Kanadiečių spektaklis – klaipėdiečių vaikams

Kultūra

28-ąjį kartą vykstantis Tarptautinis šokio festivalis AURA šįmet įtraukia ir Klaipėdos miestą.

Spalio 7-osios sekmadienio popietę klaipėdiečiai kviečiami apsilankyti Kultūros fabrike, kur šeimas pasitiks iš Kanados atvykstantis spektaklis „Tamprutis“, pasakojantis apie neišvengiamus dalykus, ilgainiui tampančius smagiais nuotykiais.

Monrealyje įsikūrusios trupės „Créations Estelle Clareton“ vadovė Estelle Clareton kviečia 4-10-ties metų jaunuosius žiūrovus drauge su suaugusiais stebėti spektaklį, kuriame du aikštingi padarėliai netikėtai ir prieš jų valią sujungiami tampria elastine gija. Tai apverčia jų gyvenimus aukštyn kojom, nes priverčia patirti neįprastą ir net absurdišką priklausomybę nuo kito. Tapę pasirinkimo neturinčiais įkaitais jie privalo išmokti sugyventi vienas su kitu ir su nauju nepatogumu, o čia jau kyla smagių ir drauge jautrių situacijų. Mėlynai vilkinčių išdykėlių duetas pakvies į šokio, teatro ir cirko kupiną nuotaikingą potyrį.

Festivalio organizatoriai džiaugiasi turėdami galimybę parodyti spektaklį 4-10-ties metų vaikams, kuriems skirto šokio Lietuvoje išties trūksta.

„Teatras vaikams Lietuvoje pamažu atsigauna, o štai šokio spektaklių vaikams vis dar nepakanka. Tai neįtikėtina, nes šokis kur kas jautriau ir paveikiau gali prisibelsti į mažo žmogaus širdį nei sakomas tekstas“, – pranešime cituojama festivalio vadovė Birutė Letukaitė.

Jaunieji Klaipėdos žiūrovai skatinami nepraleisti progos pamatyti šokio spektaklį, sukurtą Kanadoje – vienoje labiausiai kultūrą vertinančių valstybių pasaulyje.

Spektaklį kūrė 1999-aisiais Monrealyje įkurta trupė „Créations Estelle Clareton“, susibūrusi tam, kad galėtų eksperimentuoti visiškoje laisvėje. Komanda kuria inovatyvius choreografijos pasirodymus, spektaklius, dalyvauja festivaliuose ir meno renginiuose visame pasaulyje. Choreografei Estelle Clareton kuriant svarbus realistinis žvilgsnis į gyvenimą, socialiniai žmonių santykiai, o ypač klausimas – iš kur mes visi atėjome, kur ir kodėl einame, žinodami, kad viskas vieną dieną baigsis.

Spektaklis bus rodomas spalio 7 dieną, sekmadienį, 15 valandą Klaipėdos kultūros fabrike. Bilietus platina Tiketa.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Amerikietis šokėjas savo kurtą spektaklį pristatys ir Klaipėdoje

Jau ketverius metus namais vadinantis Lietuvą, iš Niujorko atvykęs talentingas šokėjas Matthew Dane Livingston pristato savo pirmąjį šokio spektaklį „Pluto“. ...
2022-02-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Žymusis kauniečių šokio teatras „Aura“ atvyksta į Klaipėdą

Karantinui artėjant link pabaigos, galerijose, muziejuose, kino salėse ir teatruose gausėja žiūrovų. Šokio teatro „Aura“, pakrikštyto Kauno kultūros simboliu, vadovė ...
2021-06-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This