Kazys Maksvytis Italijoje laukia sudėtingo mačo

Sportas

Trečiadienio vakarą Italijos mieste Bolonijoje,  „Land Rover“ arenoje, Klaipėdos „Neptūno“ komanda stos į FIBA Čempionų lygos mūšį su „Segafredo Virtus“ krepšininkais. Ši Italijos komanda į tarptautinį frontą sugrįžta po devynerių metų pertraukos.

„Šiek tiek iškilo sunkumų ruošiantis, nes oficialių rungtynių įrašą gavome neseniai. Pirmose rungtynėse visada tai atsitinka, kad trūksta informacijos, bet kažkiek surinkome jos iš draugiškų mačų, kažkiek žinome žaidėjus asmeniškai. Bandysime ruoštis bei pasinaudoti geresniu susižaidimu“, – sakė Kazys Maksvytis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Dukart praeityje Eurolygos čempionų titulą iškovojusi ekipa dėl finansinių sunkumų buvo iškritusi į antrąją šalies divizioną, tačiau po metus pertraukos sugrįžo į „Seria A“ čempionatą bei jame pernai iškovojo 9-ąją vietą.

Per tarpsezonį „Segafredo Virtus“ stipriai pasikeitė – pasipildė stipriais legionieriais, bet išsaugojo Italijos rinktinės gynėją Pierro Aradori. Uostamiesčio ekipos treneris Kazys Maksvytis laukia sudėtingo mačo.

„Labai gera komanda, kuri stipriai priklausoma nuo amerikiečių, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ mačo išvakarėse sakė „Neptūno“ strategas. – Šioje ekipoje yra penki legionieriai. Tai komanda, kuri labai priklausoma nuo savo puolimo. Bandysime priversti varžovus gintis, atakuosime silpnus gynėjus ir šitaip mėginsime išmušti juos iš ritmo puolime.“

Italijos čempionatas startavo tik praėjusį savaitgalį, tad Bolonijos ekipa šį sezoną yra sužaidusi vos vienerias oficialias rungtynes. Praėjusį sekmadienį Stefano Sacripanti auklėtiniai išvykoje 92:88 palaužė Triesto „Alma“ krepšininkus.

Vienas oficialus mačas kiek apsunkina pasiruošimą Čempionų lygos startui, tačiau tai „Neptūno“ ekipai gali suteikti ir pranašumą – Klaipėdos komanda spėjo sužaisti jau penkerias rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Trenerio nuomone, klaipėdiečiai gali būti geriau susižaidę.

„Šiek tiek iškilo sunkumų ruošiantis, nes oficialių rungtynių įrašą gavome neseniai, – dėstė K. Maksvytis. – Pirmose rungtynėse visada tai atsitinka, kad trūksta informacijos, bet kažkiek surinkome jos iš draugiškų mačų, kažkiek žinome žaidėjus asmeniškai. Bandysime ruoštis bei pasinaudoti geresniu susižaidimu.“

Dvikovoje su „Alma“ Bolonijos ekipa į priekį vedė Kevinas Punteris. 25-erių gynėjas iš žaidimo pataikė visus 9 metimus (4/4 dvit., 5/5 trit.), pelnė 29 taškusbei surinko 37 naudingumo balus.

Vienas iš „Segafredo Virtus“ lyderių yra Italijos rinktinėje žaidžiantis Pierro Aradori. 29-erių atletas Triesto ekipai atseikėjo 17 taškų.

Būtent šie du krepšininkai bei įžaidėjas Tony Tayloras yra pagrindiniai Bolonijos komandos varikliai.

„Šitos komandos varomoji jėga yra mažiukai – įžaidėjas T. Tayloras, K. Punteris bei Pierro Aradori. Negalime nuvertinti sunkiojo krašto Amatho M‘Baye, kuris pernai žaidė Milane. Tai lygi ir stipri sudėtis – laukia geros rungtynės“, – sakė K. Maksvytis.

Dvikovos Bolonijoje startas – 21.45 val., susitikimą tiesiogiai stebėti galėsite LRT Kultūros kanalu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ nutraukė penkerius metus trukusį Utenos prakeiksmą

Klaipėdos „Neptūnas“ tobulai užbaigė kovo mėnesį „Betsafe-LKL“ čempionate. Georgios Vovoro auklėtiniai išvykoje 96:83 (22:16, 29:21, 18:30, 27:16) pirmadienio vakarą pranoko ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Neptūnui“ - daugiau nei pusė reprezentacinės savivaldybės paramos

Nors teismas dar nepasisakė dėl to, ar Klaipėdos savivaldybė teisėtai rėmė vyrų krepšinio komandą „Neptūnas“ papildomomis finansinėmis injekcijomis, dabar jau ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Sportas

Įtemptose rungtynėse – „Neptūno“ pergalė prieš „Šiaulius“

Antrąją pergalę iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“, pirmadienį namuose įveikęs „Šiaulius“ rezultatu 85:76 (19:17, 23:22, 24:22, 19:15). ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This