Kviečia švęsti Vietos savivaldos dieną

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė spalio 10-ąją – Vietos savivaldos dieną –  kviečia visus rajono gyventojus susipažinti su savivalda kitaip: ateiti į Savivaldybę ir jos įstaigas, artimiau pabendrauti su darbuotojais, susipažinti su naujovėmis, problemomis, padiskutuoti ir pateikti idėjų gyvai.

Pranešama, kad šiemet į pačią Savivaldybę užeiti net nereikės, nes priešais Savivaldybės pastatą nuo 12 iki 15 val. Savivaldybės administracijos skyriai pristatys savo veiklą, projektus, darbuotojai bus pasiruošę atsakyti į įvairius klausimus, diskutuoti. Vyks loterija ir veiks „idėjų bankas“, į kurį kiekvienas norintis galės pateikti savo idėją Savivaldybei. Pačių originaliausių ir labiausiai tinkamų įgyvendinti idėjų teikėjai sulauks prizų. Diskusijas lauke sušildys atverianti horizontus arbata su pyragu.

Kvies ugniagesiai, kultūrininkai, psichologai

Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba nuo 9 iki 18 val. pakvies moksleivius ir kitus norinčius apsilankyti Agluonėnų, Endriejavo, Girkalių, Priekulės, Plikių ir Veiviržėnų ugniagesių komandose. Svečius supažindins su ugniagesio gelbėtojo profesija, jų darbo sąlygomis. Parodys savivaldybės lėšomis  įsigytas šiuolaikiškas galingas gaisrines mašinas bei turimą įrangą bei pakvies mokyklas bendradarbiauti organizuojant prevencinius renginius.     

Savo galingą techniką (beje, viena neseniai įsigyta mašina yra tokia vienintelė Lietuvoje) už Gargždų kultūros centro esančioje vidinėje aikštelėje nuo 10 iki 12 valandos pristatys VšĮ „Gargždų švara“.   

Gargždų kultūros centras lauks lankytojų nuo 14─17 val. prie arbatos puodelio. Lankytojai turės galimybę išgirsti apie centro veiklą, vykdomas funkcijas, sužinoti apie mėgėjų meno kolektyvus, „Minijos“ kino teatro repertuaro formavimą ir planus, aptarti Centro ateities gaires.

J. Lankučio viešoji biblioteka priims rajono gimnazijų abiturientus ir juos supažindins su naujausiomis bibliotekos veiklomis bei paslaugomis: mažąja studija, duomenų bazėmis, LIBIS sistema bei daug kitų inovatyvių dalykų.

Gargždų krašto muziejus tądien kviečia visus apsilankyti nemokamai apžiūrėti ekspozicijų, susipažinti su muziejaus ir jo filialų veikla.

Gargždų atvirame jaunimo centre 17 val. vyks vakaras su meru (Jaunimo reikalų taryba), o nuo 18 val. ─ protų mūšis jaunimui savivaldos tema.

Daug įvairių renginių nuo 10 iki 16 val. vyks Viliaus Gaigalaičio globos namuose: globos namų Užimtumo veiklų parodomoji valanda (vyks žaidimų, dailės terapijos, rankdarbių veiklų, kurios vyksta kiekvieną darbo dieną pristatymas); muzikos ir dainų ansamblio „Lemtis“ koncertas; svečiai taip pat bus kviečiami pasižiūrėti skaidrių apie globos namų veiklą ir istoriją, bendrauti su globos namų gyventojais ir darbuotojais prie arbatos puodelio ir, esant poreikiui, aplankyti gulinčius gyventojus; bus pristatytos asmens sveikatos, socialinio darbo, buities paslaugos.

Visi apsilankiusieji bibliotekoje taip pat kviečiami skaitykloje, III a., pasižiūrėti globos namų gyventojos Elenos Gurskienės siuvinėjimo „punch“ adata parodą.

Klaipėdos rajono paramos šeimai centras taip pat lauks visų besidominčių įstaigos veikla ir pakonsultuos.

Gargždų socialinių paslaugų centras nuo 10 iki 13 val. priims visus besidominčius, supažindins su įstaigoje teikiamomis paslaugomis, pakvies dalyvauti Centro klientams organizuojamose veiklose, užduoti aktualius klausimus. Nuo 10 iki 13 val. bus galima susipažinti ir su Centro padalinio Nakvynės namų veikla.

Interesantų lauks ir Gargždų socialinių paslaugų centro padalinys Globos centras.

Priekulės socialinių paslaugų centre visą dieną ─ atvirų durų diena ir Rudens gėrybių paroda.

Pedagoginės psichologinės tarnybos darbuotojai  visą dieną pristatys įstaigos veiklą, paslaugas ir turimas priemones Klaipėdos r. ikimokyklinėse įstaigose ir publikuos straipsnį spaudoje.

Klaipėdos rajono švietimo centre nuo 10 iki 12 val. darbuotojai pristatys savo veiklą, įgyvendinamus projektus ir neformaliojo švietimo galimybes. 

Visuomenės sveikatos biuras nuo 10 iki 11 val. kviečia Klaipėdos rajono gyventojus susipažinti su įstaigos veikla ir skirtomis paslaugomis senjorams. Bus pristatoma Programa „Aš judu!” ir „Senjorų psichikos sveikatos gerinimo diena”. 

Kiekvienoje savivaldybės seniūnijoje taip pat vyks atvirų durų dienos ─ bus kviečiami mokiniai ir darželių ugdytiniai, bendruomenių nariai. Kai kurių seniūnijų seniūnai patys lankysis mokyklose, ves pamokas.

Visą savaitę nuo spalio 8 iki 12 dienos mokyklose lankysis ir pilietiškumo pamokas ves Savivaldybės tarybos nariai ir administracijos vadovai.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Bendrabutyje kilusiame gaisre nukentėjo jo gyventojas

Klaipėdoje šį mėnesį jau antrame daugiabutyje, esančiame Šilutės plente, kilo gaisras. Šį kartą antradienio pavakare ugnis įsiplieskė bendrabutyje, kuriame įsikūrę ...
2023-06-21
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Klaipėdos bibliotekoje – Me too

Švietimas, kultūra ir aistros – neatsiejami dalykai. Taip buvo ir ankstyvuoju sovietmečiu Klaipėdoje bei jos krašte. Jau pernai „Atvira Klaipėda” ...
2022-10-22
Skaityti daugiau

Miestas

Nakvynės namų problemos - vis tos pačios

Ne vieną kartą Klaipėdos savivaldybės politikų narplioti skundai, susiję su padėtimi Klaipėdos nakvynės namuose, vėl sugrįžo į darbotvarkę prieš pat ...
2021-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This