Žada sugrąžinti trijų milijonų Lietuvą

Politika

Gintarė Remėzaitė
2018-09-29

Komentarų: 3

Penktadienio vakarą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje kandidatas į prezidentus Vygaudas Ušackas klaipėdiečiams pristatė „Laiminčios Lietuvos viziją“.

V. Ušackas tikino, jog išsikėlus tinkamas ambicijas ir subūrus skirtingų sričių profesionalų komandą per septynerius metus Lietuva pasivys Europos Sąjungos pragyvenimo lygį. Taip pat jis žadėjo, jog mažiau nei per dešimtmetį šalyje vėl gyvens 3 milijonai laimingų, klestinčių ir saugių gyventojų.

Vygaudas Ušackas žada būti „Lietuvos žmonių ambasadoriumi, paprastų žmonių interesų atstovu”. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tikiu, kad laiminti Lietuva gali būti laiminti tiek ir tik tiek, kiek yra laimingi jos žmonės. Todėl esu pasiryžęs kurti ateitį, kur Lietuvos politikos centre pirmiausia būtų Lietuvos žmogus, Lietuvos žmonių interesai. Ateitį, kur valstybė būtų vienodai teisinga visiems“, – dėstė V. Ušackas.

Jis teigė, kad kai pirmą kartą pristatė Lietuvos ateities viziją baiminosi, jog bus išvadintas svajokliu, tačiau džiaugiasi, jog sulaukė palaikymo ir tikisi įgyvendinti dar daugiau tikslų: žada palankius mokesčius, užtikrintą ir visiems prieinamą vaikų ugdymą, dvigubai veržlesnį Lietuvos ekonominis augimą, ambicingą kultūros politiką, išmanią gamybą, pažangų žemės ūkį bei kūrybos ekonomiką. Taip pat kandidatas žada gerinti švietimo sistemos kokybę, kovoti už teisingą Lietuvą: iš pat šaknų išrauti korupciją ir „teisingumo tarnavimą privilegijuotoms grupėms”.

„64 tūkstančiai Lietuvos kasininkių „Sodrai” per metus sumoka 170 milijonų eurų mokesčių, kai antstoliai, teisininkai sumoka tris kartus mažiau. Ar tai yra teisingumas, kad gydytojas, mokytojas, buhalteris, vairuotojas moka „Sodrai” tris kartus daugiau? Tai nėra teisinga. O mūsų tikslas – lygybė. Sugrąžinti viltį ir tikėjimą, kad Lietuvoje galima gyventi oriai“, – kalbėjo kandidatas.

Jis tikina, jog nėra linkęs duoti pažado, jei nėra tikras, jog galės jį įgyvendinti.

„Niekada nesižarstau tuščiais pažadais. Esu reiklus ir netausodamas savęs sunkiai dirbu dėl išsikelto tikslo. Todėl šiandien nežadu nieko daugiau, kaip tik sunkų darbą, suvienytas jėgas ir aiškią kryptį čia ir dabar pradėti kurti galingą, teisingą ir laimingą Lietuvą“, – teigė V. Ušackas.

Jis teigia laimėjimo atveju subursiantis „geriausią komandą”. Pasak kandidato, Lietuvoje yra daug talentų, savo srities specialistų, kurie yra tiesiog neįtraukiami į valstybės kūrimą. Taip pat laimėjęs rinkimus jis esą sukviestų Lietuvos politinių partijų vadovus, kad būtų pasiekta, jog per dešimtmetį Lietuvos pilietis pagaliau gautų orų atlyginimą, nes nesiimant priemonių per dvylika metų gyventojų skaičius esą tik dar labiau sumažės.

Kandidatas į prezidentus tvirtai tiki, jog jo sukaupta patirtis, žinios, suvokimas ir pasaulio pažinimas gali sugrąžinti trijų milijonų orių ir klestinčių žmonių Lietuvą.

Ambasadorius dėstė, kad šalis bus stipri ir įtakinga tik tuomet, kai įgis „draugus“ ir Rytuose, ir Vakaruose – taip bus užtikrintas ir šalies saugumas, ir pritraukiamos užsienio investicijos.

V. Ušackas užsiminė ir apie Klaipėdą.

„Reikia siekti, kad Klaipėdos uostas būtų svarbiausi vartai į Vakarus. Miestas turi lygiuotis į Stokholmą“, – sakė kandidatas, žadėjęs būti „Lietuvos žmonių ambasadoriumi, paprastų žmonių interesų atstovu”.

3 Comments

  1. Nojus

    Hansai, Rytų išmintis leidžia kritikuot, kai tą patį darbą padarai geriau. Tad pirmyn, įvertinsim kelintokas tamsta. O dėl trijų milijonų, tai labai blogo valstybei nedarant, jų tiek tikrai bus, net kiek daugiau. Galime lažintis.

    Reply
  2. Hansas

    Penktokės lygio rašinys… Ar autorė pati supranta, ką rašo? Abejoju.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Kaip sakoma, žodžių iš dainos neišmesi: mūsų studentė-praktikantė tik perteikė tai, ką kalbėjo kandidatas. Kažin kas kaltas, jei kandidatų (kai kurių) pasisakymai primena lozungų rinkinį? 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Sutrumpintos kandidatų į prezidentus programos*

Gera Spyglio draugė politologė Gabrielė, iki prezidentų rinkimų likus trims savaitėms, nusprendė kandidatų programų neskaitantiems rinkėjams pagelbėti. Ji, pasinaudodama specialia ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This