Moliūgų žibintai kelsis į Teatro aikštę

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2018-10-13

Spalio 31-osios vakarą Klaipėdos senamiestis jau ketvirtus metus iš eilės nušvis naktiniais moliūgų žibintais ir kvies klaipėdiečius džiaugtis jaukia „Senamiesčio moliūgų švente“.

Trejus metus Dienovidžio skvere rengtas renginys, šiemet, anot organizatorių, išaugo ir perkeliamas į Teatro aikštę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atsinaujinusi Teatro aikštė puikiai tinka jau tradiciniu tapusiam renginiui. Kasmet auga lankytojų skaičius, daugėja moliūgų, metas išbandyti naujas erdves, todėl lauksime visų jūsų, nešinų moliūgais, jau nuo 14 valandos“, – pranešime spaudai cituojamas vienas iš šventės rengėjų Andrius Petraitis.

Šiemet pirmą kartą moliūgų nakties renginyje bus organizuojama ir mugė – jau dabar norintys prekiauti kava, saldumynais, žaislais ar savo gamintais dirbiniais kviečiami registruotis el.paštu: inetagi@gmail.com arba tel.868605444. Pirmenybė prekiauti mugėje bus teikiama klaipėdiečiams.

„Mes mylime Klaipėdą ir jos senamiestį, šis renginys – mūsų indėlis į gyvą ir šurmuliuojantį senamiesčio gyvenimą, tad pirmiausia norime suteikti galimybę prie renginio prisijungti klaipėdiečiams”, – sakė organizacinės grupės narė Reda Rimšaitė-Kovalenko.

Uostamiesčio gyventojai kviečiami ne tik atvykti į renginį, bet ir tradiciškai atsinešti po drožinėtą šviečiantį moliūgą. Jais bus papuošta visa Teatro aikštė, o norintys savo išskobtą oranžinį gražuolį galės užregistruoti gražiausio moliūgo konkursui.

„Visus norinčius dalyvauti gražiausio moliūgo konkurse, kviečiame savo moliūgus renginio dieną nuo 18 val. atnešti į organizatorių palapinę Teatro aikštėje – čia jūsų gražuolis bus nufotografuotas, užregistruotas, o už jums patikusį moliūgą galėsite balsuoti „Facebook” galerijoje. Laimėtojų šiemet laukia itin daug smagių ir puikių dovanų”, –  pasakojo kita renginio organizatorė Andromeda Grauslienė.

Gavus Klaipėdos miesto savivaldybės paramą, šiemet renginys bus dar linksmesnis nei visuomet – vaikučius linksmins animatoriai, nuo 12 val. veiks moliūgų drožinėjimo dirbtuvės, gros linksma muzika ir lauks gausybė kitų pramogų.

„Smagu žinoti, kad ne pirmus metus rengiama moliūgų šventė suburia klaipėdiečius – kasmet augantis moliūgų skaičius rodo, kad žmonėms patinka šis renginys, todėl kviečiame nešiniems moliūgais spalio 31 dieną atvykti į Teatro aikštę”, – kvietė seniūnaitis Renaldas Kulikauskas.

Žymos: | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Liepos 6-ąją - nemokamas koncertas Teatro aikštėje

Liepos 6 d., šeštadienį, 19.30 val., Klaipėdos teatro aikštėje vyks nemokamas šventinis koncertas „Esame mes ir esame čia“. Valstybės dienos ...
2024-07-06
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Senamiestyje atstatys nedidelį gyvenamąjį namą

Senamiestyje, sklype Daržų g. 5, rengiamasi atstatyti vieno buto gyvenamąjį namą, kuris buvo nugriautas praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Projektuotojų vizualizacija ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Bus suteikiamas „Mero kultūros magistro vardas”?

„Ar nesvarstėte tokio varianto, kadangi dabar bus ne kolegialus sprendimas, o galutinis vienasmenis sprendimas, pakeisti pačios nominacijos pavadinimą iš „Klaipėdos ...
2024-06-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This