Į priemiesčius atkeliauja pažanga

Svarbu, Transportas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) pasibaigus konkursui pasirašė sutartis su uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Klaipėdos autobusų parkas (KAP) dėl keleivių vežimo 23 ir 24 maršrutais į Žaliąjį slėnį (per Purmalius) ir Karklę.

Naujojo konkurso rezultatai turėtų džiuginti ir KKT, ir keleivius. Pastarieji nuo kitų metų kovo bus vežami visiškai naujais, žemagrindžiais, vežimėliams pritaikytais talpesniais mikroautobusais su kondicionieriumi, o KKT už šios paslaugos teikimą mokės net mažiau nei dabar, kai važiuoja „pagyvenę” mikroautobusai. KAP pasiūlė netgi mažesnę kainą, nei nuo balandžio uostamiestyje maršrutiniais taksi vežančios įmonės „Kautra” ir „Ridvija”.

Tokio tipo autobusiukai nuo kitų metų kovo pradės važinėti ir į Žaliąjį Slėnį (per Purmalius), ir į Karklę. Martyno Vainoriaus nuotr.

23 ir 24 yra pirmieji bendros el. bilieto sistemos maršrutai, pradėję kursuoti dar 2011 m. rugsėjį. Tada konkursą laimėjo bendrovė „Autoklasrida”. Kadangi KKT tenkino jos teikiamos paslaugos, prieš pora metų buvo pasinaudota sutartyje numatyta galimybe ją pratęsti dar 2,5 metų laikotarpiui. „Autoklasrida” buvo įsipareigojusi keleivius vežti ne senesnės kaip 10 metų transporto priemonėmis, kuriose būtų nuo 16 iki 25 sėdimų vietų. Šiuo metu ši įmonė veža už 58 ct/km tarifą.

Dabar KKT paskelbtame konkurse dalyvavo ir „Autoklasrida”, ir KAP, ir maršrutiniais taksi nuo balandžio keleivius vežančios bendrovės „Ridvija” bei „Kautra”. KAP pasiūlė mažiausią kainą – 55 ct/km. „Autoklasrida” buvo pasirengusi toliau šias paslaugas teikti už 60 ct/km, „Ridvija” pageidavo 64, o „Kautra” – 65 centų.

Pasak KKT direktoriaus Gintaro Neniškio, tokia laimėtojo kaina buvo malonus siurprizas. Pavyzdžiui, „Kautra“ naujaisiais maršrutiniais taksi veža už 61 ct/km, o „Ridvija“ – 62.

Tokia kaina naudinga ir prie maršrutų išlaikymo prisidedančiai Klaipėdos rajono savivaldybei, nes KKT dar kurį laiką neprašys jos padidinti finansavimo už rajono gyventojų vežimą. Žinia, tik šių priemiestinių maršrutų keleiviai moka I zonos, miesto bilieto kainą.

Pagal konkurso sąlygas vežėjas veš keleivius visiškai naujais komfortiškesniais mažos talpos autobusais. Jie erdvesni, žemagrindžiai, pritaikyti žmonėms su negalia ir vaikų vežimėliams, kondicionuojami, su nemokamu belaidžio interneto ryšiu ir stebėjimo kameromis. Taip pat jie, skirtingai nei dabartiniai, bus mėlyni, o ne raudoni.

KAP generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas teigė, kad įmonė, laimėjusi šį konkursą, pirks tris naujas transporto priemones. Buvo padaryta apklausa ir pasirinkta UAB „Altas”, pagal reikalavimus perdirbanti naujus „Mercedes-Benz” mikroautobusus.

„Kaina nėra didelė, nes nesiekiame didelio pelno, norime išlikti rinkoje. 55 ar 60 centų reiškia 6-7 tūkstančius eurų per metus, kurie mūsų įmonei nedaro didelės įtakos. Daugiau pinigų liks „Klaipėdos keleiviniam transportui”, bus nauda keleiviams. Mes sukursime papildomas darbo vietas”, – teigė V. Ramanauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This