgaisrinės apsaugos departamentas į Klaipėdos regiono gyventojų mobiliuosius telefonus išsiuntė perspėjamąsias žinutes apie tai, kad paskutinį savaitės vakarą ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Orai

Perspėja dėl stipraus vėjo

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyrius perspėja dėl stipraus vėjo. Antradienį, antroje dienos pusėje (15–21 val.), stiprės pietvakarių, vakarų krypties ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Orai

Pajūryje sniegą keis lijundra, stiprės vėjas

Nors artimiausiomis dienomis, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, daugelyje šalies rajonų numatomas sniegas, pajūry jį keis lijundra, o termometro stulpelis dienomis ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This