„TheATRIUM” kviečia dalyvauti lietuviškų spektaklių programoje

Kultūra

Klaipėdos dramos teatre 2017 metų birželį pradėtas rengti tarptautinis teatro festivalis „TheATRIUM” kitąmet kviečia ne tik žiūrovus, bet ir Lietuvos profesionalius kūrėjus gausiai susiburti lietuviškoje programoje.

Ir pernai, ir šiemet dauguma festivalio dalyvių buvo užsienio trupės ir muzikantai. Kartu buvo parodyti ir naujausi Lietuvos nacionalinio dramos teatro, Oskaro Koršunovo teatro, Klaipėdos dramos teatro spektakliai. Pirmajame festivalyje apsilankė per 4000, antrajame – per 5000 žiūrovų

2019 metais festivalio organizatoriai ketina plėsti programą ir parodyti daugiau lietuviškų spektaklių: antroje gegužės pusėje pristatys lietuviškų spektaklių vitriną, o tarptautinę programą parodys per pirmas dvi birželio savaites. Teigiama, kad lietuviškų spektaklių vitriną pamatys ne tik Vakarų regiono žiūrovai, bet ir būrys užsienio festivalių ir teatrų programų sudarytojų. Tai vienas svarbiausių organizatorių tikslų rengiant lietuvišką programą.

Iš viso į programą organizatoriai ketina atrinkti dešimt profesionalių Lietuvos kūrėjų sukurtų spektaklių. Jiems rodyti bus parengtos trys Klaipėdos dramos teatro salės (Didžioji – 417 vietų, Mažoji – 149 vietų, Kamerinė – 80 vietų).

Festivalio organizatoriai kviečia kolektyvus, norinčius dalyvauti lietuviškoje programoje, užpildyti ir atsiųsti paraiškas iki lapkričio 15 d. Jas teikti gali visos profesionalaus meno įstaigos, trupės, teatrai. Dalyvius atrinks festivalio organizatoriai, o atsakymai dėl dalyvavimo bus pateikti iki gruodžio 15 dienos. Preliminarios lietuviškos programos datos – 2019 m. gegužės 21 – 31 d.

Paraiškas galima rasti internete.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Auksiniu scenos kryžiumi įvertintas spektaklis – ir festivalyje „Theatrium“

Garso ir judesio spektaklio „Out of the Box“ kūrybinė komanda keliauja po Lietuvą. Balandžio-gegužės mėnesiais jos laukia ir susitikimai su ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This