Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijai „Apskritasis stalas” – 20

Mums rašo

Neringa Sendriūtė
2018-10-11

Komentarų: 0

2018 m. spalio 9 dieną galime vadinti švente, skirta Klaipėdos miestui ir jos jaunimui. Minimas KLAS (Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas” ) 20-asis gimtadienis. Šeštadienį miestiečiai rinksis paminėti šios datos ir visų bendruomenės labui nuveiktų darbų. Jubiliejaus proga prisiminkime ryškiausias KLAS iniciatyvas.

1998 metais įkurta nepriklausoma jaunimo organizacija KLAS šiuo metu vienija didžiąsias Klaipėdos jaunimo organizacijas ir turi net 10 partnerystės sutarčių. Koordinuodama organizacijas, ji formuoja jaunimo politikos požiūrį bei atstovauja jį miesto savivaldybėje. Savanorystė – pagrindinis organizacijos veikimo principas. Šiuo metu veikloje dalyvauja 27 savanoriai, prie jų gali prisijugti kiekvienas norintysis.

KLAS pirmininkas Laurynas Gaidelis vienu svarbiausiu savo uždaviniu laiko jaunimo atstovavimą. Per 2018 metus organizacija buvo įtraukta į 9 darbo grupes ir vertinimo komisijas, atstovavo jaunimo nuomonę JRT (Jaunimo reikalų taryba) ir NVO (Nevyriausybinė organizacija) tarybose. Be to, turi atstovą Klaipėdos miesto integruotų investicijų teritorijos vietos veiklos grupės valdyboje. Taip pat inicijavo Jaunimo projektų konkurso finansavimo padidinimą nuo 20 tūkst. € iki 40 tūkst. €. Džiaugiamės, kad pajudėjo daugiafunkcinio centro projektas prie kurio idėjos prisidėjome ir mes. Tikime, jog jaunimo bendruomenė jau greitu metu galės jame įsikurti.

KLAS pasižymi atvirumu, iniciatyvumu ir pilietiškumu, tokias veiklos vertybes ji grindžia savo darbais. 2018 metais organizacija vykdė pilietines akcijas : „Ateik po šimtmečio skėčiu”, „Trispalvės žygis”, „ Ištark, išgirsk, išsaugok”. Projekto „Šimtmečio giraitė” proga kartu su International ir Senamiesčio Rotaract klubais sodino ąžuoliukus Klaipėdai, o liepos 6 dieną, valstybinės šventės metu, suorganizavo ekskursiją po Klaipėdą, taip pat reaguodama į V. Titovo pasisakymus suorganizavo protesto akciją #AšEsuVanagas. Pažymėtina tai, kad su šiomis iniciatyvomis KLAS sulaukė ne tik vietinės, bet ir nacionalinės žiniasklaidos dėmesio.

Siekdama sustiprinti jaunimo bendruomenę Klaipėdoje, KLAS dalyvauja Britų tarybos tarptautinėje programoje „ACTIVE Citizens”. Ir šiais metais, Klaipėdos miesto savivaldybei padedant, organizacija surengė „Savanorystės pikniką”, kuris leido miesto nevyriausybinėms organizacijoms pristatyti savo veiklas uostamiestyje gyvenantiems žmonės. Piknike dalyvavo ~10 organizacijų ir 300 dalyvių.

Džiugu, kad Klaipėdos „Apskritasis Stalas” yra matomas ir tarptautinėje erdvėje. Savanoris Tumas Linas Kvaraciejus turėjo galimybę dalyvauti Šiaurės Baltijos šalių forume „ReGeneriation”, kuriame buvo priimtas bendras jaunimo manifestas apie atsakingą vartojimą ir darnų judrumą.

KLAS atstovai vyko jau net į dvi Jaunimo konferencijas, kėlė savo kompetencijas tarptautiniuose mokymuose apie interesų atstovavimą, savanorystę ir savanorių įtraukimą. Birželio 1-2 d. net 4 KLAS atstovai dalyvavo Europos jaunimo renginyje „EYE2018” Strasbūre, Europos Sąjungos parlamente.

KLAS norėdama, kad organizacijos gautų reikiamą paramą ir žinias, nuolat teikia konsultacijas ir rengia mokymus savo narėms. Šiemet vykusiame Vasaros forume simuliacijos būdu buvo aiškinamasi, kas yra jaunimo politika ir kiek jaunas žmogus turi įtakos, priimant sprendimus Klaipėdoje ir Lietuvoje. Surengtoje konferencijoje „NVO galimybės” buvo bandoma užmegzti pažintį su Socialinio verslo modeliu, jaunimo savanoriškos tarnybos projektu. Viso to tikslas, kad jaunimo organizacijos būtų stiprios ir aktyviai dalyvautų Klaipėdoje priimant sprendimus.

Laurynas džiaugiasi, kad Klaipėdos jaunimo nevyriausybinės organizacijos tampa vis aktyvesnės ir žada, jog ateityje bus sukurta dar daugiau įrankių joms stiprėti.

Klaipėdos Jaunimo Organizacijų Asociacija „Apskritasis Stalas”, bendradarbiauja su kitais apskritaisiais stalais, rašo tarptautinius projektus, yra didžiausios nevyriausybinės jaunimo organizacijos Lietuvoje „LiJOT” narė bei 34 valstybėse veikiančio jaunimo informavimo tinklo „Eurodesk” narė. Svarbiausia – prisideda prie regioninio, nacionalinio ir tarptautinio bendruomeniškumo ir vystymosi.

KLAS dėka į Klaipėdą atnešta daug puikių projektų, skatinusių įsitraukti jaunimą.

Padėkos žodį tariame visiems prisidėjusiems prie Klaipėdos Jaunimo Organizacijų Asociacijos „Apskritasis Stalas” veiklų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Klaipėdos jaunimo organizacijos išsirinko naujus lyderius

Birželio 26 d. įvykusio Klaipėdos jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ (KLAS) kasmetinio visuotinio narių susirinkimo metu ne tik patvirtinti būtini ...
2021-06-28
Skaityti daugiau

Miestas

Pietinės Klaipėdos bendruomenę jau netrukus džiugins „Savanorystės alėja”

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) įgyvendina projektą „Savanorystės alėja Marių bendruomenei”, kurio tikslas – sustiprinti šios bendruomenės tarpusavio ...
2020-12-01
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos jaunimui trūksta lytiškumo pamokų

„Mūsų mokykloje iš viso nevyksta lytiškumo pamokos“, „Pas mus tokios pamokos vyksta vos kartą per metus“, „Norėtume gauti daugiau informacijos“, ...
2020-08-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This