Metų mokytoja – Marytė Latakienė

Fotoreportažai, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse, ketvirtadienį, Klaipėdos savivaldybė bei Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai tradiciškai pagerbė uostamiesčio pedagogus.

Gausiam būriui mokytojų LCC tarptautinio universiteto salėje vykusio renginio metu buvo įteikti padėkos raštai ir jau 18 kartą paskelbtas Metų mokytojas. Šiemet šis vardas atiteko jau 39 metus pedagoge dirbančiai „Žemynos” gimnazijos chemijos mokytojai ekspertei Marytei Latakienei.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Keletą metų atgal mes pradėjome galvoti apie pokyčius mokykloje ir sugalvojome, kad mus reikia stiprinti gamtos mokslų bazę. Mes dalyvavome projekte ir mokytoja ieškojo įrangos, kaip būtų geriau įrengti laboratoriją. Mokytojos ir jo kolegių dėka mes sukūrėme tikrai puikią laboratoriją. Mokytojos vertybės, kurias ji atsinešė iš savo šeimos, jai išliko iki pat šių dienų ir ji jomis vadovaujasi tiek bendraudama ir su kolegomis – be jokių priekaištų, be jokių pykčių”, – apie M. Latakienę specialiai sukurtame filmuke sakė „Žemynos” gimnazijos direktorė Rita Podoliankienė.

Pati M. Latakienė filmavimo grupei pasakojo, kad pagal paskyrimą buvo dirbusi trejus metu Marijampolės rajone ir labai džiaugėsi, jog ten pakliuvo – pasimokė kaimiško gyvenimo. Po to ji grįžo į Klaipėdą, nes pati yra klaipėdietė ir pradėjo dirbti šioje mokykloje. Moteris sakė, jog pirmas paskyrimas buvo į laboratoriją Šiauliuose, bet ji visgi pasirinko pedagogo kelią.

„Gal dabar ir galėčiau save įsivaizduoti dirbančią laboratorijoje, bet dabar bandymus darau su vaikais. Su jaunais žmonėms bendrauti yra labai smagu, nes niekada nežinai, kas tavęs laukia – kiekvieną dieną būna nauji iššūkiai. Didžiausias pasiekimas yra mokiniai, kurie ateina ir nepamiršta. Mokiniai yra mano džiaugsmeliai. Labai džiaugiuosi ir kai vaikai išmoksta skaityti etiketes, ateina ir sako – mokytoja, aš jau ir mamai pasakiau, kokį sviestą reikia pikti, kokį pieną naudojame. Tai maži cheminiai dalykai, kurie paliečia kiekvieną žmogų. Aš manau, kad tai yra didžiausias mokytojo pasiekimas. Nesu ta mokytoja, kuri labai džiaugiasi kokiais nors moksliniais darbais. Aš džiaugiuosi, kai klasėje sėdintis vaikas tiesiog išmoksta suvokti, kas yra chemija, kaip reikia elgtis su medžiagomis, kaip apsisaugoti reikia”, – sakė Metų mokytoja.

Kalbėdama apie savo laisvalaikį M. Latakienė teigė, kad jai labai patinka opera, spektakliai, koncertai, knygos, jei tik lieka laiko.

„Labai myliu jūrą. Jei ji audrina, tai pats tas. Čia yra mano, nes esu tikra klaipėdietė – jūra, stichija, vėjas yra mano. Mėgtu ir grybauti, nes miškas, jūra man kvepia”, – pasakojo pedagogė.

Tik apdovanota nuo nuo scenos ji dėkojo namiškiams, „kurie geriausiai žino, kas yra mokytojo duona”.

„Nuoširdus ačiū mano chemikėms, kurios visada palaikė ir padėjo, kol aš vadovavau chemikų metodiniam būreliui. Aš dešimt metų dalinausi į dvi dalis – viena Suaugusiųjų gimnazija, kita – mano gimtoji „Žemyna”. Ačiū jums, kad mane pakenčiate. Labai ačiū ir žemai lenkiuosi lopšeliams-darželiams, pradinių klasių mokytojams, nes tai yra taip sunku tą mažą žmogelį užauginti iki mūsų. Svarbiausia yra žmogus. Visai nesvarb,u ar jis bus chemikas, ar matematikas, ar fizikas, galų gale ar kalbų žinovas. Svarbiausia, kad jis būtų žmogus, kuris išmoktų apkabinti, sušildyti ir džiaugtis vienas kitu. Labai ačiū jums visiems, kad esate ir dirbame šį džiaugsmelių darbą”, – sakė M. Latakienė.

Iškart po apdovanojimo žurnalistų kalbinta Metų mokytoja sakė besijaučianti įdomiai, nes „yra ir daugiau dirbančių žmonių, labiau nusipelniusių”.

„Aš esu tiesiog paprasta mokytoja”, – kuklinosi M. Latakienė.

Paklausta, ko reikia, kad būtum gera mokytoja, ji tvirtino, jog reikia būti tiesiog žmogumi ir kituose matyti žmogų bei mylėti.

„Ir visai nesvarbu, ar tai yra mokinukas, ar kolega, ar kažkas visiškai pašalinis. Reikia tiesiog mylėti kitą žmogų”, – sakė M. Latakienė.

Metų mokytoją renka Savivaldybės administracijos Švietimo skyrius.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”51019,51020,51021,51022,51023,51024,51025,51026,51027,51028,51029,51030,51031,51032,51033,51034,51035,51036,51037,51038,51039,51040,51041″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. 1985 metų laida

    Sveikinimai ir mano chemijos mokytojai! Mokykla baigta seniai, tuomet mokytoja buvo Sinuišaitė. Bet iš džiaugsmelių pavadinime supratau, kad tai mūsų chemijos mokytoja. Prisimenam ir gerbiam, savo vaikus mokytis vedėm:)

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

LCC - Moterų lygos sidabras

„SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ trofėjus grįžta į sostinę. Eglės Zabotkaitės vedamos Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės Klaipėdoje trečiadienio vakarą rezultatu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sportas

LCC - lygos finale

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas pirmą kartą klubo istorijoje pateko į MLKL finalą. Viliaus Stanišausko auklėtinės išvykoje trečiadienio vakarą rezultatu 71:64 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This