Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai atšventė 99-metį

Fotoreportažai, Verslas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Spalio 1-osios vakarą Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR), švenčiantys 99 metų veiklos sukaktį, savo narius ir svečius pakvietė į šiai progai skirtą renginį, pavadintą „Sėkmės formulė: 99 +1“.

Vakaro metu buvo apdovanoti ir daugiausia konkurso metu balsų surinkę kandidatai nominacijoms „Veržlus startas“, „Už verslo plėtrą“, „Klaipėdos verslas didžiuojasi“. Manto Bučnio nuotr.

„Turbūt visi rūmų nariai sutiks, kad mūsų sėkmės laidas yra sunkus, atkaklus darbas. Mes dirbame sunkiai ir nuosekliai 99 procentais ir tik 1 procento laukiame sėkmės. Mes žinome visi, kur sėkmingas verslas, ten ir sėkminga valstybė. Pradedam šimtuosius rūmų gyvavimo metus. Galiu patikinti, kad tikrai nelauksime, kol sėkmė nukris iš dangaus ir tuos šimtuosius metus dirbsime sunkiai, atkakliai”, – sveikinimo kalboje sakė KPPAR prezidentas Vladas Pleskovas.

Rūmų narius sveikinęs ūkio ministras Virginijus Sinkevičius linkėjo būti atviriems, inovatyviems, nebijoti naujovių.

„Verslo bendrystė yra tikroji sėkmės formulė, kuri atveria vartus į naują rūmų šimtmetį”, – sakė KPPAR direktorius Viktoras Krolis.

Tradiciškai renginio oficialiojoje dalyje buvo įteikti svarbiausi Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimai – „Padėkos ženklai“ ir „Darbo žvaigždės“.

Pastarąja pasipuoš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Ekonomikos ir strateginio planavimo skyriaus viršininkė Audinga Jokūbauskienė (ji atsiimti apdovanojimo negalėjo). A. Jokūbauskienė Darbo žvaigždės medaliu buvo apdovanota už gebėjimą kokybiškai planuoti vieno svarbiausio šalies strateginio objekto – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ateitį.

Algirdui Apulskiui, UAB „Druka“ valdybos pirmininkui, bronzos Darbo žvaigždė buvo įteikta už nuolatinį verslo plėtojimą, naujų eksporto rinkų paieškas, inovacijų diegimą. Toks pat bronzinis apdovanojimas buvo įteiktas ir Jurgitai Šilinskaitei–Venslovienei, AB „Klaipėdos nafta“ SGD paslaugų skyriaus vadovei. Taip ji buvo įvertinta už neformalų atstovavimą rūmams, kuriant miesto proveržio strategiją.

Padėkos ženklai buvo įteikti UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras direktoriui Šarūnui Reikalui, UAB „Silberauto“ generaliniam direktoriui, valdybos pirmininkui Rimantui Stankevičiui ir UAB „West Expres“ Klaipėdos biuro vadovei Renatai Brazdeikytei.

Š. Reikalas šiuo apdovanojimu buvo įvertinas už veiklą, plėtojant regioninės atliekų tvarkymo sistemą, jos modernizavimą, naujus sprendimus atliekų rūšiavimo srityje. R. Stankevičius – už nuolatinę paramą tradiciniams rūmų renginiams „Verslas. Golfas. Džiazas“, o  R. Brazdeikytė – „už aukščiausią profesionalumą”.

„Jeigu tavęs nėra rūmuose, tavęs nėra Lietuvoje”, – sakė apdovanojimą atsiėmęs Rimantas Stankevičius, kurio vadovaujama įmonė yra ir Kauno bei Vilniaus PPAR nare.

Buvo apdovanoti ir daugiausia konkurso metu balsų surinkę kandidatai nominacijoms „Veržlus startas“, „Už verslo plėtrą“, „Klaipėdos verslas didžiuojasi“.

„Veržlaus starto” apdovanojimas atiteko UAB „Atostogų parkas“, valdančiai į Lietuvos rekordų knygą įrašytą pramogų kompleksą, turintį 15 baseinų ir vienintelį pasaulyje turintį gintarinę pirtį. Į šį apdovanojimą taip pat pretendavo UAB „Litaugus“, nominuota už sparčius žingsnius einant į baldų rinką su naujomis technologijoms, išmaniais sprendimais bei UAB „Galaka” – už tarptautinių ir vietos krovinių gabenimą ir ekspedijavimą dirbant 24 valandas per parą, 365 dienas per metus, krovinių pristatymą „nuo durų iki durų” bei įmonės pajėgumų augimą iki 40 proc.

Apdovanojimą už verslo plėtrą pelnė LKAB „Klaipėdos Smeltė“ – už Klaipėdos uosto vardo įrašymą į pasaulio globalių uostų sąrašą: bendrovė šiemet pradėjo veikti kaip tikras konteinerių paskirstymo centras. Kartu su ja buvo nominuota UAB „Druka” – už pospaudiminio proceso modernizavimą bei VšĮ Lietuvos verslo kolegija – už modernią aukštąją mokyklą, sulaukiančią 42 procentais didesnio stojančiųjų susidomėjimo.

Apdovanojimas – speciali rūmų nario, juvelyro Viktoro Sitalo sukurta taurė „Klaipėdos verslas didžiuojasi“ – buvo įteikta Aleksandrui Popovui, UAB „Forlika“ generaliniam direktoriui ir savininkui – už maldos namų statybų rėmimą, dailės darbų rinkimą užsienio aukcionuose, jų grąžinimą į Klaipėdą ir pristatymą plačiajai visuomenei. Šiam garbingam apdovanojimui dar buvo nominuota Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla – už šiuolaikišką ir kokybišką specialistų rengimą, mokyklos tarptautinį pripažinimą, jūrininko specialybės prestižo išlaikymą, profesinių dinastijų bei jūrinių tradicijų puoselėjimą bei VŠĮ „Ori senatvė”– už reikalingą pagalbą namuose, slaugant artimuosius.

Renginyje koncertavo grupė „Subtilu-Z“, o vakaro dekoracijos buvo skirtos amatų temai, kurią įgyvendinti padėjo UAB „Lino kalvė“ ir jos įkūrėjas, kalvis Linas Leščiauskas.

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai yra nevyriausybinė, nepolitinė, nešakinė, nepelno siekianti didžiausia Vakarų Lietuvoje verslo savivaldos organizacija, veikianti pagal atskirą 1995 m. priimtą Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų įstatymą bei vienijanti daugiau kaip 230 narių, tarp kurių – didžiausios regiono įmonės bei vidutinio ir smulkaus verslo atstovai.

Klaipėdos rūmų tikslas – atstovauti Vakarų Lietuvos regiono verslo interesams bei siekti verslo plėtros juose.

Manto Bučnio nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”50449,50450,50451,50452,50454,50455,50456,50457,50458,50459,50460,50461,50462,50463,50464,50465,50466,50467,50468,50469,50470,50471,50472,50473,50474,50475,50476,50477,50478″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Verslas

Vyks konferencija verslui tvarumo tema

Ketvirtadienį, kovo 7 d., nuo 10 val. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir juose veikiantis Europos įmonių tinklas (Enterprise ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūno Tumos demaršas: siūlo atmesti „pagalvės mokestį”

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma, pripažindamas, kad jis pats yra suinteresuotas, pirmadienį vykusio Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This