Kūdikių tėveliams – choreografės švedės seminaras

Švietimas

Spalio 9 dieną 12 valandą uostamiesčio ankstyvojo ugdymo pedagogai, šokio ir teatro menų atstovai, studentai, tėvai, auginantys mažylius ar besiruošiantys jais tapti kviečiami į nemokamą seminarą, kuriame turės galimybę sužinoti apie ankstyvojo meninio ugdymo svarbą jų mažyliams.

Keturių valandų trukmės paskaitą „Kultūros fabrike“ ves pasaulyje pripažinta choreografė ir edukologė Dalija Acin Thelander iš Švedijos, kuri į Klaipėdą atvyksta pasidalinti savo daugiau nei dešimties metų teorine ir praktine patirtimi apie ankstyvojo meninio ugdymo svarbą pačiais pirmaisiais (0-18 mėn.) kūdikių gyvenimo metais.

Singapūro mažyliai mėgaujasi šokiu. Organizatorių nuotr.

„Dauguma mokslininkų tvirtina, jog nuo pat kūdikystės turime gilų, net instinktyvų gebėjimą suprasti spektaklius, todėl ir patys mažiausi žiūrovai yra ne mažiau svarbi auditorija už vaikus ar suaugusius“, – pranešime cituojama Dalija Acin Thelander.

Dalija – viena iš keleto profesionalių choreografių Europoje, rašanti mokslinius straipsnius ir netgi apsigynusi disertaciją apie darbo su kūdikiais specifiką. Choreografės profesinė geografija driekiasi nuo Europos iki Azijos. Jai teko režisuoti spektaklius ir vesti paskaitas tokiose kultūrinėse įstaigose kaip Kinijos nacionalinis vaikų teatras, Stokholmo karališkoji opera, Japonijos nacionalinis jaunimo teatras ir kt. Jos sukurti šokio spektakliai ir instaliaciniai vizualiųjų bei scenos menų projektai sėkmingai rodomi visame pasaulyje.

Seminarą oganizuojanti choreografė ir jogos mokytoja Daiva Palubinskaitė (VšĮ „Auksinė Ginsvė“), kuri jau ne vienerius metus stato spektaklius ir veda užsiėmimus nėsčiosioms bei vaikams, apgailestauja, kad Klaipėdoje ir visame Vakarų Lietuvos regione vis dar egzistuoja specializuotų meninių užsiėmimų kūdikiams stygius, nors pasaulyje kūdikiai kartu su tėvais ar globėjais jau yra laukiami studijose, teatruose, kurie atliepia jų poreikius, skatina jų gebėjimus ir kūrybiškumą.

Renginio organizatoriai pabrėžia, jog seminare laukiami ir dalyviai su mažyliais, tad labai prašo būti supratingais ir kartu kurti ramią darbinę aplinką. Vietų skaičius ribotas, todėl norintieji dalyvauti raginami suskubti registruotis. Beje, pertraukų metu dalyvių laukia karšta kava bei arbata.

Dalyvių registracija čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Nemokamos treniruotės subūrė daugiau nei 1000 klaipėdiečių

Įvairios nemokamas sporto treniruotės ir aktyvumo veiklos Klaipėdoje subūrė daugiau nei 1000 klaipėdiečių: tiek senjorus, tiek vaikus ir paauglius, tiek ...
2023-11-16
Skaityti daugiau

Veidai

Dalija Acin Thelander: „Kūdikiai patiria diskriminaciją“

Pasaulyje pripažinta choreografė ir edukologė Dalija Acin Thelander iš Švedijos dar spalio mėnesį Klaipėdoje pasidalino savo daugiau nei dešimties metų ...
2019-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This