Rinkimai: Senatas pageidautų A. Razbadausko

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus rinkimų procedūroje atėjus laikui savo žodį tarti šios įstaigos Senatui, daugiausia jo narių pasisakė už dabartinio laikinojo rektoriaus Artūro Razbausko kandidatūrą. Tačiau galutinį sprendimą priims universiteto Taryba.

Artūras Razbadauskas. KU nuotr.

Žinia, vadovauti universitetui be A. Razbadausko dar siekia Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius prof. dr. Viktoras Senčila, Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto Vadybos katedros vedėjas prof. dr. Rimantas Stašys,  doc. dr. Stefan Kirchner iš Suomijos (Laplandijos universitetas, Arkties centras), Mykolo Romerio universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto doc. dr. Marius Lanskoronskis ir Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto, Ekonomikos, verslo ir vadybos akademinio centro prof. Sigitas Vaitkevičius.

Pagal KU rektoriaus rinkimo tvarką dabar Senatas turi svarstyti ir teikti siūlymus Tarybai dėl pretendentų į rektoriaus pareigas tinkamumo eiti rektoriaus pareigas. Senatas šiuo klausimu priima nutarimą balsuodamas slaptai. Tinkamumo eiti rektoriaus pareigas siūlymą Senatas pateikia abėcėlės tvarka, nurodydamas, kiek Senato narių laiko pretendentą tinkamu eiti rektoriaus pareigas.

Pasak šiai procedūrai suformuotos Senato balsų skaičiavimo komisijos pirmininko prof. Vyganto Vareikio, posėdyje dalyvavo 23 Senato nariai, tačiau vienas slapto balsavimo biuletenis buvo pripažintas negaliojančiu. Daugiausiai palaikančių balsų sulaukė A. Razbadauskas (17 už, 4 – prieš, vieno biuletenio balsas nebuvo užskaitytas), po jo rikiuojasi V. Senčila – (7 už, 15 – prieš), R. Stašys (4 už, 18 prieš), M. Lanskoronskis (2 už, 20 prieš), S. Vaitkevičius (1 už, 21 prieš). Nė vieno balso už nesulaukė S. Kirchner.

Po šio nutarimo KU Tarybos pirmininkas turi šaukti posėdį dėl pretendentų tinkamumo eiti rektoriaus pareigas įvertinimo ir patvirtinti galutinį pretendentų į rektoriaus pareigas sąrašą.

Uždaras Tarybos posėdis rektoriaus rinkimams šaukiamas ne vėliau kaip per 20 darbo dienų. KU skelbė, kad rektoriaus rinkimai numatomi spalio 15 d.

KU Tarybą sudaro 9 nariai: Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas (pirmininkas), prof. dr. Darius Daunys, prof. dr. Vytautas Juščius, Klaipėdos savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, Klaipėdos universiteto studentų sąjungos prezidentė Vaiva Makarauskaitė, prof. dr. Arvydas Martinkėnas, AB „Klaipėdos baldai“ direktorius Vidas Mišeikis, AB „Klaipėdos nafta“ SGD paslaugų skyriaus vadovė Jurgita Šilinskaitė-Venslovienė ir prof. habil. dr. Vladas Žulkus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This