Lietuvos vyrų rankinio rinktinė žais Klaipėdoje

Sportas

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė spalio 25 dieną Prancūzijoje pradės kovas dėl naujo tikslo – patekimo į Europos rankinio čempionatą. Po prancūzų testo laukia kelionė į Klaipėdą ir jau spalio 28 dieną rungtynės su portugalais.

Spalio 22 dieną Lietuvos rankinio rinktinė žais kontrolines rungtynes Liuksemburge, o tiesiai iš ten laukia kelionė į šiaurė nuo Marselio įsikūrusi Provanso Eksą, kuriame ir vyks pirmoji šio atrankos ciklo akistata su prancūzais.

Lietuvos rankinio rinktinę su Klaipėdos „Švyturio“ arena sieja dvejopi prisiminimai. Paskutinė viešnagė čia itin nusisekusi: pasaulio čempionato atrankos pirmajame etape įveikti visi trys varžovai (Izraelis, Gruzija, Latvija) ir žengta į kitą atrankos etapą. Prieš tai Lietuvos rinktinė viešėjo čia Europos čempionato atrankos ciklo metu ir tada prieš tuometinius pasaulio čempionus prancūzus pralaimėta vos vienu įvarčiu (25:26). Martyno Vainoriaus nuotr.

Jau dabar aišku, jog naująjį atrankos ciklą Lietuvos rinktinė pradės ne pajėgiausios sudėties. Jonas Truchanovičius patyrė traumą Čempionų lygos rungtynėse ir šiuo metu neaišku, kada jis sugrįš į rikiuotę. Neaiški ir Aideno Malašinsko situacija, kuris šiuo metu taip pat „Motor“ ekipai padeda tik Čempionų lygos rungtynėse ir taip pat gydosi traumą.

Vyriausiasis rinktinės treneris Artūras Juškėnas teigia, jog šios netektys koreguos rinktinės žaidimą, bet ne tikslus.

„Esame maža šalis ir neturime lygiaverčių keitimų į visas pozicijas. Iškritus mūsų pirmiems numeriams tikrai negalime jų tolygiai pakeisti, todėl esam priversti taikytis prie esamos situacijos. Bet kokiu atveju tai mūsų tikslų nekeičia. Tikslas yra kovoti dėl patekimo į Europos čempionatą ir sieksime jį įgyvendinti“, – A. Juškėną cituoja rankinis.lt.

Situacija šio atrankos ciklo pradžioje labai primena padėtį, kurioje lietuviai buvo prieš dvejus metus. Tada taip pat ciklas prasidėjo rungtynėmis su prancūzais išvykoje, o namie laukė akistata su norvegais. Triuškinamai pralaimėję prancūzams (37:20), lietuviai jau po kelių dienų pateikė vieną didžiausių staigmenų, nugalėdami Norvegijos rinktinę (32:29).

„Situacija tikrai yra labai panaši, kadangi tada Prancūzijoje irgi vertėmės be Aideno Malašinsko ir Jono Truchanovičiaus. Dabar panašu, jog vėl bent pirmosiose rungtynėse neturėsime jų abiejų, Aideno pagalbos ir vėl labai tikimės rungtynėse namuose su portugalais. Tos rungtynės yra vienos svarbiausių visame atrankos cikle ir privalome kautis dėl pergalės. Prancūzijoje apie pergalę sunku galvoti, tačiau tikrai nevažiuojame tam, jog pralaimėtumėm“, – teigia A. Juškėnas.

Jis jau anksčiau į rinktinės stovyklas kviesdavosi U20 rinktinės žaidėjų ir šių rankininkų integracijos į rinktinės sudėtį atsisakyti neketina.

„Vanagas ir Karolis Antanavičius yra pirmieji pretendentai artimiausiu metu prisijungti prie rinktinės, tačiau ir dar keletas vaikinų tikrai gana sparčiai tobulėja. Su aštuoniolikmečiais situacija kiek kitokia, kol kas sunku prognozuoti, kada kažkas iš jų gali debiutuoti vyrų rinktinėje“, – teigė strategas.

Jis džiaugėsi, jog vėl teks žaisti uostamiestyje.

„Sunku pasakyti, kuri arena sėkmingesnė ir nemanau, jog arenos lemia rezultatus, bet pati „Švyturio“ arena tikrai patogi rankiniui. Džiugu, jog ir klaipėdiečiai vėl galės pamatyti rinktinę žaidžiant savo mieste. Aišku, kaip visuomet norisi, jog į rungtynes susirinktų, kuo daugiau žiūrovų“, – sakė treneris.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos rankininkai kausis dėl pirmos lygos apdovanojimų

Nelengvai sezoną pradėję, tačiau sparčiai įsibėgėję Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno” rankininkai iškovojo bilietą į Lietuvos rankinio pirmos lygos finalo ketvertą. Uostamiesčio ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos „Švyturio“ arenos komandoje – žinomas virtuvės šefas

Didžiausia uostamiesčio renginių erdvė stiprina pajėgas – nuo kovo „Švyturio“ arenai talkina garsaus šalies šefo Roko Galvono vadovaujama „Roko virtuvė“. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This