Padaugėjo sergančiųjų kvėpavimo takų infekcijomis

Sveikata

Visuomenės sveikatos centras praneša, kad praėjusią savaitę (spalio 1-7 d.) padaugėjo sergančiųjų ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis žmonių skaičius – šalyje jis buvo 64,8 atvejai 10 tūkst. šalies gyventojų, kai paskutiniąją rugsėjo savaitę – 61,9 atvejis.

Nors daugiausiai sergančiųjų užregistruota Kauno administracinėje teritorijoje, pranešama, jog be kitų regionų daugiau susirgimų registruota ir Klaipėdos apskrityje.

Palmiros Mart nuotr.

Primenama, jog virusus oro lašeliniu ar kontaktiniu būdu platina užsikrėtęs žmogus. Šios infekcijos plinta kartu su seilių dalelėmis čiaudint, kosint bei tiesioginio kontakto keliu. Galima užsikrėsti nuo užsikrėtusio ir jau sergančio žmogaus.

Kadangi nuo kvėpavimo takų infekcijų skiepų nėra, patariama stiprinti organizmo imuninę sistemą, dažnai plauti rankas, vengti sąlyčio su sergančiais asmenimis, dažnai vėdinti ir drėgnu būdu plauti patalpas, gerti daug skysčių, o susirgus neužsiimti savigyda, bet kreiptis į savo šeimos gydytoją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Peršalti galima ir vasarą

Vasarą susidurti su gerklės perštėjimu, kosuliu, sloga ir karščiavimu niekas nenori. Visgi tokios tikimybės net ir esant šiltiems orams atmesti ...
2023-07-20
Skaityti daugiau

Sveikata

Gripas, koronavirusas, peršalimas: kaip atskirti šių ligų simptomus?

Vaistinėse apsilanko vis daugiau sirguliuojančių žmonių, kurie ne visuomet gali atskirti – jiems paprasčiausias peršalimas, koronavirusas ar visgi gripas, pasakoja ...
2023-02-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje daugėja sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis (papildyta)

Nors Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, nei Klaipėdoje, nei kitose Vakarų Lietuvos savivaldybėse (išskyrus Šilutę) sergamumas gripu bei ūminėmis viršutinių ...
2022-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This