Dujos ir elektra – iš vienų rankų

Verslas

Nuo pirmadienio elektrą ir gamtines dujas gyventojai gaus iš vienų rankų – bendrovės „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) (buvusi „Lietuvos dujų tiekimas“), priklausančios valstybės kapitalo energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“.

Klientams nereikės persirašyti sutarčių ar imtis kitų veiksmų, visa mokėjimų informacija atsinaujins automatiškai. Palmiros Mart nuotr.

Pranešama, jog kartu startuoja ir www.letiekimas.lt interneto svetainė, kurioje gyventojai ras aktualią informaciją apie paslaugas, kainas ir kitus klausimus.

Klientams šis pokytis, išskyrus tiekėjo pavadinimo pasikeitimą, jokios įtakos šiuo metu neturės. Juos ir toliau aptarnaus dujų ir elektros klientų aptarnavimo centras „Gilė“, veiks tas pats klientų aptarnavimo telefono numeris 1802, jie gaus tas pačias paslaugas, galės naudotis manogile.lt savitarnos sistema. Klientams nereikės persirašyti sutarčių ar imtis kitų veiksmų, visa mokėjimų informacija atsinaujins automatiškai.

„Elektros ir gamtinių dujų paslaugų konsolidavimas vienoje įmonėje sudaro galimybes savo klientams paslaugas suteikti dar patogiau ir sklandžiau bei kurti naujus produktus. Netolimoje ateityje numatoma pereiti prie vienos elektros ir dujų sutarties, sąskaitos bei kliento kodo. Vėlesniuose etapuose būtų diegiami ir siūlomi įvairūs integruotų paslaugų paketai“, – pranešime spaudai cituojamas  „Lietuvos energijos tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Iki šiol gamtines dujas gyventojams tiekė „Lietuvos dujų tiekimas“, o elektros energiją – „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Teigiama, jog gryninant skirstymo tinklų operatoriaus ESO veiklą, buvo nuspręsta atsisakyti nebūdingos jam elektros energijos visuomeninio tiekimo veiklos ir ją perduoti kitai grupės įmonei „Lietuvos energijos tiekimas“. Tokiu būdu yra nuosekliai įgyvendinamos Europos Sąjungos III energetikos paketo nuostatos.

LET pradėjus tiekti elektrą gyventojams, ESO toliau vykdo pagrindinę savo veiklą – prižiūri skirstomuosius elektros ir gamtinių dujų tinklus, rūpinasi tinklų gedimų šalinimu ir naujų klientų prijungimu, vykdo garantinio tiekimo veiklą. Teigiama, jog ESO ir toliau sieks užtikrinti kuo žemesnes skirstymo kainas.

Pranešama, kad ši pertvarka yra besitęsiančio „Lietuvos energijos“ grupės įmonių veiklų išgryninimo ir konsolidavimo dalis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Lietuvai SGD tieks ir „Total“

Dujų ir elektros tiekėjas „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) praneša, kad su vieno didžiausių pasaulinės energetikos rinkos žaidėjų  „Total” grupės įmone „Total ...
2019-01-31
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kaip taupyti elektros energiją?

Elektros ir dujų tiekimo bendrovė „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) klientus ragina pasitikrinti, kiek jie galėtų sutaupyti už elektros energiją, jeigu ...
2019-01-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

SGD Klaipėdoje įsigijo ir suomiai

„Lietuvos energijos“ grupei priklausanti elektros energijos ir gamtinių dujų tiekimo bendrovė „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) pranešė Suomijos dujų bendrovei „Gasum“ pardavusi ...
2019-01-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This