Įvažiavimo į Palangą kelią apsodins pušimis

Regionas

Palangos savivaldybė žada, kad įvažiavimo kelias į šį kurortą iš esmės pasikeis dar šį rudenį – pasirašyta Kretingos gatvės apželdinimo dekoratyviniais augalais ir jų priežiūros paslaugų pirkimo sutartis.

Savivaldybė buvo užsakiusi tvarkomos atkarpos apželdinimo projektą. Jo rengėjams buvo iškeltas uždavinys sukurti reprezentacinį įvažiavimą į Palangos kurortą, kurio neatsiejama dalis – pušų masyvai. Pasak pranešime cituojamo kurorto mero Šarūno Vaitkaus, būtų sunku įsivaizduoti Palangos miestą be pušynų, todėl ir įgyvendinant Kretingos gatvės apželdinimo projektą buvo pasirinkti šie medžiai.

Projekte vyraus Lietuvoje paplitusios tradicinės paprastosios pušys, tačiau, siekiant parodyti šių medžių spalvingumą, tarp tradicinių bus pasodinta juodųjų pušų, taip pat – įvairių rūšių kalninių pušų. Iš viso Kretingos gatvės atkarpoje nuo įvažiavimo į Palangą iki sankirtos su Klaipėdos plentu bus pasodinta beveik 450 įvairių pušų.

Savivaldybė ekologė Reda Kairienė atkreipė dėmesį, jog ties Kretingos gatve bus sodinami gana dideli medžiai – didesnės dalies sodinamų pušų aukštis bus didesnis nei 3 metrai. Siekiant užtikrinti eismo saugumą, vietomis bus sodinami ir šiek tiek mažesni medžiai.

Darbus atliks UAB „Klaipėdos želdiniai“. Sodinant paprastąsias ir juodąsias pušis, kartu bus įrengta medžių laistymo bei ventiliacijos sistema, o siekiant išvengti neigiamų stiprių vėjų padarinių, didžiųjų augalų šaknys bus tvirtinamos modernia inkaravimo sistema. Augalams, sodinamiems šalia praeinančių požeminių tinklų, arti šaligatvio ar dviračių tako, bus įrengtas medžių šaknų barjeras. Visi šie darbai atsieis 142 014 eurų.

Žadama, kad Kretingos gatvės teritorijos nuo Palangos miesto ribos iki Kretingos g. ir Klaipėdos pl. sankirtos apželdinimo darbai bus baigti šį rudenį. Rangovas ne tik pasodins želdinius, bet ir vykdys jų priežiūrą ateinančius du sezonus.

Želdinius taip pat sodins ir Kretingos gatvę rekonstruojantys rangovai. Kartu su gatvės rekonstrukcijos darbais rangovai pagal projektą pasodins 1327 medžius ir krūmus bei beveik 150 daugiamečių žolinių augalų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This